Cruel derrota del CP Congrés a tres segons del final a Folgueroles

L’equip de Nacional Catalana perd amb un polèmic gol un partit en el que mereixia més

16/01/2016

Hi ha derrotes cruels, però la que ha sofert aquest dissabte el Club Patí Congrés a la primera jornada de la segona volta de Primera Nacional Catalana a la pista del CP Folgueroles ho ha estat especialment perquè ha arribat a tres segons del final i en una acció polèmica precedida d’una falta sobre Oriol Palomeras. La derrota per 2-1, la cinquena de la temporada en quinze partits, deixa el Congrés en la vuitena posició amb 20 punts, a 12 del trio de líders format pel GEiEG, l’Alpicat i el Tona, i dos per sobre del mateix Folgueroles.

El partit ha estat complicat perquè el Folgueroles ha sortit molt intens i durant molts minuts de la primera part ha jugat millor que el Congrés, que en aquest partit tenia la baixa d’Albert Aubets per temes laborals. El primer gol, però, no ha arribat fins el minut 16, quan Arnau Pradell ha marcat l’1-0 de falta directa per una rigorosa targeta blava a Marc Calvache. Cap al final de la primera part el Congrés s’ha fet amb el control del joc, però sense acabar de trobar porteria i s’ha arribat al descans sense que el marcador es mogués.

A la represa el Congrés ha jugat millor i ha passat a dominar el partit. Fruit d’aquest domini ha arribat l’empat d’Oriol Morell al minut 33, després que Marc Calvache i Oriol Palomeras fallessin un penal i una falta directa. Però l’àrbitre ha jugat a partir d’aquell moment el seu paper al xiular tres penals a favor de l’equip osonenc, tots ells aturats per un immens Àlex López, que també ha salvat una directa per deu faltes. Amb molta igualtat s’ha arribat a la recta final del partit i dos jugadors del Folgueroles han pressionat Oriol Palomeras i l’han fet caure a terra quan era l’últim home. L’àrbitre, però, no ha assenyalat el que semblava una clara falta i Santi Carballeira s’ha plantat sol davant d’Àlex López i ha marcat el definitiu 2-1 quan només faltaven tres segons pel final.

La següent jornada, que no es jugarà fins d’aquí dues setmanes perquè la propera se celebrarà la Copa Generalitat a Alpicat, el CP Congrés rebrà a casa el CP Masquefa, dotzè classificat, amb el que va empatar al partit de la primera volta.

Fitxa tècnica

Club Patí Folgueroles, 2 (1 i 1): Guillem Illa, Arnau Pradell (1), Eric Madrenas, Jordi Torrents, Nil Font, Jordi Caballeria (1), Gerard Homs, Santi Homs i Sergi Fito (ps)

Club Patí Congrés, 1 (0 i 1): Àlex López, Marc Aubets, Oriol Palomeras (3), Oriol Morell (1), Marc Calvache, Martí Ferrer, Pau Mitjans i Bernat Montseny

Gols: 1-0, Arnau Pradell, 16’ (descans); 1-1, Oriol Morell, 33’; 2-1, Jordi Carballeira, 50’

Àrbitre: R. Burgos. Targetes blaves a Marc Calvache i Oriol Palomeras

Faltes d’equip: 14 cada equip  

CLARA VICTÒRIA DEL SEGONA CATALANA CONTRA EL CERDANYOLA

Per altra banda, el Club Patí Congrés del grup A de Segona Catalana ha guanyat per 6-1 el Cerdanyola A a casa en un bon partit i es provisionalment segon a dos punts del líder Ripollet, que ha jugat un partit menys.

Pel que fa als equips de base que han jugat aquest dissabte, han obtingut el següents resultats:Prebenjamí A-CP Vic A, 3-0
Infantil A-Vendrell A, 1-1
Infantil B-Lleida Llista, 0-4
Benjamí C-Martinenc, 0-7
Aleví C-CP Vic C, 5-7
Juvenil A-Calafell A, 5-1
Aleví B-CP Vic B, 7-8
Vendrell A-Aleví A, 1-7
CP Vic A-Benjamí B, 11-2

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023