Derrota intranscendent a casa contra el SHUM (4-5)

Amb la permanència a l’OK Lliga Plata assegurada des de la jornada anterior, el CP Congrés La Sagrera Es Mou es va relaxar en excés i va cedir contra un equip que necessitava guanyar per salvar-se matemàticament

Text: Carles Gallén / Foto: @hoqueiclick

Després d’assegurar-se la permanència a l’OK Lliga Plata a tres jornades del final amb el seu empat contra el Barça Atlètic a les Llars Mundet, el CP Congrés La Sagrera Es Mou es va relaxar en excés dissabte passat contra el SHUM Frit Ravich, que necessitava guanyar per salvar-se matemàticament, i va perdre per 4-5 al Camp del Ferro en un partit en el que va cometre més errades defensives de les habituals.

Malgrat que les primeres ocasions clares per marcar les va tenir el Congrés per mitjà d’Hugo Biedma, Martí Ferrer i Biel Perpinyà, ben resoltes per Tomàs Ramírez, el SHUM va aprofitar dues badades defensives per fer dos gols consecutius en només 10 segons. El primer en el minut 6’26”, quan Rubén Fernández va treure ràpid una falta a l’angle inferior de l’àrea, la va cedir a Jordi Adroher per darrere de la porteria i el veterà jugador internacional, molt murri, va sortir amb velocitat, va trobar a la defensa descol·locada i va sorprendre a Arnau Ventura per baix. I el segon en una ràpida contra de Miquel Grau, que es va plantar sol davant del porter sagrerenc després d’una pèrdua de bola en atac.

Tot i que Víctor Cruz va demanar immediatament un temps mort per intentar que l’equip reaccionés, als 10 minuts de joc els àrbitres van xiular un penal a favor del SHUM, que Sergi Pujol va convertir en el 0-3. Semblava difícil que el Congrés pogués remuntar el marcador advers tenint en compte que no es jugava res i el seu rival sí, però només mig minut després un xut de lluny de cullera de Jordi Arboix des de la dreta de l’atac el va aturar en primera instància Tomàs Ramírez, però se li va esmunyir lentament al fons de la seva porteria i els àrbitres van acabar donant el gol malgrat que va semblar que el volien anular.

Amb l’1-3 Arnau Ventura va encadenar unes quantes aturades de mèrit per evitar un altre gol del SHUM, mentre Oriol Llorens va gaudir de diverses ocasions davant de Tomàs Ramírez i més tard d’Àlex Rovira quan el primer es va lesionar en una jugada fortuïta en la que el davanter del Congrés va caure a sobre el seu braç.

El Congrés no estava jugant el seu millor partit, però en el minut 15’30” un tir des de fora de l’àrea del mateix Llorens el va desviar Àlex Martínez al pal i Arnau Ventura va seguir aturant boles compromeses fins que a 6’23” del descans Rubén Fernández va fer una mala passada enrere que Àlex Rovira va intentar tornar amb l’estic, però amb tant mala fortuna que se li va colar a la seva pròpia porteria fent pujar el 2-3 al marcador.

Envalentit, el Congrés va assolir el 3-3 a 4’13” del descans en una ràpida contra en la que Àlex Martínez va entrar a l’àrea per la seva esquerra, va enviar la bola al pal i Martí Ferrer va recollir el rebuig per marcar a porteria buida. L’equip sagrerenc, que havia igualat un 0-3, podia haver marxat al descans amb avantatge perquè Biel Perpinyà va tenir una clara ocasió que Àlex Rovira va salvar amb l’estic, però Arnau Ventura també va evitar que ho fes el SHUM.

No va ser fins a la segona part que el Congrés es va avançar en el marcador quan en el minut 6 un xut des de mitja pista d’Àlex Martínez el va desviar Oriol Llorens per a marcar el 4-3. Semblava que l’equip dirigit per Víctor Cruz havia fet el més difícil i va tenir diverses ocasions per augmentar el seu avantatge, especialment per part de Biel Perpinyà i Hugo Biedma, que en el minut 9 va enviar la bola al pal després de robar-li una bola a Rubén Fernández.

Però el SHUM es va anar despertant de mica en mica i generant perill a la porteria defensada per Arnau Ventura fins que en un contracop a 10’41” del final Miquel Grau va entrar amb velocitat a l’àrea per l’esquerra i va batre per alt al porter sagrerenc per establir el 4-4. Mentre que a manca de 5’18” Jordi Adroher va sortir des del darrere de la porteria a l’esquerra de Ventura i va llançar arrossegat per fer el 4-5, que ja seria definitiu.

A la propera jornada, penúltima del campionat, l’equip dirigit per Víctor Cruz visitarà la pista del CH Lloret, segon classificat, el dissabte 27 d’abril a les 17:00 hores.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (3 i 1): Arnau Ventura, Marc Aubets (1), Martí Ferrer (1), Biel Perpinyà, Hugo Biedma -equip inicial-; Àlex Martínez, Oriol Llorens (1), Albert Aubets, Jordi Arboix (1) i David Salelles (ps)

SHUM FRIT RAVICH, 5 (3 i 2): Tomàs Ramírez, Rubén Fernández, Jordi Adroher (2), Miquel Grau (2), Josep Hernández -equip inicial-; Sergi Pujol (1p), Adrià Farré, Nil Tarrés, Jordi Galan i Àlex Rovira (ps)

GOLS: 0-1, Jordi Adroher, 6’26”; 0-2, Miquel Grau, 6’36”; 0-3, Sergi Pujol (p), 9’56”; 1-3, Jordi Arboix, 10’20”; 2-3, Marc Aubets, 18’37”; 3-3, Martí Ferrer, 20’47” (descans); 4-3, Oriol Llorens, 30’58”; 4-4, Miquel Grau, 39’19”; 4-5, Jordi Adroher, 44’42”

ÀRBITRES: Miquel Lapedriza i Daniel Picó. 5 faltes d’equip el Congrés i 7 el SHUM

INCIDÈNCIES: Partit de la 20a jornada del grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro. Al final del partit el SHUM va rebre un trofeu atorgat per la Comissió de Festes de la Sagrera en motiu de les Festes de Primavera

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023