El CP Congrés guanya al GEiEG i es classifica per la Final 4 de la Copa de la Lliga de Nacional Catalana

El Prebenjamí A acaba setè al Campionat Territorial de Barcelona a Sant Hipòlit de Voltregà

05/06/2016

Malgrat les baixes del porter titular Àlex López, per motius laborals, i de Pau Mitjans, per la mort de la seva àvia, el primer equip sènior del Club Patí Congrés ha guanyat aquest diumenge per 6-4 al GEiEG a la fase prèvia de la Copa de la Lliga de Nacional Catalana que s’ha celebrat al Pavelló de l’Ateneu de Sant Sadurní d’Anoia i s’ha classificat per la Final a Quatre d’aquesta competició, que es jugarà els propers dies 11 i 12 de juny a Sant Hipòlit de Voltregà i en la que es trobarà amb el segon equip del nostre club, que en les mateixes dates i escenari jugarà la de la Copa de la Lliga de Segona Catalana.

El Congrés, que a la fase regular de la lliga havia acabat setè, ha estat superior al GEiEG, segon classificat i aspirant a l’ascens a Primera Divisió espanyola fins l’última jornada, i ha obtingut una merescuda victòria. A la Lliga ja s’havia vist que no hi havia gaire diferència entre tots dos equips perquè a la primera volta el Congrés havia perdut per la mínima a la pista del GEiEG i a la segona havia empatat a casa, i aquest diumenge ha quedat demostrat tant en el joc com en el resultat final.

La primera part ha acabat 1-1, però el Congrés ha merescut més, ja que abans que el GEiEG s’ha avancés en el marcador al minut 10 amb un gol d’Aleix Castillo, Marc Calvache, que reapareixia després de tres mesos de baixa per lesió, havia llençat un penal a favor al pal. I a 3’32” del descans, cinc minuts després que Albert Aubets hagués marcat el gol de l’empat en un bon i ràpid contraatac, el mateix Calvache havia errat un altre penal. Aixó sí, Kike Iranzo, que ha jugat la primera part, també havia aturat una pena màxima a David Sánchez uns segons abans.

A la segona part, l’equip dirigit per August de Nòbregas també ha hagut de remuntar un gol en contra, ja que el primer minut de joc Aleix Castillo ha batut Albert Mèlich, que al descans ha substituït Kike Iranzo. El fet que Uri Palomeras empatés només tres minuts després a passada de Martí Ferrer li ha donat confiança al Congrés, que en una fase de domini s’ha posat per primera vegada per davant en el marcador amb un golàs de Marc Aubets després d’una bona jugada de Uri Palomeras.

Quedaven 18 minuts pel final i el partit es posava de cara, però el Congrés encara ha tingut que superar un altra situació adversa, perquè malgrat que el mateix Palomeras i Marc Aubets han tornat a fer de les seves enviant dues pilotes al pal, a 14 de la conclusió ha arribat el 3-3 en un penal que Brian Fernández ha convertit en gol. Però era el dia del Congrés i Marc Calvache, a 12’30” del final, ha fet el 4-3 en una bona rematada i l’equip groc i negre ha seguit portant la iniciativa i el ritme del partit.

Uri Palomeras, a 6’22” del final, ha tingut el 5-3 al seu stick en una directa a favor per la desena falta del GEiEG, però el porter Arnau Prat, que havia substituït Ferran Ortega, li ha endevinat la intenció. Malgrat tot, el mateix Palomeras, molt actiu i elèctric, l’ha marcat finalment mig minut després recollint una bona passada d’Uri Morell, que a 4’35” del final ha enviat una bola al pal en una jugada que hauria pogut sentenciar i en el contraatac següent el GEiEG ha tingut un penal a favor que Mèlich li ha aturat a Arnau Vidal.

El Tona, rival a la Final a Quatre

El partit, però, no estava tancat i el GEiEG així ho ha demostrat a l’escurçar distàncies en un tir de Brian Fernández a 3’31” del final que ha significat el 5-4. La victòria s’havia de lluitar fins l’últim moment i Marc Aubets l’ha acostada una mica més quan a 2’36” del final ha transformat el tercer penal a favor per a fer el 6-4. El Congrés ha gestionat molt bé el coixí de dos gols en els últims instants de partit i s’ha classificat per la porta gran per la Final a Quatre, en la que el dia 11 s’enfrontarà al Tona, que ha guanyat per 5-4 al Capellades. En l’altra semifinal s’enfrontaran el Noia, que ha tombat l’Alpicat a la prórroga (6-4), i el Taradell, que s’ha imposat per 5-1 al Sant Just.

Fitxa tècnica

GEiEG, 4 (1 i 3): Ferran Ortega, Alex López, Pau Nonell, Arnau Vidal, Pau Palacín –equip inicial–; Aleix Castillo (2), Brian Fernández (2, 1p), David Sánchez i Arnau Prat (ps)

CP Congrés, 6 (1 i 5): Kike Iranzo, Marc Aubets (2, 1p), Oriol Morell, Oriol Palomeras (2), Martí Ferrer –equip inicial–; Marc Calvache (1), Albert Aubets (1) i Albert Mèlich (ps)

Gols: 1-0, Castillo, 10’; 1-1, Albert Aubets, 16’ (descans); 2-1, Castillo, 26’; 2-2, Palomeras, 28’; 2-3, Marc Aubets, 32’; 3-3, Fernández (p), 34’; 3-4, Calvache, 38’; 3-5, Palomeras, 44’; 4-5, Fernández, 47’; 4-6, Marc Aubets (p), 48’

Àrbitre: Albert López. 12 faltes el GEiEG i 8 el Congrés

EL PREBENJAMÍ A, SETÈ AL CAMPIONAT DE BARCELONA

Aquest mateix cap de setmana s’ha jugat a Sant Hipòlit de Voltregà el Campionat Territorial de Barcelona Prebenjamí, en el que el nostre Prebenjamí A ha acabat finalment en la setena posició.

Malgrat guanyar dissabte el primer partit al Caldes A per 3-0, la derrota contra el Caldes B en el segon (1-3) va fer que l’equip dirigit per Víctor Cruz hagués de jugar aquest diumenge la fase del 5è al 8è lloc. En el primer creuament, el Vilanova A s’ha endut un partit molt equilibrat (2-3) i a l’últim partit, amb el setè i el vuitè llocs en joc, el Congrés s’ha imposat per 3-1 al Vilafranca per tancar una fase final molt igualada en el que el més important és arribar-hi, així que moltes felicitats!

I aquí teniu el quadre de resultats dels partits del cap de setmana!

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023