Els equips sèniors del CP Congrés eviten dos descensos d’una tacada

Amb una victòria per 3-4 a Valls, el Primera Catalana va assegurar dissabte la salvació matemàtica a manca de dos partits per acabar i el Segona Catalana ho ha fet aquest diumenge al guanyar per 6-1 al líder Vendrell i també ha evitat el descens a la penúltima jornada

Després de la salvació de l’OK Plata fa unes jornades, aquest passat cap de setmana els altres dos equips sèniors del CP Congrés que estaven en perill de descens han assegurat la seva permanència.

El Primera Catalana, que des de la dimissió de Carles Siscart el passat mes de gener dirigeix Víctor Cruz, entrenador de l’OK Plata i coordinador esportiu del club, es va salvar matemàticament dissabte amb una victòria per 3-4 a la pista del Valls en un bon partit que sempre va tenir controlat i en el que van marcar Biel Perpinyà (2), Quim Castellví i el juvenil Fermí Calle.

Amb quatre victòries, dos empats i una única derrota en els últims set partits, el Primera Catalana ha revertit la situació perillosa en la que es trobava, situat en la zona de descens, i no només ha assolit la salvació matemàtica a manca de dues jornades sinó que ha escalat fins la vuitena posició del Grup B.

Si dissabte es salvava matemàticament el Primera Catalana, diumenge ho feia el Segona Catalana de Fèlix Ayorinde gràcies a la seva victòria per 6-1 contra el Vendrell, que arribava al Camp del Ferro com a líder i ja tenia l’ascens assegurat. Amb tres gols d’Àlex Mainer, un de Guillem Muñoz, un de Lucas Pastor i un de Jan Roig, el Segona Catalana va jugar potser el seu millor partit de la temporada quan més ho necessitava.

I és que amb tres victòries i un empat en els últims quatre partits, el Segona Catalana ha viscut la seva millor ratxa a la recta final de la lliga, que no només li ha servit per salvar-se del descens directe a manca d’una jornada sinó per evitar també haver de jugar la promoció.

A aquests èxits s’ha d’afegir la bona marxa del quart equip sènior del club, el Tercera Catalana dirigit per Jordi Martínez, que a manca d’una jornada per acabar la temporada és cinquè del seu grup, mentre que el Júnior B ha acabat líder del seu grup de Copa Catalana i s’ha classificat per jugar les eliminatòries per arribar a les finals, i l’Aleví C també jugarà les eliminatòries per anar a la fase final de la Copa Catalana. Moltes felicitats a tots!

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023