Pablo Amado: “M’he sentit molt a gust en el poc temps que he estat al Club Patí Congrés”

El davanter argentí, que ha marcat nou gols amb la samarreta groga-i-negra, marxa aquest dimecres cap a França per a incorporar-se al RHC Lyon

15/11/2016

L’argentí Pablo Amado va jugar divendres passat a Sentmenat el seu últim partit amb la samarreta del primer equip del Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou i aquest dimecres marxarà cap a França per a incorporar-se al RHC Lyon de la N1 Elite, la màxima categoria de l’hoquei patins francès, després d’haver rebut una oferta professional per jugar allà.

Pablo Amado, davanter de 26 anys nascut a la província argentina de Mendoza, ha jugat només vuit partits oficials amb el Congrés, però ha deixat prova de la seva categoria al marcar nou gols. Una categoria pròpia d’un home que anys enrere havia jugat en alguns dels equips més importants de Mendoza com l’IMPSA, l’Andes Talleres, el Godoy Cruz o el Petroleros YPF, amb el que va disputar una final d’una Copa Intercontinental contra el Barça, i que fins i tot havia anat a la preselecció argentina.

Arribada per casualitat

El seu aterratge al Club Patí Congrés va ser casual, ja que Pablo, a qui al seu país tots coneixen com a Tete Amado i és germà del jugador del Bassano Samuel Amato (nacionalitzat italià), va arribar a Barcelona de vacances acompanyant a la seva nòvia, que és metgessa i havia vingut a fer unes pràctiques a l’Hospital de Sant Pau. “Vaig venir a Barcelona de vacances per estar amb la meva nòvia i un dia vaig veure pel carrer un nen que anava amb una bossa i un estic d’hoquei i li vaig preguntar on jugava i em va dir que al Congrés”, explica el jugador argentí. “M’havia portat els patins per si sorgia l’oportunitat d’entrenar i jugar durant el temps que la meva nòvia estava aquí i em vaig posar en contacte amb el club. Em van fer una prova i aviat em vaig posar d’acord per quedar-me a jugar”, afegeix.

“En principi jo havia de tornar a l’octubre a Argentina, però em sentia a gust aquí, la meva nòvia va allargar l’estada per a fer unes altres pràctiques a l’Hospital del Mar i vaig decidir seguir. Però ara al desembre se li acabaran les pràctiques, tornarà a Argentina i jo, sense feina, no podia quedar-me més. Li vaig comentar la situació a un amic suís que juga a hoquei i em va posar en contacte amb el RHC Lyon, on podré jugar amb unes bones condicions per a mi”, diu el jugador argentí, que no sap res del seu nou equip “excepte que és últim de la lliga francesa amb només un punt i vol sortir d’aquesta situació”.

Molt agraït al club

Del Club Patí Congrés només té paraules d’agraiment. “Estic molt agrait de tot el que el club ha fet per mi. La veritat és que tothom m’han tractat de manera excel·lent, tant els companys, l’entrenador, el director tècnic com el president, i m’he sentit molt a gust en el poc temps que he estat en aquest club”, diu Pablo Amado, que està molt satisfet dels tres mesos que ha viscut aquí. “Estic content de com han anat les coses perquè he marcat gols i a l’equip li ha anat bé esportivament. Només hem perdut dos partits i penso que l’equip ha crescut i té un brillant futur per davant, igual que el del club, que fa una molt bona feina amb la base”.

“Em sap greu no poder-me quedar, però jo no sóc d’aquí i necessito tenir uns ingressos per poder viure. Tots els meus companys treballen o estudien i juguen per plaer sense rebre res a canvi, però jo no m’ho puc permetre”, sentència Pablo, que podria debutar aquest dissabte amb el seu nou equip a la pista del Saint Omer, líder invicte del campionat després de sis jornades.

Fotos: Album de Facebook de l’HC Sentmenat

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023