El Club Patí Congrés suma la seva segona victòria consecutiva contra el Sant Just

Per primera vegada aquesta temporada l’equip groc i negre guanya dos partits seguits i ara es setè a Nacional Catalana.

Ell Club Patí Congrés ha sumat aquest dissabte la seva segona victòria consecutiva a la lliga de Primera Nacional Catalana, la tercera del campionat i la quarta jornada seguida sense perdre, al guanyar per 6-4 a l’HC Sant Just en un partit molt tens i disputat. Amb aquest triomf l’equip groc-i-negre supera el seu rival a la classificació i ara és setè amb 14 punts, a 9 del líder, que segueix sent l’HC Alpicat.

El Congrés ha basat la seva victòria en una gran primera part, en la que s’ha sobreposat al 0-1 en contra encaixat als 5 minuts de joc i ha marxat al vestidor amb 4-1 a favor gràcies a dos gols d’Uri Morell, un d’Uri Palomeras i un de Marc Aubets.

A l’inici de la segona part Xavi Pastó ha marcat el 4-2 de falta directa després de la desena falta del Congrés, però Eudald Bonet i Roger Benet han vist dues blaves consecutives i el Sant Just s’ha quedat uns instants només amb dos jugadors de pista. Curiosament el Congrés no ha aprofitat el power play i ha estat quan el Sant Just he recuperat tots els jugadors quan Palomeras ha marcat el 5-2 al transformar una directa després de la 15a falta comesa pels visitants i Morell ha fet pujar el 6-2 al marcador a 9 minuts pel final i ha signat un triplet particular.

Semblava que el partit havia quedat ja decidit, però dos gols en dos minuts de Roger Benet i de Xavi Pastó han tornat a posar emoció. Amb  6-4 i 6’26” per jugar tot podia passar, però el Congrés ha sabut jugar amb intel·ligència en front d’un rival que ha hagut d’arriscar en defensa i ha comès moltes faltes. A 3’58” del final ha arribat la 20a i Uri Palomeras ha disposat d’una directa que ha enviat al pal, a 2’17” Xavi Pastó també ha estavellat la bola al pal en el llançament d’un penal a favor del Sant Just  i en els últims segons el Congrés ha errat una directa i una pena màxima que Jordi Esteve li ha aturat a Palomeras i Calvache, respectivament.

Fitxa tècnica

CP Congrés, 6 (4 i 2): Àlex López, Marc Aubets (1), Albert Aubets, Oriol Palomeras (2), Pau Mitjans, Martí Ferrer, Marc Calvache, Oriol Morell (3), Yeray Cebrián i Kike Iranzo (ps)
HC Sant Just, 4 (1 i 3): Jordi Esteve, Eudald Bonet, Marc Ortells, Roger Benet (2), David Candami, Xavi Pastó (2), Marc Benet, Alejandro Polo i Rubén López (ps)
Gols: 0-1, Roger Benet, 5’; 1-1, Marc Aubets, 6’; 2-1, Oriol Morell, 7’; 3-1, Oriol Palomeras, 15’; 4-1, Oriol Morell, 20’ (descans); 4-2, Xavi Pastó (fd), 30’; 5-2, Oriol Palomeras (fd), 40’; 6-2, Oriol Morell, 41’; 6-3, Roger Benet, 42’; 6-4, Xavi Pastó, 43’
Àrbitre: Xavier Buixeda. Tarjetes blaves a Eudald Bonet, Roger Benet i l’entrenador del Sant Just, Carles Marín
Faltes d’equip: 16 el Congrés i 25 el Sant Just
Incidències: Abans de començar el partit la presidenta del CP Congrés, Cristina Clota, ha llegit un manifest institucional contra la violencia de gènere

EL SEGONA CATALANA TAMBÉ GUANYA

Abans del partit del Nacionasl s’ha jugat el de l’equip sènior de Segona Catalana, que ha guanyat per 12-2 al Laietà, últim classificat del grup A

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023