Una temporada per enmarcar

Amb dos ascensos i presència a sis fases finals, els equips del CP Congrés brillen en totes les categories

29/06/2016

Acabada la temporada, és el moment de passar balanç, i el dels equips del Club Patí Congrés no ha pogut ser millor, ja que la majoria dels 19 que hem tingut en competició oficial (13 a les lligues de la Federació Catalana de Patinatge, 3 a les de la Federació Territorial de Barcelona i 3 a les del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona) han complert les expectatives i molts d’ells amb nota. Obtenir dos ascensos i tres fases finals entre els quatre equips de sèniors i de veterans, i tenir sis equips classificats per a lligues preferents i tres per a fases finals de les seves categories dels dotze de la base que hi optaven només es pot qualificar com un èxit. En les següents línies us detallem el que ha fet cada equip. Felicitats a tots i que la propera temporada sigui encara millor!

SÈNIOR NACIONAL CATALANA

El primer equip del club, dirigit per August de Nòbregas, va signar una molt bona temporada, en la que no només es va garantir la presencia per tretzena campanya consecutiva a la màxima categoria de l’hoquei patins català sinó que es va classificar per la fase final de la Copa de la Lliga a Sant Hipòlit de Voltregà. A la fase regular de la lliga, malgrat patir baixes i lesions, va tornar a mostrar-se molt fort a casa i va acabar setè amb 43 punts (12 victòries, 7 empats i 9 derrotes), una plaça que a més de donar-li la permanència el va classificar per disputar la nova Copa de la Lliga de Nacional Catalana, competició que jugaven els vuit primers. Va superar una primera eliminatòria derrotant al GEiEG, que havia estat segon de la lliga amb opcions de pujar a Primera espanyola fins l’última jornada, però a les semifinals va perdre contra el Tona, que seria el campió, i després va caure al partit pel tercer i quart lloc contra el Noia.

SÈNIOR SEGONA CATALANA

Gran temporada la del Segona Catalana dirigit per Dani Setién, que amb la seva barreja de joves i veterans va assolir l’ascens a Primera Catalana a l’acabar primer del seu grup i posteriorment, després de guanyar al Lleida Llista a les semifinals, va ser subcampió de la Copa de la Lliga de la seva categoria cedint només a la final contra un filial d’equip d’OK Lliga com l’Igualada. 25 victòries, 2 empats i 3 derrotes en 30 partits demostren la bona trajectòria de l’equip, que a més va encadenar una ratxa de 19 jornades i sis mesos i mig sense perdre des de l’última derrota contra el Mollet a la Lliga (15 de novembre, 9a jornada) fins la de la final de la Copa de la Lliga contra l’Igualada, el 12 de juny a Sant Hipòlit de Voltregà. Acabar segons entre el 57 equips de la categoria no està gens malament.

VETERANS A

El nostre primer equip de veterans va acabar vuitè a la Lliga Catalana A amb 37 punts en 26 partits després de 11 victòries, 4 empats i 11 derrotes, posició amb la que va segellar amb solvència la permanència i es va guanyar el dret a jugar per sisena temporada consecutiva a la màxima categoria. Una meritòria notícia tenint en compte que els jugadors cada vegada són més grans i el factor ‘joventut’ ja no els afavoreix tant.

VETERANS B

En el seu primer any d’existència, el nostre segon equip de veterans va acabar segon a la Lliga Catalana B amb 59 punts en 24 partits (els mateixos que el Canet) amb un total de 19 victòries, 2 empats i 3 derrotes i va assolir l’ascens a la Lliga A, en la que la propera temporada el CP Congrés hi tindrà dos equips. Segellat l’ascens s’havia de jugar el títol contra el Canet a Malgrat, però el rival no es va presentar i es va endur els honors sense jugar.

JUVENIL A

Bona temporada la de l’equip dirigit per Dani Setién, que es va classificar per jugar a Preferent i va acabar 20è global de la categoria. A la primera fase va ser tercer del seu grup i va entrar a Preferent després de superar a un segon en l’eliminatòria d’accés. Va ser cinquè en el grup P3 del Campionat de Catalunya i posteriorment es va deixar anar una mica a la tercera fase per acabar el 20è global.

JUVENIL B

Durant la primera fase li va costar una mica agafar-li el truc a la nova categoria en el seu primer any com a juvenil, però l’equip d’Albert Mèlich es va refer a la Copa Federació, en la que va millorar molt tant el seu joc com els resultats i va acabar sisè de grup, amb sis victòries i un empat.

INFANTIL A

Després d’una gran primera fase, en la que va ser primer de grup amb un ple de victòries, l’equip dirigit per Ferran Cussó va superar l’eliminatòria prèvia i va entrar a Preferent en un grup molt fort, en el que va acabar quart sense opcions d’anar a la fase final del Campionat de Catalunya. Després de la tercera fase, però, va acabar en una molt meritòria 14a plaça final.

INFANTIL B

En el seu primer any a la categoria, l’equip de Toni Ventura va brillar al classificar-se per a Preferent del Campionat de Catalunya després de ser segon del seu grup i superar l’eliminatòria d’accés. Va ser vuitè al grup P4 del Campionat de Catalunya amb només una victòria en onze partits, però va donar la cara i va tancar la tercera fase en la 30a posició global.

ALEVÍ A

Gran temporada la de l’equip de Ferran Cussó, que va acabar 6è de Catalunya demostrant el seu habitual esperit competitiu. A la primera fase va ser primer del seu grup amb un ple de vuit victòries, després va superar amb claredat l’eliminatòria per entrar a Preferent i finalment es va classificar, com a segon del grup P4.per a la fase final del Campionat de Catalunya que es va jugar a Cambrils, on va donar la cara malgrat només empatar un partit.

ALEVÍ B

Després d’una discreta primera fase, l’equip dirigit per Joan Burló va millorar molt el seu joc a la segona i va acabar cinquè al seu grup de la Copa Federació amb el mateix nombre de victòries que derrotes i posant en dificultats als primers classificats.

ALEVÍ C

En el seu primer any a la categoria, l’equip de Fèlix Ayorinde va anar de menys a més durant la temporada, en la que va ser quart de grup a la primera fase i posteriorment va acabar tercer al seu grup de la Copa Federació, fregant la classificació per les eliminatòries d’accés a la fase final.

BENJAMÍ A

Malgrat classificar-se per la fase final del Campionat Territorial de Barcelona, la temporada va tenir un regust agredolç per l’equip dirigit per Oriol Palomeras, que va acabar invicte la primera fase i va superar amb solvència l’eliminatòria per entrar a Preferent. El tercer lloc al grup P2 el va classificar per la fase final que es va jugar a Cerdanyola, però no va tenir fortuna i va quedar eliminat el primer dia amb dues ajustades derrotes que li van fer compartir el novè lloc final.

BENJAMÍ B

En el seu primer any de benjamí, l’equip dirigit per Fèlix Ayorinde va arribar a disputar l’eliminatòria per entrar a Preferent després de ser quart del seu grup a la primera fase, però no la va superar i va jugar la Copa Territorial de Barcelona, en la que va ser cinquè de grup. A la tercera fase, per últim, va ser primer de grup i va acabar el 37è de la competició.

BENJAMÍ C

Format per una majoria de prebenjamins, l’equip dirigit per Marc Tapounet va participar a la lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB) contra equips formats per nens dos i tres anys més grans i, malgrat les derrotes, va donar la cara i va anar millorant a mesura que va avançar la temporada.

PREBENJAMÍ A

Molt bona temporada la de l’equip dirigit per Víctor Cruz, que va acabar setè al Campionat Territorial de Barcelona disputat a Sant Hipòlit de Voltregà. Invicte a la primera fase, va superar l’eliminatòria per entrar a Preferent a la segona, en la que tampoc no va perdre cap partit i va acabar líder del grup P1. A la fase final, però, dues derrotes contra el Caldes B i el Vilanova A el van deixar sense opcions de podi i va haver de conformar-se amb el setè lloc final després de guanyar el Vilafranca.

PREBENJAMÍ B

En el seu primer any a la categoria, l’equip que va començar a entrenar Romà Surís i va agafar després Xavi Lladó va tenir alts i baixos. Va ser quart de grup a la primera fase, tercer del seu grup de la Copa Territorial de Barcelona a la segona, molt a prop de la classificació per la Trobada Final de la categoria, i finalment quart al de la tercera per acabar la competició en la 24a plaça final.

INICIACIÓ A

L’equip dirigit per Ian Cebrian va anar clarament a més durant la temporada. No va entrar a Preferent, però després va ser líder de grup a la Copa Territorial de Barcelona i es va quedar a les portes de classificar-se per jugar la Trobada Final d’aquesta competició, ja que va superar la primera eliminatòria i va perdre la segona.

INICIACIÓ B

L’equip que ha entrenat Oriol Moreno va participar a la lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB) sense resultats ni classificacions oficials amb un clar objectiu de formació més que la competició. I la seva evolució ha estat molt bona i ha demostrat estar preparat per competir.

ESCOLA

Com l’Iniciació B, l’objectiu d’aquest equip dirigit per Arnau Lobo, format pels jugadors més avançats de l’escola d’iniciació, no ha estat la competició sinó la formació. I la participació a la lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona sense resultats ni classificacions oficials ha format part d’aquest procés.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023