Victòria clau per tocar amb els dits la salvació (3-1)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou va guanyar aquest dissabte al CP Alcobendas en un partit molt igualat que es va decidir a l’últim minut i a manca de quatre jornades està a un pas de la permanència a l’OK Lliga Plata, encara que no matemàticament

L’equip de Víctor Cruz té 10 punts d’avantatge sobre l’Arenys de Munt, que marca la frontera del descens, i la propera jornada aconseguirà el seu objectiu guanyant al Barça Atlètic a les Llars Mundet o fins i tot perdent si els maresmencs no superen al SD Espanyol

Text: Carles Gallén

Encara no ho té fet matemàticament, però el CP Congrés La Sagrera Es Mou va donar dissabte un pas virtual cap a la permanència a l’OK Lliga Plata després de guanyar per 3-1 al CP Alcobendas en un igualat partit que no es va decidir fins als últims segons. Amb aquesta victòria, l’equip dirigit per Víctor Cruz es vuitè i té 10 punts d’avantatge sobre l’Arenys de Munt, que és penúltim i marca la frontera del descens, quan només queden quatre jornades pel final i per tant n’hi ha 12 en joc.

Amb 25 punts, el Congrés té la salvació a tocar, ja que per baixar hauria de perdre els quatre partits que li queden, dos a casa (SHUM i Alcorcón) i dos a fora (Barça Atlètic i Lloret), i que l’Arenys de Munt els guanyés tots, una situació que ara per ara sembla inversemblant. Amb una victòria a la propera jornada a les Llars Mundet sobre el Barça Atlètic, el Congrés certificarà matemàticament la seva permanència a la segona categoria de l’hoquei patins estatal a manca de tres partits, però també podria fer-ho si l’Arenys de Munt no guanya al SD Espanyol en un duel decisiu per als dos equips, que tenen 15 i 17 punts respectivament per davant del ja descendit CP Alcorcón. També per sota del Congrés, amb 20 punts, encara hi ha el SHUM Maçanet, que igualment ha de visitar el Camp del Ferro.

La victòria sobre l’Alcobendas no va ser gens fàcil, ja que l’equip madrileny va ser un rival dur de pelar i va tenir les seves opcions abans de claudicar a la recta final d’un partit molt igualat en el que van brillar les defenses i molt especialment els dos porters, Arnau Ventura i Álvaro Gullón.

Els primers 10 minuts van ser de clar domini de l’equip sagrerenc, que va tenir en el júnior Àlex Mainer al seu home més incisiu amb diverses ocasions que van fer lluir a Gullón. De mica en mica, però, l’Alcobendas es va anar despertant i amb ràpides contres de Gerard Oviedo, Gerard Monserrat, Marcos López i Víctor Wally quan va entrar a pista va arribar diverses vegades amb perill davant la porteria de Ventura, que es va erigir en un mur.

A 4’15” del descans Martí Ferrer va tenir l’ocasió més clara de la primera part pel Congrés, quan no va encertar a rematar una bola que havia quedat morta dins de l’àrea després d’un bon xut arrossegat de cullera de Biel Perpinyà que havia aturat Álvaro Gullón. I a 1’17” per acabar el primer temps, en un xoc entre Marcos López i Àlex Martínez els àrbitres van mostrar una targeta blava al jugador madrileny i van xiular una falta directa a favor del Congrés, molt protestada per l’entrenador visitant, Marcos Rey, que va veure una altra blava.

Acumulades les dues blaves, l’Alcobendas havia de jugar 4 minuts d’inferioritat excepte que el Congrés marqués. Però Gullón li va aturar la falta directa a Àlex Martínez i l’Alcobendas va saber aguantar la inferioritat, que es va allargar als primers minuts de la segona part, sense encaixar cap gol, tot i que Oriol Llorens va tenir dues clares ocasions en el segon pal.

Només recuperar el jugador exclòs, l’Alcobendas va tenir una clara ocasió per marcar per mitjà de Marcos López, que va rematar alt una assistència d’Alonso Martín. Gerard Monserrat va arribar poc després en una contra al davant d’Arnau Ventura, que va aturar amb seguretat, igual que Álvaro Gullón es va mostrar molt segur en dues entrades d’Oriol Llorens i una de Biel Perpinyà.

Una nova intervenció providencial d’Arnau Ventura davant d’Alonso Martín va ser el preludi de l’1-0 d’Hugo Biedma, que en el minut 5’16” de la segona part es va inventar una jugada personal per l’esquerra, buscant espai des de la tanca al mig a un parell de metres de l’àrea, quan va enviar un obús de cullera que va entrar per tot l’escaire.

Marcos Rey va demanar immediatament un temps mort i l’Alcobendas va tenir poc després l’empat en una doble ocasió de Víctor Wally i Marcos López que va salvar amb encert Arnau Ventura. El partit va entrar en una fase de cert descontrol, sense que cap dels dos equips fos capaç d’imposar el seu ritme i amb moltes pèrdues de bola, cosa que va propiciar diverses contres perilloses i ocasions a les dues àrees amb un festival d’aturades per part dels dos porters.

A 7’04” del final Arnau Ventura va respondre amb una bona ma un xut de lluny de pala de Víctor Wally, a 5’05” Oriol Llorens no va arribar per poc a una bola penjada a l’àrea per Biel Perpinyà i poc després el porter sagrerenc va tenir dues intervencions de mèrit, la primera en una internada per l’esquerra d’un actiu Wally i la segona desviant amb el cas un tir de Gerard Oviedo al primer pal.

Amb 3’46” per jugar, i veient que l’Alcobendas estava fregant el gol de l’empat, Víctor Cruz va demanar un temps mort per asserenar al seu equip. La resposta va ser una bona contra entre Àlex Martínez i Biel Perpinyà que va salvari Gullón amb l’estic, però Arnau Ventura també va estar providencial a l’aturar un aixeca i pica de Marcos López sortint des del darrera de la porteria a 2’18” per acabar.

Tot podia passar i a 1’55” del final Biel Perpinyà va aprofitar una relliscada de Gerard Oviedo per entrar a àrea per la dreta, aixecar i picar davant de Gullón, però el seu la bola va sortir per sobre del travesser, mentre que a 1’33” el mateix Oviedo va fer lluir a Ventura en un potent tir des de la dreta.

A 1’17” per acabar, l’Alcobendas s’ho va jugar tot fent entrar a un cinquè jugador, però a 54 segons del final Biel Perpinyà va tallar una passada a un metre de la seva pròpia àrea i des d’allà va llançar a porteria buida per marcar el 2-0. I 40 segons després va arribar la sentència quan l’Alcobendas va cometre la seva desena falta d’equip i Hugo Biedma va convertir la corresponent falta directa d’un potent xut de pala per fer el 3-0.

En els 33 segons que quedaven encara va haver-hi temps perquè l’Alcobendas fes el gol de l’honor quan només en quedaven 20 quan Alonso Martín va aprofitar el rebuig d’Arnau Ventura després d’aturar un potent xut de Jorge López i perquè Álvaro Gullón es lluís en una aturada en un aixeca i pica d’Oriol Llorens a 4 segons del final.

El Congrés, que és el tercer millor equip de la segona volta en punts sumats per darrere del Lloret i l’Alpicat, tindrà la primera oportunitat de segellar la permanència a l’OK Plata si el diumenge 14 d’abril guanya a les Llars Mundet al Barça.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 3 (0 i 3): Arnau Ventura, Àlex Martínez, Martí Ferrer, Àlex Mainer, Hugo Biedma (2) -equip inicial-; Marc Aubets, Biel Perpinyà (1), Oriol Llorens, Albert Aubets i David Salelles (ps)

CP ALCOBENDAS, 1 (0 i 1): Álvaro Gullón, Gerard Oviedo, Marcos López (1), Gerard Monserrat, Alonso Martín -equip inicial-; Víctor Wally, Jorge López, Javier Minaya i Mario Vaamonde (ps)

GOLS: 0-0, descans; 1-0, Hugo Biedma, 30’16”; 2-0, Biel Perpinyà, 49’06”; 3-0, Hugo Biedma (fd), 49’27”; 3-1, Marcos López, 49’40”

ÀRBITRES: Sergi Bellés i Francesc Borrell. Targetes blaves a Marcos López i Marcos Rey. 8 faltes d’equip el Congrés i 10 l’Alcobendas

INCIDÈNCIES: Partit de la 18a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023