Emotiu comiat dels germans Aubets i David Salelles per tancar el curs (4-2)

El partit que el CP Congrés La Sagrera Es Mou va guanyar aquest dissabte contra el CP Alcorcón, que va tancar una brillant temporada a l’OK Plata, va servir per retre homenatge als tres jugadors que, juntament amb l’absent Jordi Arboix, deixaran l’equip

Text: Carles Gallén / Foto: Captura vídeo

El Poliesportiu Camp del Ferro va viure aquest dissabte una jornada plena d’emocions en l’últim partit del curs contra el CP Alcorcón, que més enllà de tancar una brillant temporada a l’OK Lliga Plata va servir per acomiadar a tres jugadors que han fet història al CP Congrés La Sagrera Es Mou i que la propera temporada no seguiran al club.

Amb l’equip ja salvat matemàticament del descens des de feia dues jornades, la victòria del Congrés per 4-2 sobre l’equip madrileny. El més important va ser el comiat dels germans Marc i Albert Aubets, que amb 35 i 34 anys, després de 26 i 22 temporades al club, han decidit penjar els patins, i de David Salelles, que hi va arribar la temporada 2016-2017 però s’ha fet estimar i amb 41 anys també ha volgut fer un pas al costat. Un quart jugador, Jordi Arboix, també deixarà l’equip la propera temporada, però no va poder jugar dissabte perquè era a Folgueroles exercint de preparador físic del Barça al Campionat de Catalunya Juvenil.

Tots tres van tenir força protagonisme en el seu últim partit, ja que van intervenir en jugades decisives i Víctor Cruz els va substituir plegats a manca de poc més d’un minut pel final entre l’ovació del públic, mentre que a l’acabar van rebre un sentit homenatge sobre la mateixa pista, de la que van sortir sota un arc d’estics format per jugadors de la base.

Donat que el Congrés ja estava salvat i l’Alcorcón ja havia baixat feia algunes jornades, el partit va ser relaxat des de l’inici, tant que va ser l’equip madrileny el que es va avançar en el marcador quan en el minut 3 Lucas Escary va entrar a l’àrea per la seva esquerra i va batre per alt al júnior Pablo Pastor, que va jugar en substitució d’Arnau Ventura.

Tres minuts després el mateix Lucas Escary va veure una targeta blava per una entrada a mitja pista sobre Oriol Llorens i Sergio González li va aturar amb el casc la corresponent falta directa a Marc Aubets, que havia entrat a pista per llançar-la. El Congrés, però, va saber jugar bé el power-play amb superioritat i una bona passada interior alta de Biel Perpinyà sobre Oriol Llorens la va rematar aquest últim al fons de la porteria per fer el gol de l’empat.

En el minut 10’28” Pablo Reyes va cometre un penal al picar-li l’estic a Biel Perpinyà quan el davanter sagrerenc entrava a l’àrea per la dreta, però el llançament de Marc Aubets per baix el va aturar Sergio González. Les bones arribades del Congrés van tenir per fi premi a 9’28” del descans quan Biel Perpinyà va aixecar i picar la bola des de fora de l’àrea en un contracop per fer el 2-1 amb el que va acabar la primera part.

Als 9’24” de la segona part, ja amb David Salelles sota els pals en substitució de Pablo Pastor, Martí Ferrer es va internar per l’esquerra i la seva passada alta a l’interior de l’àrea la va rematar Àlex Martínez per fer el 3-1. L’Alcorcón no va abaixar els braços i només un minut i mig després una diagonal d’Ignacio Arranz de dreta a esquerra va acabar amb un tir arrossegat de cullera que va significar el 3-2, però només 29 segons més tard Àlex Martínez va aixecar i picar la bola sortint des del darrere de la porteria ara defensada per Jorge Mercado per fer el que ja seria definitiu 4-2.

Però al partit encara li quedaven els moments de glòria de David Salelles, que a 4’52” del final va aturar-li un penal a Ernesto Carmona i pocs segons després va salvar amb el guant dos tirs a boca de canó d’Arranz i Carvalho. Faltaven els gols dels germans Aubets perquè el partit fos rodó i tots dos van gaudir de clares ocasions, però Mercado va aturar una rematada d’Albert a 3’50” del final i a 2’25” va fer el mateix amb una altra de Marc.

A 1’18” del final Víctor Cruz va substituir als dos germans Aubets i a David Salelles perquè rebessin l’ovació del públic i Pablo Pastor va tenir ocasió de demostrar, amb una triple aturada en els últims segons, que la porteria del Congrés estarà molt ben coberta en el futur amb ell i Arnau Ventura.

A l’acabar el partit, els tres protagonistes van rebre de mans dels tres entrenadors, Víctor Cruz, Ferran Cussó i Àlex Mañé, unes samarretes emmarcades, es van fer la foto de grup amb els seus companys i van sortir del Camp del Ferro sota un arc d’estics format pels jugadors de la base.

Amb aquesta victòria, el CP Congrés La Sagrera Es Mou tanca una brillant temporada en la vuitena posició del Grup Sud de l’OK Lliga Plata amb un total de 29 punts, que supera la desena plaça i els 23 punts del curs passat i li garantirà jugar per tercer any consecutiu a la segona categoria de l’hoquei patins estatal.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (2 i 2):
Pablo Pastor, Marc Aubets, Martí Ferrer, Albert Aubets, Oriol Llorens (1) -equip inicial-; Àlex Martínez (2), Biel Perpinyà (1), Hugo Biedma i David Salelles (ps)

CP ALCORCÓN, 2 (1 i 1): Sergio González, Lucas Escary (1), David López, Pablo Reyes, Ernesto Carmona -equip inicial-; Adrián Mercado, Ignacio Arranz (1), Nicolás Carvalho i Jorge Mercado (ps)

GOLS: 0-1, Lucas Escary, 2’54”; 1-1, Oriol Llorens, 6’51”; 2-1, Biel Perpinyà, 15’32” (descans); 3-1, Àlex Martínez, 33’24”; 3-2, Ignacio Arranz, 33’57”; 4-2, Àlex Martínez, 36’20”

ÀRBITRES: Nicolás Morandeira i Rubén Fernández. Targeta blava a Lucas Escary (6’07”). 6 faltes d’equip el Congrés i 8 l’Alcorcón

INCIDÈNCIES: Partit de la 22a i última jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Camp del Ferro

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023