Cara i creu per als dos sèniors del Club Patí Congrés

El Segona Catalana guanya al Palau de Plegamans (4-3) i s’acosta a l’ascens i el Nacional Catalana perd amb el Caldes (2-3) després de cinc partits sense fer-ho

10/04/2016

El dos equips sèniors del Club Patí Congrés van viure la cara i la creu dissabte als importants partits que van jugar a casa. Mentre el de Segona Catalana va guanyar per 4-3 el Palau de Plegamans i va donar un pas molt important de cara a les aspiracions de l’ascens de categoria, el de Nacional Catalana va perdre per 2-3 contra el Caldes i no va poder allargar la seva ratxa d’imbatibilitat a sis partits.

Una bona primera part, que va acabar amb un 2-0 favorable gràcies a dos gols de Yeray Cebrián i David Mirabet als minuts 7 i 21, li va servir al Segona Catalana per a doblegar la resistència del Palau de Plegamans, que arribava a la Pista Coberta Cristina Clota com a tercer classificat a quatre punts del Congrés amb un partit menys jugat i necessitava guanyar per tenir opcions de pujar. I malgrat que en els tres primers minuts de la segona part el Palau va empatar, el Congrés va seguir lluitant per guanyar i ho va acabar assolint després que David marqués el 3-2 i Yerai el 4-3 a quinze segons del final després que l’equip vallesà tornés a empatar.

Després de la important victòria, el Congrés és líder amb 59 punts en 23 partits, i en té quatre d’avantatge sobre el Ripollet, que és segon i ha jugat un partit menys, i set sobre el Palau, també amb un partit menys. Ascendeixen a Primera Catalana els dos primers i al Congrés li queden cinc partits per jugar i als seus rivals sis.

El Nacional Catalana, en canvi, va perdre el seu primer partit després de cinc jornades sense fer-ho malgrat que Albert Aubets va avançar l’equip al minut 10 perquè el visitant Miquel Vila va fer reaccionar els seus marcant-ne dos abans del descans. A la segona part, el Congrés va buscar amb insistència la porteria rival i fins i tot va desaproxitar una superioritat de dos minuts per una targeta blava a Miquel Vila, però va ser el Caldes el que a tres minuts del final va marcar l’1-3 en una directa que va transformar el mateix jugador després de la desena falta dels homes d’August de Nòbregas, un marcador que Martí Ferrer va escurçar un després per deixar-lo en el definitiu 2-3.

Malgrat la derrota, la setena de la temporada i la segona a casa després de la que va patir la tercera jornada contra el Capellades, el Congrés va segellar la permanència virtual a la categoria i conserva la setena plaça, que dona accés a jugar la nova Copa de la Lliga, amb cinc punts d’avantatge sobre el Sant Just, vuitè classificat, i a dos del sisè, el Noia Freixenet.

FITXA TÈCNICA NACIONAL CATALANA
CP Congrés, 2 (1 i 1): Àlex López, Marc Aubets, Albert Aubets (1), Oriol Palomeras, Pau Mitjans, Martí Ferrer (1), Oriol Morell i Kike Iranzo (ps)

HC Caldes, 3 (2 i 1): Marc Ventosa, Aleix Pastor, Miquel Vila (3), Ferran Esteo, David García, Antoni Ganella, Marcos Blanqué, Ferran Ganella i Héctor Álava (ps)

Gols: 1-0, Albert Aubets, 10′; 1-1, Miquel Vila, 14′; 1-2, Miquel Vila, 20′ (descans); 1-3, Miquel Vila, 47′; 2-3, Ferrer, 48′

Àrbitre: Ignasi Galán. Targeta blava a Vila

RESULTATS DE LA BASE

Pel que fa als equips base, aquests van ser els resultats dels partits de dissabte:
JMJ-Benjamí C, 6-3
Claret-PB Iniciació A, 0-3
Benjamí B-Palau de Plegamans A, 5-12
Infantil B-Manlleu A, 1-4
Infantil A-Cerdanyola A, 2-2
Prebenjamí B-Vilafranca B, 2-2
Aleví C-Claret, 2-7
Juvenil A-SHUM Maçanet, 3-1 
Jesuïtes Sarrià-Aleví B, 0-2

Aquest diumenge, l’Aleví A juga a la pista del Caldes A, amb el que està empatat a punts al primer lloc, i si guanya es classificarà matemàticament per la fase final del Campionat de Catalunya.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023