El Club Patí Congrés repetirà com a membre del Consell Municipal de l’Esport de Barcelona

La nostra entitat va ser la desena més votada, de les 20 escollides, entre les 35 candidatures presentades

20/01/2016

El Club Patí Congrés repetirà durant el mandat 2016-2019 la seva condició de membre del Consell Municipal de l’Esport de Barcelona, un òrgan consultiu i de participació sectorial de l’Ajuntament de la capital catalana creat per potenciar la promoció de l’esport i l’activitat física a la ciutat. La nostra entitat va ser una de les 20 escollides, entre les 35 candidatures presentades en la categoria de clubs, en un procés participatiu realitzat entre els passats 11 i 18 de gener. A les votacions hi van participar 48 entitats de les 80 que havien sol·licitat el dret a vot.

El nostre va ser el desè club més votat, empatat a 14 vots amb el Club d’Atletisme Nou Barris i el Barcelona Universitari Club, dels 20 escollits en l’apartat de clubs, associacions i entitats esportives entre els 35 que havien presentat la seva candidatura. Els clubs que van rebre més suports van ser el Club Natació Kallipolis, el Reial Club de Tennis Barcelona 1899, l’Escola d’Escacs Barcelona i els Lluïsos de Gràcia, amb 17 vots; i els van seguir Col·lectiu d’Esport per a Tothom 10 (CET10), amb 16; la Unió Esportiva Horta, el Reial Club Nàutic de Barcelona, el Club Natació Sant Andreu i el Club Natació Atlètic Barceloneta, amb 15; el Club d’Atletisme Nou Barris, el Barcelona Universitari Club i el Club Patí Congrés, amb 14; el Club Futbol Damm, amb 13; el Club d’Immersió de Biologia, l’Associació Esportiva Les Corts i el Club de Bitlles Siuranenc d’Horta, amb 12; l’Associació Esportiva Ciutat Vella, amb 11; i l’Hispano Bàsket Club, el Reial Club Marítim de Barcelona i l’Associació Superacció, amb 10.

L’únic club de la Sagrera i dels esports de patinatge de rodes

Dels 20 clubs escollits, el Club Patí Congrés és l’únic del barri de la Sagrera i un dels dos del Districte de Sant Andreu juntament amb el Club Natació Sant Andreu. El nostre club també és l’únic entre els escollits que es dedica a la pràctica i la promoció dels esports de patinatge sobre rodes i un dels dos que està afiliat a la Federació Catalana de Patinatge juntament a la Unió Esportiva d’Horta

Al marge d’aquests 20 clubs, en el mateix procés també van ser escollits la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL), com a membre representant de les entitats que treballen l’esport amb persones amb discapacitat, i el Bac de Roda Sport AIE, el Club Natació Catalunya, els Clubs DiR, la Fundació Claror i la UBAE en representació d’entitats o empreses gestores d’equipaments públics o privats.

En aquest llistat també cal afegir les Federacions Catalanes de Bàsquetbol, Natació, Tennis, Vela i Paralítics cerebrals, ja escollides en el procés que va dur a terme la UFEC. La resta de membres del Consell –fins arribar a 90– són triats entre diferents àmbits esportius i ciutadans: Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, AMPAS, COPLEFC, INEFC, Facultat Blanquerna, FC Barcelona, RCE Espanyol, Consellers d’Esports de Barris, Consells Municipals participatius, Agència de Salut Pública i Col·legi Oficial de Metges i esportistes d’alt nivell, entre d’altres col·lectius.

La Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, va valorar molt positivament aquest procés participatiu. “És la millor mostra de la nova etapa d’aquest Consell: més participativa, amb més grups de treball, oberta a tot el sector, i més relacionada a les polítiques esportives municipals”, va dir.

La primera sessió constituent del nou mandat del Consell Municipal de l’Esport tindrà lloc el divendres 5 de febrer i Cristina Clota, presidenta de la nostra entitat, serà la representant del Club Patí Congrés. Per a presentar la seva candidatura, el nostre club va haver d’editar un video, que us presentem a continuació.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023