El CP Congrés-La Sagrera Es Mou goleja el Folgueroles (7-2) i ja és quart

En un mogut partit de la Festa Major amb set targetes blaves, una vermella, nou faltes directes, un penal i 34 faltes d’equip

19/11/2016

En un mogut partit amb set targetes blaves, una vermella, vuit faltes directes, tres penals i 34 faltes d’equip, el Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou ha sumat aquest dissabte la seva tercera victòria consecutiva al superar per 7-2 al CP Folgueroles i després de nou jornades es quart a la lliga de Nacional Catalana. El partit, inclòs al programa oficial de la Festa Major de la Sagrera, ha posat també en joc un trofeu que s’ha adjudicat el CP Congrés.

Per primera vegada sense l’argentí Pablo Amado, que aquesta setmana ha fitxat pel RHC Lyon francès, i amb les importants baixes d’Àlex López per sanció i de Marc Calvache per lesió, el Congrés ha jugat un bon partit que l’àrbitre ha espatllat amb una rigorosa actuació que ha posat a prova els nervis de tothom. I els jugadors i tècnic del Folgueroles els han perdut en  més d’un moment i n’han sortit perjudicats.

El partit ha començat de forma trepidant, amb un pal del Folgueroles en el primer atac i un gol d’Uri Morell al minut dos en una bona jugada personal que ha avançat al Congrés. Poc després ha començat el recital de l’àrbitre, que en dos minuts ha assenyalat dues directes contra el Congrés, la segona amb blava inclosa a Marc Aubets, que David Salelles ha salvat magistralment. El partit, però, s’ha trencat entre els minuts 15 i 16, quan Martí Ferrer, en una ràpida contra, i Uri Morell, en una altra bona acció personal, han marcat dos gols consecutius.

A set minut del descans l’entrenador visitant, Jordi Roca, ha vist una targeta blava i a continuació una vermella per protestar i el Congrés ha aprofitat el fet que el Folgueroles ha hagut de treure un jugador de la pista per marcar el 4-0 per mitjà de Jordi Arboix. Quedaven 7’13” pel descans i el Congrés encara marcaria un cinquè gol abans d’anar als vestidors en una falta directa convertida per Albert Aubets al minut 21 després de que el jugador visitant Joan Torrents i el porter Guillem Ylla veiessin dues blaves en la mateixa jugada, el primer per una entrada dura i el segon per protestar.

A la segona part, el marcador ha tardat a moure’s i no ha estat fins al minut 14 quan Martí Ferrer, de falta directa, ha fet el 6-0. David Salelles ha aturat la seva tercera falta directa a 11 minuts del final, però dos després no ha pogut evitar el primer gol del Folgueroles en un rebuig que ha aprofitat Jordi Caballeria. El mateix jugador ha marcat el 6-2 de penal en el minut 18 i després  de que Morell no aprofités una directa a favor a 1’55” del final, si que ho ha aconseguit Pau Aparicio quan només faltaven 22 segons per establir el definitiu 7-2.  

La propera jornada el CP Congrés visitarà, diumenge dia 27, la pista del Noia Freixenet, que és precisament l’equip que el precedeix a la classificació amb dos punts més.

Fitxa tècnica

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 7 (5 i 2): David Salelles, Marc Aubets, Jordi Arboix (1), Uri Morell (2), Martí Ferrer (2) –equip inicial–; Albert Aubets (1), Pau Aparicio (1), Carles Nebot i Marc Medina (ps)

CP Folgueroles, 2 (0 i 2): Guillem Ylla, Albert Torrents, Toti Molist, Enric Madrenas, Santi Homs –equip inicial–; Jordi Caballeria (2, 1p), Joan Montero, Joan Torrents, Gerard Homs i Guiu Riera (ps)

Gols: 1-0, Uri Morell, 2’; 2-0, Martí Ferrer, 15’; 3-0, Uri Morell, 16’; 4-0, Jordi Arboix, 18’; 5-0, Albert Aubets (directa), 22’ (descans); 6-0, Martí Ferrer (directa), 39’; 6-1, Jordi Caballeria, 41’; 6-2, Jordi Caballeria (directa), 43’; 7-2, Pau Aparicio (directa), 50’

Àrbitre: Daniel Picó. Targeta blava i després vermella a l’entrenador del Folgueroles, Jordi Roca, i blaves a Marc Aubets (2), Joan Torrents, Guillem Ylla, Albert Torrents i Eric Madrenas

Faltes d’equip: 14 el Congrés i 20 el Folgueroles

DURES DERROTES DELS ALTRES DOS SÈNIORS

Els altres dos equips sèniors del club, en canvi, han patit dures derrotes aquesta setmana. Mentre el de Primera Catalana va caure golejat divendres en la seva visita a Andorra (9-4) en un partit pendent de la 6a jornada en el que es fa enfonsar a la segona part després del 3-2 del descans, el de Segona  Catalana també ha perdut aquest dissabte per un clar 2-6 a casa contra el Prat un duel que a la mitja part estava empatat (1-1).

LA BASE, EN FORMA

Els equips de base que han jugat aquest dissabte, per altra banda, han guanyat set partits, sis d’ells a fora. Aquests han estat els resultats:

Aleví B-Vilanova B 6-4

Infantil B-Noia A 0-9

Juvenil A-Cerdanyola B 0-6

Sant Cugat D-Iniciació B 3-0

CEH Sabadell-Aleví C 5-7

La Salle Bonanova-Prebenjamí A 0-3

Barcino B-Benjamí A 0-6

Igualada B-Infantil A 0-15

Vilassar-Juvenil B 0-2

Castellet-Aleví A 8-10

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023