7-0: El CP Congrés-La Sagrera Es Mou goleja el Riudebitlles

Brillant victòria amb la porteria a zero malgrat les baixes en un gran partit d’Uri Morell

05/11/2016

El Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou s’ha retrobat aquest dissabte amb la victòria a la lliga de Primera Nacional Catalana després de superar per 7-0 al CP Riudebitlles en un partit de la setena jornada en el que l’equip groc-i-negre ha estat molt superior al seu rival malgrat tenir les baixes de Marc Calvache, encara reservat després de la seva intervenció quirúrgica, i el porter Àlex López per la targeta vermella que va veure la jornada anterior a Sant Just.

El Riudebitlles, que venia a la Pista Coberta Cristina Clota amb un bagatge de dos empats en sis partits i quatre derrotes consecutives, s’ha mostrat com un equip molt feble i als quatre minuts de joc ja perdia per 2-0 després d’una contra de tres resolta per Marc Aubets i d’una jugada personal marca de la casa d’Uri Morell, que ha estat l’home més brillant del Congrés i ha assolit un hat-trick.

El mateix Uri Morell, al minut 7, ha fet pujar el 3-0 al marcador, que ja no s’ha mogut fins els darrers dos minuts de la primera part, quan Marc Aubets ha fet el seu segon gol amb una canonada al primer pal i Jordi Arboix, al límit del temps, ha enviat al fons de la porteria una gran assistència de Pau Aparicio (5-0).

Tot semblava dat i beneït al descans, encara que la irregularitat que habitualment mostra el Congrés quan té els partits encarats no permetia fer volar massa coloms. Però el partit d’aquest dissabte ha estat l’excepció que confirma la regla i els homes d’August de Nòbregas han sortit amb fam a la segona part i Martí Ferrer, d’un potent cacau, ha marcat el 6-0 quan encara no s’havia complert el primer minut de la represa.

Malgrat tot, no podia faltar una mini crisi que el Riudebitlles ha aprofitat per forçar un penal, que Gerard Gibert ha enviat fora a vuit minuts del final, i un després David Salelles, substitut d’Àlex López a la porteria, s’ha lluït evitant el gol de l’honor de l’equip penedesenc. A la Cristina Clota, però, encara s’hauria de veure el gol més bonic de la tarda, que Uri Morell ha aconseguit de falta directa en una acció de fantasia en la que ha deixat assegut al porter rival i ha fet pujar el definitiu 7-0 a dos minuts de la conclusió.

Al marge del resultat, la millor notícia és no haver encaixat cap gol i saber que Àlex López té un susbstitut de garantia sota els pals. A manca del Cerdanyola-Caldes, que es jugarà el dia 22, el Congrés és sisè amb 11 punts, a dos de la quarta plaça que al final de la primera volta dona dret a jugar la Copa Generalitat. Ara, cal refermar les bones sensacions guanyant el primer partit fora, que arribarà el proper divendres a la sempre difícil pista del Sentmenat (21.50 h).

Fitxa técnica

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 7 (5 i 2): David Salelles, Marc Aubets (2), Martí Ferrer (1), Oriol Morell (3), Pablo Amado –equip inicial–; Albert Aubets, Jordi Arboix (1), Pau Aparicio i Albert Mèlich (ps)

CP Riudebitlles, 0 (0 i 0): Xavier Pedrola, Gerard Gibert, Martí Capellades, Bruno Salvo, Jordi Busquets –equip inicial–; Aleix Codina, Aleix Mascaró i Pol Valls (ps)

Gols: 1-0, Marc Aubets, 2’; 2-0, Morell, 4’; 3-0, Morell, 7’; 4-0, Marc Aubets, 22’; 5-0, Arboix (descans); 6-0, Ferrer, 26’; 7-0, Morell (directa), 48’

Àrbitre: Marc Viñals. Targeta blava a Salvo

Faltes d’equip: 7 el Congrés i 10 el Riudebitlles

EL SEGONA CATALANA PASSA PER SOBRE DEL LAIETÀ (15-1)

Abans de la victòria del Nacional Catalana, el sènior de Segona Catalana també ha guanyat el seu partit del grup D per un contundent 15-1 contra un Laietà molt fluix i es manté a la zona alta de la classificació, cinquè amb 13 punts.

Els resultats dels altres partits jugats entre divendres i dissabte han estat aquests:

Castellar A-Aleví A                        3-3
Aleví B-Sant Just                          9-4
Juvenil A-JMJ                               3-2
Prebenjamí C (Consell)-CEVOS         1-2
Infantil A-Castellar B                      6-3
Claret A-Prebenjamí A                    0-3
Sant Just-Infantil B                       5-1
Vilanova C-Benjamí A                   10-1
Arenys de Munt C-Juvenil B            2-3
Sferic A-Aleví C                          10-1
Vilassar-Iniciació B                        2-1
Vilassar-Júnior                              3-4

I aquest diumenge es tancarà la jornada amb els següents partits:

Escoleta (Consell)-JMJ                  10.30 h
Primera Catalana-Vilassar              11.30 h
Mataró A-Fem16                          10.00 h
Corbera C-Prebenjamí B                 12.00 h

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023