Bon empat del CP Congrés a Tona per a iniciar la recuperació

Els groc-i-negres segueixen sense guanyar des de la primera jornada, però han millorat la seva imatge a una pista difícil.

Malgrat no obtener la victòria, el primer equip del Club Patí Congrés ha sumat aquest dissabte un valuós empat a la sempre difícil pista del HP Tona (3-3) en la 8a jornada de Primera Nacional Catalana en un partit molt igualat que ha tingut opcions de guanyar. Amb aquest empat, els homes d’August de Nòbregas segueixen sense guanyar des de que ho van fer a la primera jornada contra el Folgueroles, però han donat una altra imatge i per sobre de tot han demostrat haver-se sobreposat a la baixa definitiva de Romà Surís.

Cap dels dos equips ha pogut batre la portería rival a la primera part, en la que les defenses s’han imposat als atacs i els dos porters han estat molt encertats. La insistencia del Congrés, però, ha tinut premi en el minut 3 de la segona part, quan Marc Aubets ha marcat el 0-1. El partit semblava encarrilat, però en dos minuts el Tona l’ha capgirat amb dos gols de Carles Rodríguez, el segon de falta directa després que Marc Calvache fos expulsat amb tarjeta vermella per, segons l’acta arbitral, “colpejar un contrari amb l’estic per sobre de les proteccions amb la bola aturada”.

L’expulsió ha atabalat el Congrés, que inmediatament ha encaixat el 3-1, però els groc-i-negres han sapigut reaccionar i han tornat a entrar al partit amb un gol de penal de Marc Aubets, el segon en el seu compte particular, i un altre d’Oriol Palomeras poc després d’errar una directa quan encara faltaven 15 minuts pel final.

Amb el 3-3, el Tona ha tornat a posar setge a la portería d’Àlex López, que ha aturat una falta directa i un penal, però el Congrés també ha tingut ocasions per marcar i no ha estat capaç de forçar la 15a falta al Tona, cosa que hauria significat una directa a favor. La segona victoria haurà d’esperar a la propera jornada, quan els homes d’August de Nòbregas s’enfrontin al Ripoll a casa (18.45 h) en un partit inclòs al programa d’actes de la Festa Major de la Sagrera.

FITXA TÈCNICA

HP Tona, 3 (0 i 3): Ivan Urbano, Xevi Oliva, David Montero, Òscar Corominas, Carles Rodríguez (2), Guillem Molist, Pol Parareda, Oriol Chandre, Pau Chandre (1) i Àlex Martínez
CP Congrés, 3 (0 i 3): Àlex López, Marc Aubets (2, 1p), Albert Aubets, Oriol Palomeras (1), Pau Mitjans, Martí Ferrer, Marc Calvache, Oriol Morell, Yeray Cebrian, Kike Iranzo

Gols: 0-0, descans; 0-1, Marc Aubets, 28’; 1-1, Carles Rodríguez, 30’; 2-1, Carles Rodríguez (fd), 32’; 3-1, Pau Chandre, 33’; 3-2, Marc Aubets (p), 33’; 3-3, Oriol Palomeras, 35’Àrbitre: Daniel Picó. Tarjeta vermella a Marc Calvache (31’)
Faltes d’equip: 14 el Tona i 12 el Congrés

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023