El CP Congrés sotmet el CP Taradell en un gran partit (2-1)

El resultat final s’ha quedat curt davant dels mèrits de l’equip groc-i-negre.

Fidel a la seva tradició de fer els seus millors partits contra els bons equips, el CP Congrés ha guanyat aquest dissabte per 2-1 al CP Taradell, un dels principals aspirants a l’ascens a Primera Nacional espanyola, en partit de la 13a jornada de Primera Nacional Catalana. El resultat final ha premiat l’esforç de l’equip groc-i-negre, que ha jugat un gran partit, ha tingut moltes més ocasions que el seu rival i ha merescut una victoria més àmplia.

Marc Aubets ha avançat al Congrés als tres minuts de joc en un bon remat de pala i això ha donat confiança a l’equip dirigit per August de Nòbregas, que ha tingut la baixa per malaltia de Pau Mitjans. Amb una bona defensa i avantatge en el marcador el Congrés ha jugat molt còmode i ha generat bones ocasions per marcar el 2-0, però ha estat el Taradell el que ha aconseguit l’empat en un tir creuat de Miquel Masoliver.

El gol no ha canviat els plans del Congrés, que ha seguit defensant amb molt ordre i generant bones ocasions en atac gràcies a la seva velocitat a la contra. Oriol Palomeras hauria pogut marcar el 2-1 a cinc minuts del descans quan ha enviat una bola al pal i només dos després el de Tordera li ha fet una assistència monumental a Albert Aubets per deixar-lo sol davant Albert Dalmau i marcar un gol molt celebrat per la grada.

A la segona part el marcador ja no s’ha mogut, però tots dos equips han tingut bones ocasions per batre la porteria rival, especialment el Congrés. Dalmau li ha aturat una falta directa a Oriol Palomeras quan encara quedaven 18’35” per jugar, el propi jugador groc-i-negre ha enviat una bola al pal a 15’20” i Oriol Morell n’ha fet un altre a 13’21”. Tot se’n podia anar en orris quan a 10’37” el Congrés ha comès la seva desena falta i el Taradell ha disposat d’una directa, però Àlex López li ha aturat amb encert a Masoliver.

Però encara quedaven moltes emocions perquè a 8’38” del final Oriol Palomeras ha disposat d’una segona directa després de la quinzena falta del Taradell, que Dalmau li ha tornat a aturar, i un minut i mig després ha estat Marc Calvache qui ha desaprofitat un penal que també ha salvat en dos temps el porter de l’equip osonenc. El propi Calvache ha tingut el 3-1 al seu estic en un 1×1 contra Dalmau a 5’22” i Martí Ferrer ha enviat fora una rematada a boca de canó quan encara quedaven quatre minuts.

El Congrés podia estar guanyant amb comoditat, però ha entrat als últims minuts amb un mínim avantatge i el Taradell s’ho ha jugat tot amb una pressió a tota la pista que ha provocat algunes pèrdues de bola dels homes d’August de Nòbregas. I ha estat en aquest moment quan Àlex López, amb dues mans enormes, ha evitat el que hauria estat injust empat del Taradell, que en els últims segons ha canviat el seu porter per un jugador sense treure’n profit.

A la propera jornada el CP Congrés, que es manté seté amb 17 punts, visitarà la pista de l’Alpicat, segon classificat, dissabte dia 19 a les 21.45 hores.

Fitxa tècnica

CP Congrés, 2 (2 i 0): Àlex López, Marc Aubets (1), Oriol Morell, Oriol Palomeras, Martí Ferrer –equip inicial–; Albert Aubets (1), Yeray Cebrian, Marc Calvache i Kike Iranzo (ps)

CP Taradell, 1 (1 i 0): Albert Dalmau, Miquel Masoliver (1), Marçal Casadevall, Albert Benito, Marc Soler –equip inicial–; Marc Nuri, Eduard Genís i Víctor Martín-Romo (p.s.)

Gols: 1-0, Marc Aubets, 3’; 1-1, Miquel Masoliver, 10’; 2-1, Albert Aubets, 22’ (descans). Segona part sense gols

Àrbitre: Tània Pardo

Faltes d’equip: 12 el Congrés i 19 el Taradell

GRAN JORNADA EN LES ALTRES CATEGORIES

La gran victòria de l’equip de Nacional Catalana ha vingut acompanyada de la del Segona Catalana, que s’ha imposat a continuació al Vilassar per 7-4, i de la dels equips de base que entre divendres i dissabte han jugat els partits d’anada de les eliminatòries per entrar als grups de preferent dels Campionats de Catalunya i de Barcelona. L’Infantil B B va obrir la veda guanyant divendres al Cerdanyola B (1-4) i dissabte també ho han fet l’Infantil A a la pista del Montbui (1-2), l’Aleví A a la del Barberà (2-10), el Benjamí A a la del Palau de Plegamans C (0-8) i la del Prebenjamí A a la del Monjos (0-3). Aquest diumenge pel matí l’Aleví A, l’Infantil A i l’Infantil B poden rematar la feina a casa, mentre el Benjamí B jugarà l’anada contra un rival molt difícil com el Vilanova A.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023