5-3: El CP Congrés-La Sagrera Es Mou supera el Ripoll malgrat un mal final

L’equip es relaxa quan guanyava per 5-1 i en menys d’un minut per poc espatlla un bon partit

22/10/2016

Després de la dura derrota viscuda a la pista del Piera (8-1), el Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou ha reaccionat aquest dissabte contra el HC Ripoll, al que ha guanyat per 5-3 en partit de la cinquena jornada de la Lliga de Nacional Catalana en el que ha tingut la baixa de Marc Calvache, que ha hagut de passar pel quiròfan per solucionar un problema a l’epidermis.

Un pal d’Uri Morell només començar el partit ja ha avisat de les intencions del Congrés, que ha sortit molt motivat a la recerca de la victòria i al minut 4 s’ha avançat en el marcador amb un potent xut de Marc Aubets en el que Pablo Amado ha tapat la visió del porter visitant.

L’alegria groga i negra ha durat poc perquè Gerard Castellà ha empatat pel Ripoll al minut 6 i a l’11 Pau Franquesa li ha aturat un penal a Jordi Arboix. Però una bona jugada personal d’Uri Morell ha acabat en gol al minut 12 i, després que el Ripoll enviés una bola al pal al 18, a un del final de la primera part Marc Aubets ha marcat amb la col·laboració d’un defensa el 3-1 amb el que s’ha arribat al descans.

A la represa, el Congrés ha tingut una bona sortida i Marc Aubets, en una gran jugada personal, ha fet el 4-1 al minut 28. El Ripoll hauria pogut escurçar diferències al minut 39 quan Uri Morell ha vist una blava per enganxar involuntàriament dels patins a un rival amb l’estic i la corresponent falta directa l’ha aturat Àlex López en dos temps. El Congrés ha salvat els dos minuts en inferioritat amb solvència i,  jugant a un bon nivell, un pal de Pablo Amado al minut 43 ha estat el preludi del 5-1, que el mateix jugador argentí ha marcat a cinc del final aprofitant una segona rematada a dins de l’àrea.

Però inexplicablement el Congrés s’ha relaxat, ha perdut el control del partit i Albert Vergès, en només 14 segons, ha marcat dos gols seguits que han posat el 5-3 al marcador quan encara quedaven 2’36” per jugar i els homes d’August de Nòbregas estaven amb nou faltes, a una de la directa en contra. Els nervis han aparegut i d’una victòria plàcida s’ha passat a una de patida, però el marcador ja no s’ha mogut malgrat que el Ripoll ho ha intentat amb insistència.

A la propera jornada, el Congrés visitarà el dia 29 la pista del Sant Just, un equip que aquesta temporada s’ha reforçat per pujar a Primera espanyola i que només ha empatat dos dels cinc partits que ha jugat.

Fitxa tècnica

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 5 (3 i 2): Àlex López, Marc Aubets (3), Albert Aubets, Martí Ferrer, Oriol Morell (1), Jordi Arboix, Pablo Amado (1), Àlex Martínez i David Salelles (ps)

HC Ripoll, 3 (1 i 2): Pau Franquesa, Ivan Mora, Albert Vergés (2), Jeremi Rodríguez, Roger Font, Gerard Castellà (1), Aunau Zaragoza, Vidal Carlon i Moisès Adam (ps)

Gols: 1-0, Marc Aubets, 4’; 1-1, Castellà, 6’; 2-1, Morell, 12’; 3-1, Marc Aubets, 24’ (descans); 4-1, Marc Aubets, 28’; 5-1, Pablo Amado, 45’; 5-2, Vergés, 48’; 5-3, Vergés, 48’

Àrbitre: Xavier Serra. Tarjeta blava a Morell.
Faltes d’equip: 9 el Congrés i 5 el Ripoll

EL SEGONA CATALANA PERD A ARENYS DE MAR (4-3)

Al marge del sènior de Nacional Catalana, aquest dissabte també ha jugat el de Segona Catalana, que ha perdut per 4-3 a la pista de l’Arenys de Mar un igualat partit del grup D que al descans empatava a dos i a poc del final a tres i en el que Guille Dato ha vist la targeta vermella.

A la resta de partits d’aquest dissabte hi ha hagut aquests marcadors:

Prebenjamí A-Vilanova D 3-0
Aleví A-Sitges 6-0
Fem16-Alpicat 1-8
Infantil A-Horta A 4-3
Vilanova B-Prebenjamí B 3-0
Sant Ramon B-Infantil B 5-2
Vilafranca A-Aleví B 4-1
SHUM B-Júnior 4-3
El Jesuïtes Sarrià-Iniciació A i el Jesuïtes Casp-Benjamí B s’han suspès per la pluja

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023