Empat contra el Barça Atlètic que assegura la salvació (2-2)

En un altre gran partit en defensa, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va sumar un punt d’or a les Llars Mundet que, combinat amb la derrota de l’Arenys de Munt a casa contra el SD Espanyol, li va donar la permanència matemàtica a l’OK Lliga Plata

Text: Carles Gallén / Foto: Captura pantalla video

A tres jornades del final, el Club Patí Congrés La Sagrera Es Mou va posar aquest diumenge la cirereta a una gran temporada a l’assolir un brillant empat a dos a les Llars Mundet contra el Barça Atlètic que, sumat a la derrota de l’Arenys de Munt a casa contra el SD Espanyol, li va donar la permanència matemàtica a l’OK Lliga Plata.

Una vegada més, la bona defensa de l’equip dirigit per Víctor Cruz i la gran actuació sota els pals d’Arnau Ventura van ser les claus de l’èxit del Congrés, que curiosament va encaixar el primer gol només mig minut després de que Hugo Biedma li robés una bola a Jan Curtiellas a la seva pista, es plantés tot sol davant de Pau García i l’enviés al pal.

La resposta del Barça, però, va ser una canonada creuada del mateix Jan Curtiellas des de la dreta a la que Arnau Ventura no va poder respondre i que va significar l’1-0. Tot i això, Àlex Mainer va tornar a enviar una bola al pal pocs minuts després en una jugada personal i va desaprofitar l’oportunitat de fer el gol de l’empat, que sí que va arribar poc abans del minut 5 de la segona part.

Va ser gràcies a un penal que el mateix Jan Curtiellas li va fer a Hugo Biedma quan el de Barberà va entrar amb velocitat a l’àrea des de l’esquerra. En absència d’Oriol Llorens, l’especialista de l’equip que en aquest partit va ser baixa per malaltia, el mateix Hugo Biedma va llançar el penal i va batre a Adrián Galán, que va defensar la porteria del Barça Atlètic a la segona part.

Arnau Ventura amb diverses intervencions de mèrit, va salvar el 2-1, però passat el minut 30 Àlex Ortigosa va batre el porter sagrerenc amb un tir creuat des de l’esquerra que va desviar lleugerament algú. El Barça Atlètic va seguir posant a prova a Arnau Ventura, que amb les seves aturades va mantenir viu a un Congrés molt ràpid i perillós al contracop fins que a 3’41” del final Àlex Mainer se’n va anar per velocitat per la dreta, va entrar en diagonal a l’àrea i va superar a Adrián Galán amb un tir gairebé sense angle per a fer el que seria definitiu 2-2.

Un resultat que va portar el premi afegit de la permanència a l’OK Lliga Plata a manca de tres partits, els que el Congrés ha de jugar al Camp del Ferro contra el SHUM Frit Ravich (20 d’abril), al Pavelló Municipal de Lloret de Mar (27 d’abril) i de nou a casa contra el CP Alcorcón (4 de maig).

FITXA TÈCNICA

BARÇA ATLÈTIC, 2 (1 i 1): Pau Garcia, Jan Curtiellas (1), Gabi Cairo, Miki Escala, Arnau Gangonells -equip inicial-; Jan Munné, Àlex Ortigosa (1), Carles Casas, Guillem Belarte i Adrián Galán (ps)

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 2 (0 i 2): Arnau Ventura, Àlex Martínez, Àlex Mainer (1), Hugo Biedma (1p), Albert Aubets -equip inicial-; Marc Aubets, Martí Ferrer, Biel Perpinyà, Guillem Muñoz i David Salelles (ps)

GOLS: 1-0, Jan Curtiellas, 5’20” (descans); 1-1, Hugo Biedma (p), 29’26”; 2-1, Àlex Ortigosa, 30’25”; 2-2, Àlex Mainer, 46’19”

ÀRBITRES: David Calonge i Salvador Besora. 8 faltes d’equip el Barça Atlètic i 7 el Congrés

INCIDÈNCIES: Partit de la 19a jornada del grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal de les Llars Mundet