Una representació del CP Congrés assisteix a la sessió plenària i a l’acte de cloenda del II Congrés de l’Esport Català

Una representació del Club Patí Congrés, formada per la presidenta de la nostra entitat, Cristina Clota; el vicepresident i president de la secció d’hoquei, Àngel Martínez; el vocal responsable de l’Àrea Esportiva d’hoquei, Toni Ventura; i el vocal responsable de comunicació, Carles Gallén, han assistit aquest dissabte a la sessió plenària i a l’acte de cloenda del II Congrés de l’Esport Català, que ha tingut lloc a l’INEFC de Barcelona.

Més de 500 persones han assitit a l’acte, que ha comptat amb la presència de nombroses autoritats com Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya; Francesc Homs, Conseller de la Presidència; Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport; Gerard Esteva, president de la UFEC; Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya; Gerard Figueras, director del Consell Català de l’Esport; i Agustí Boixeda, director de l’INEFC Catalunya. Cinc comissions de treball (Activitat física, Esport i Salut; Formació i Educació; Esport, Empresa i Turisme; Els Clubs Catalans del Futur; i Alt Rendiment i Esport Federat) han explicat les principals conclusions del Congrés, que ha de servir de guia per al futur model esportiu per a Catalunya.

Entre les conclussions destaquen la necessitat de crear un ministeri o conselleria d’Esports, la proposta de crear la Unió d’Esports de Catalunya (UEC), entesa com una organització paraigua que englobi tots els agents no governamentals i sense ànim de lucre, que representi tot el sector i faci el paper de lobby en la recerca de més recursos per al món de l’esport; i la necessitat tenir eines d’estat, és a dir ser independents, per a poder tenir un model esportiu potent i per a poder projectar el país al món.

A la foto, Cristina Clota posa al costat d’Artur Mas, el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, i Ivan Tibau

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023