Dissabte de glòria avançat pels equips del Club Patí Congrés

El Nacional Catalana tomba el Tona (4-3) i el Segona Catalana goleja al Ripollet (7-2) i és més líder

20/03/2016

Els dos equips sèniors del Club Patí Congrés van viure un autèntic dissabte de glòria anticipat a la Pista Coberta Cristina Clota que va culminar amb dues importants victòries sobre l’HP Tona a Nacional Catalana (4-3) i sobre el CH Ripollet a Segona Catalana (7-2).

L’equip de Nacional Catalana va tornar a demostrar que es creix contra els rivals grans a l’imposar-se al Tona, tercer classificat, malgrat la baixa de Marc Calvache. A la primera part, el Congrés va jugar millor i el premi va ser marxar al vestidor amb una avantatge de 2-0 amb gols d’Albert Aubets i Martí Ferrer. Només començar la segona part l’equip dirigit per August de Nòbregas va marcar el 3-0 quan Albert Aubets va convertir un penal, però un minut després va arribar el 3-1, també de pena màxima.

Malgrat la reacció del Tona, el Congrés va marcar el 4-1 als 12 minuts per mitjà de Martí Ferrer i un minut després el mateix Uri hauria pogut sentenciar en una directa que va salvar el porter visitant. Dues blaves, una per a cada equip, van precedir el 4-2 del Tona amb 10’45” encara per jugar. Àlex López va aturar un penal a 4’56” del final, però un després no va poder evitar el 4-3 que va convertir la recta final del partit en molt emocionant i intensa malgrat que cap dels dos equips no va marcar.

Al final, tres punts molt importants pel CP Congrés, que va consolidar la setena plaça en la classificació abans de l’aturada de Setmana Santa.

Fitxa tècnica

CP Congrés, 4 (2 i 2): Àlex López, Marc Aubets, Albert Aubets (2), Oriol Palomeras, Pau Mitjans, Martí Ferrer (2), Oriol Morell i Bernat Montseny (ps)
HP Tona, 3 (0 i 3): Aniol Oriol, Xavier Oliva (1), David Montero, Oscar Corominas, Carles Rodríguez (1), Guillem Molist, Pol Parareda (1), Oriol Chandre, Pau Chandre i Àlex Martín (ps)
Gols: 1-0, Albert Aubets, 12’; 2-0, Martí Ferrer, 14’ (descans); 3-0, Albert Aubets (p), 27’; 3-1, Carles Rodríguez (p), 28’;  4-1, Martí Ferrer, 37’;  4-2, Pol Parareda, 40’; 4-3, Xavier Oliva, 47’
Árbitre: Santi Muñoz. Targetes blaves a Mitjans, Oliva i Rodríguez

EL SEGONA CATALANA, MÉS LÍDER

Pel que fa al Segona Catalana, l’equip de Dani Setién va passar per sobre del Ripollet, que era segon a només un punt i amb un partit menys jugat. Al principi, però, va costar entrar al partit i no va ser fins el minut 15 quan Txetxu Rodríguez va marcar l’1-0 de penal. El gol va obrir la llauna i Marc Escribà, després d’una combinació entre David Mirabet i Yeray Cebrián, va fer el 2-0 un minut després i el mateix Txetxu el 3-0 a 1’49” del descans. Durant la primera part es va lesionar amb un trau a la cella Guille Dato, però a la segona va poder tornar a la pista.

A la segona part, el Ripollet va intentar reaccionar però Yeray Cebrián, Marc Escribà i Xavi Font van marcar tres gols pràcticament seguits entre els minuts 9 i 11 que van sentenciar el partit amb un clar 6-0. El Ripollet va fer el 6-1 de penal, Jordi Joval va marcar el 7-1 a 5 del final i a 2’52” va arribar el definitiu 7-2 que fa més líder el Congrés i l’acosta una mica més al somni de l’ascens a Primera Catalana.

BONS RESULTATS A LA BASE

Els equips de base també van tenir una bona jornada, ja que van guanyar 8 dels 12 partits que van disputar i només en van cedir quatre. Malgrat que totes les victòries van ser brillants, cal destacar la del Prebenjamí A a Sentmenat, que el manté líder del seu grup de Preferent, i les de l’Aleví A i el Benjamí A a Tordera i Sant Just, amb les que segueixen segons dels seus grups, també de Preferent. Un altre líder, en aquest cas de la Copa de la Federació Territorial de Barcelona, és el Prebenjamí d’Iniciació A.

Aquests van ser els resultats:

Prebenjamí B-Jesuïtes Sarrià B 3-0

PB Iniciació A-Horta C 3-0

Sentmenat A-Prebenjamí A 1-2

Infantil A-Taradell A 11-0

Sant Just-Benjamí A 2-10

Benjamí B-Olesa 2-0

Caldes C-Juvenil A 7-0

Juvenil B-Sant Just A 2-3

Sentmenat D-Infantil B 3-2

CP Vic C-Aleví C 2-5

Tordera A-Aleví A 1-11

CP Vic B-Aleví B 5-3

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023