Injusta derrota de falta directa a nou dècimes del final

El Nacional Catalana del Club Patí Congrés perd a Sant Just un partit en el que mereixia puntuar

17/04/2016

El Club Patí Congrés va perdre per 5-4 i de manera injusta aquest dissabte el seu partit de la 26a jornada de la lliga de Primera Nacional Catalana a conseqüència d’una falta directa per una blava a Marc Aubets quan només faltaven nou dècimes de segon pel final.

Fins a aquell moment, un Congrés que tenia les importants baixes de Marc Calvache i Albert Aubets, el primer encara recuperant-se d’un accident de circulació i el segon per motius laborals, estava arrencant un merescut empat encara que sense fer un gran partit.

A la primera part, l’equip dirigit per August de Nòbregas va tenir algunes errades defensives que el van penalitzar quan anava guanyant 1-2 per arribar al descans un gol per sota del seu rival (4-3). Als set minuts de la represa, Àlex López va aturar un penal que podia haver significat el 5-3 i cinc després Martí Ferrer va marcar el seu tercer gol particular per a fer pujar el 4-4 al marcador.  En el 39 Oriol Palomeras va disposar d’una directa per la desena falta del Sant Just, però Jordi Esteve li va aturar i del possible 4-5 es va arribar al 5-4 a l´ultima jugada del partit quan l’àrbitre va ensenyar una rigorosa targeta blava a Marc Aubets que va propiciar la decisiva falta que Xavier Pastó va transformar.

Malgrat la derrota, el Congrés manté la setena posició a la classificació, però ara amb només dos punts d’avantatge sobre el propi Sant Just, que és el vuitè.

Fitxa tècnica

HC SANT JUST, 5 (4 i 1): Jordi Esteve, Eudald Bonet, Xavier Pastó (2, 1p), Alejandro Polo, Marc Benet, Guillem Cuadrado (1), David Candami (1), Roger Benet (1), Damià Campreciós i Roger Claverol (ps)

CP CONGRÉS, 4 (3 i 1): Àlex López, Marc Aubets (1p), Oriol Palomeras, Pau Mitjans, Martí Ferrer (3), Yeray Cebrián, Oriol Morell i KIke Iranzo (ps)

GOLS: 1-0, Roger Benet, 7’; 1-1, Martí Ferrer, 8’; 1-2, Martí Ferrer, 12’; 2-2, Xavier Pastó (p), 18’; 3-2, David Candami, 19’; 4-2, Guillem Cuadrado, 20’; 4-3, Marc Aubets (p), 23’ (descans); 4-4, Martí Ferrer, 37’; 5-4, Xavier Pastó, 50’

ÀRBITRE: Daniel Picó. Targeta Blava a Marc Aubets

VICTÒRIA DEL SEGONA CATALANA

La derrota del Nacional Catalana, la segona consecutiva després d’una ratxa de cinc jornades sense perdre, va  contrastar amb la victòria del Segona Catalana, que divendres per la nit va guanyar per 3-5 a la pista del Laietà el que li permet seguir líder del grup A i acostar-se una mica més al desitjat ascens.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023