El Nacional Catalana del CP Congrés-La Sagrera Es Mou debuta aquest divendres a Tona

Aquest cap de setmana juguen deu equips a casa, cinc dissabte i cinc diumenge

23/09/2016

El primer equip de Nacional Catalana del Club Patí Congrés La Sagrera Es Mou farà aquest divendres el seu debut oficial a la temporada 2016-16 visitant a les 21.30 hores  la difícil pista del HP Tona, un dels favorits a l’ascens a Primera Divisió espanyola i que acaba de proclamar-se campió de la Supercopa Nacional Catalana derrotant l’Alpicat.

Malgrat que el Tona és un dels equips més forts de la categoria, el Congrés aspira a sorprendre’l com ja va fer la passada temporada, quan va arrencar un empat a la seva pista (3-3) i després el va guanyar a la Cristina Clota (4-3.

L’equip dirigit per August de Nòbregas, que aquest any ha fitxat l’argentí Pablo Amado i el barceloní Jordi Arboix per suplir les baixes d’Oriol Palomeras i Pau Mitjans a més de David Salelles com segon porter, afronta la seva tretzena temporada consecutiva a la divisió més alta de l’hoquei patins català, formada per 16 equips i avant-sala de les dues categories estatals (Primera Divisió i OK Lliga), amb una plantilla que es completa amb Àlex López, els germans Marc i Albert Aubets, Oriol Morell, Martí Ferrer i Marc Calvache.

En una categoria en la que només un pot pujar a Primera Divisió espanyola i tres o quatre equips (en funció dels descensos de Primera Estatal) baixen a Primera Catalana, les aspiracions del Congrés són acabar entre els quatre primers a la primera volta per intentar anar a la Copa Generalitat i millorar la setena plaça de la temporada passada, la qual cosa li permetria tornar a jugar la Copa de la Lliga, en la que va ser quart. No serà fàcil perquè la de Nacional Catalana és una de les categories més difícils, amb molta igualtat i un nivell mitjà molt elevat.

Al marge dels equips que sempre lluiten per pujar a Primera estatal com el Tona o el Taradell, tercer i quart la passada temporada, aquest any cal comptar també amb el Sant Just, que s’ha reforçat molt bé amb la intenció de lluitar per l’ascens, o el Capellades, que durant la pretemporada ha guanyat la Copa EsportsPenedes.cat. A ells cal afegir els filials d’equips d’OK Lliga com el Noia, el Caldes o el Lleida, que a l’haver-se suprimit la lliga sub-23 han pujat el seu nivell, i històrics com el Piera, el Cerdanyola o el Sentmenat, que aquest any retornen a Nacional Catalana amb aspiracions d’estar a dalt.

10 PARTITS A CASA

Al marge del Nacional Catalana, aquest cap de setmana també entren en competició altres tretze equips del CP Congrés La Sagrera Es Mou, mentre que el Fem 16 afrontarà el seu segon partit de la temporada jugant a casa contra el Mataró, l’últim campió d’Espanya de la categoria.

En total, els equips del Congrés jugaran quinze partits aquest cap de setmana. Deu d’ells seran a casa, cinc dissabte i cinc diumenge, entre ells el del Primera Catalana contra el Taradell.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023