El CP Congrés, penalitzat pels empats

Contra el Ripoll, ha sumat la seva cinquena igualada en vuit partits (3-3).

En una competició en la que la victòria val tres punts els empats penalitzen i el Club Patí Congrés sembla que s’hi ha abonat, ja que aquest dissabte ha sumat el cinquè en vuit partits a lliga de Primera Nacional Catalana. Aquesta vegada ha estat a casa contra el HC Ripoll (3-3), un equip que arribava a la Pista Coberta Cristina Clota empatat a punts amb els groc-i-negres a la classificació i que ha mostrat molt ofici durant els 50 minuts. El 3-3 arrencat la passada jornada a la pista del Tona ha quedat doncs en no res al cedir-ne un altre a casa.

Joan Mora, de penal, ha avançat al Ripoll quan encara no s’havia arribat al minut tres de joc  i el Congrés ha hagut d’anar a remolc en el marcador gairebé durant tota la primera part, ja que l’1-1 no ha arribat fins que en quedaven vuit pel final gràcies a una acció culminada per Uri Morell. A cinc minuts del descans ha estat el Congrés qui ha gaudit d’un penal a favor, però Joan Baget li ha aturat el llançament a Marc Aubets i l’empat no s’ha mogut.

A la segona part, el Ripoll ha tornat a posar-se per davant en el marcador amb un gol d’Albert Ferrer als 6 minuts, però tres després Albert Aubets ha tornat a donar vida al Congrés en un ràpid contracop en el que s’ha avançat a la sortida de Baget. Els d’August de Nòbregas han buscat desfer l’igualada, però ha estat el Ripoll el que ha tornat a marcar per mitjà d’Albert Sabata quan mancaven 10.31 pel final (2-3).

Quan encara en quedaven 9’52” el partit ha hagut d’aturar-se durant uns 20 minuts perquè una veïna del bloc de pisos del davant ha saltat a la pista per protestar pel soroll que sentia des de casa seva, hi ha buidat una botella d’aigua amb sabó i no se’n ha volgut moure fins que no arribés la policia.

L’aturada, paradoxalment, ha estat beneficiosa pel Congrés, que quan s’ha reprès el partit ha jugat els seus millors minuts. Així, a 6’13 pel final, Uri Palomeras ha fet el 3-3 en una rematada a boca de canó i el 4-3 ha rondat a la porteria de Baget en diverses ocasions, l’última d’elles en una acció del mateix Palomeras a manca de només set segons després d’una passada d’Albert Aubets.

Al final del partit, que formava part del programa oficial de la Festa Major de la Sagrera, la presidenta del Club Patí Congrés, Cristina Clota, ha lliurat al capità del Ripoll el trofeu que s’havia posat en joc i que li ha estat concedit a l’equip visitant.

La propera jornada el CP Congrés visitarà la pista del Caldes, un equip que també es troba a la zona mitja-baixa de la classificació, a la recerca d’una victòria que se li resisteix des de la primera jornada.

Fitxa tècnica

CP Congrés, 3 (1 i 2): Àlex López, Marc Aubets, Oriol Morell (1), Oriol Palomeras (1), Martí Ferrer  -equip inicial-; Pau Mitjans, Albert Aubets (1), Yeray Cebrián, Ian Cebrián I Kike Iranzo
HC Ripoll: Joan Baget, Albert Ferrer (1), Ivan Mora (1p), Albert Sabata (1), Albert Vergés –equip inicial-; Jeremi Rodríguez, Vidal Carrión, Xavier Vilaregut, Arnau Zaragoza i Pau Franquesa
Gols: 0-1, Ivan Mora (p), 3’; 1-1, Uri Morell, 17’ (descans); 1-2, Albert Ferrer, 31’; 2-2, Albert Aubets, 34’; 2-3, Albert Sabata, 40’; 3-3, Uri Palomeras, 44’
Àrbitre: Òscar Valverde. 7 faltes el Congrés i 8 el Ripoll.
Incidències: Partit de la 9a jornada de la lliga de Primera Nacional Catalana inclòs al programa d’actes de la Festa Major de la Sagrera. Abans de començar s’ha fet un minut de silenci en record de les víctimes dels atentats de París.

INESPERADA DERROTA DEL SEGONA CATALANA

Abans del partit s’ha jugat el del grup A de Segona Catalana entre el CP Congrés i l’HC Mollet i que, malgrat la diferència de classificació, ha guanyat contra pronòstic l’equip vallesà per un inesperat 4-6.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023