L’Igualada trenca la bona dinàmica del Congrés (2-4)

L’equip arlequinat va aprofitar un mal partit en defensa del conjunt dirigit per Víctor Cruz per endur-se la victòria del Camp del Ferro i deixar les coses com estaven en la lluita per la permanència, ara amb 8 punts de marge sobre el SD Espanyol a només cinc jornades del final

Text: Carles Gallén / Foto: @hockeyclick

La bona dinàmica del CP Congrés La Sagrera Es Mou a l’OK Lliga Plata va patir aquest passat dissabte una lleugera frenada amb la derrota per 2-4 a casa contra el Simar Igualada HC, que es va endur els tres punts del Camp del Ferro en un partit en el que va saber aprofitar les facilitats defensives de l’equip dirigit per Víctor Cruz, precisament el seu punt més fort.

Però malgrat la derrota, la segona en les últimes 10 jornades, el Congrés es manté vuitè per davant del SHUM, l’Arenys de Munt, el SD Espanyol i l’Alcorcón amb vuit punts de marge sobre la primera de les dues places de descens a Nacional Catalana, que ara marquen els blanc-i-blaus, quan només falten cinc jornades per acabar la competició i per tant n’hi ha 15 en joc. És a dir, amb 6 punts més el Congrés es salvarà matemàticament facin el que facin els seus rivals.

L’inici de partit no va ser gaire bo pel Congrés, ja que després de que Guillem Llorens estavellés la bola al pal quan només s’havia jugat un minut i 13 segons, el júnior Biel Llanes va trobar una autopista pel centre de la defensa en dues accions gairebé calcades i va acabar batent a Arnau Ventura per fer el 0-1 en el minut 1’44” i el 0-2 en el 6’27” tot i que el porter sagrerenc va arribar a aturar el seu primer remat.

La situació encara podia haver estat pitjor, ja que en el minut 2, quan l’Igualada ja guanyava per 0-1, Arnau Llanes s’havia plantat sol davant d’Arnau Ventura en un contracop i havia enviat la bola alta per damunt del travesser. Però també millor, ja que Albert Aubets també havia fet un altre pal en el minut 4’46” després d’una bona passada interior d’Àlex Martínez i en el 8’51” un tir llunyà de Biel Perpinyà se li va esmunyir al porter igualadí, Xavi Bosch, i no va quedar clar si la bola havia entrat a no.

De mica en mica, però, el Congrés va anar trobant el seu lloc a la pista i Biel Perpinyà i Àlex Mainer van tenir dues clares ocasions per marcar i el premi va arribar a 8’12” del descans, segons després d’una perillosa arribada a l’àrea de Joan Muntané, quan Àlex Mainer va aprofitar una relliscada de Juanma García dins de la seva àrea per marcar l’1-2 amb un xut arrossegat de cullera.

La recta final de la primera part va ser molt moguda i amb ocasions per als dos equips. A 6’52” del descans Oriol Llorens va tenir una altra clara ocasió per marcar després d’una bona passada interior de Martí Ferrer, però Xavi Bosch va aturar el seu remat. A 5’34” Arnau Ventura es va lluir en una doble rematada d’Aleix Borràs i Martí Busquets i a 4’09” un tir exterior d’Àlex Martínez va sortir fora fregant el pal.

Les últimes ocasions de la primera part també van ser pel Congrés amb una internada d’Hugo Biedma per l’esquerra, un xut creuat del mateix jugador aturat pel porter igualadí i un d’Aleix Borràs al límit del temps que va anar fora per poc.

A la segona part, la primera ocasió va ser pel Congrés amb una arrossegada de Martí Ferrer aturada per Xavi Bosch en el minut 2 i un després l’Igualada també en va tenir una de clara gràcies a una mitja volta d’Arnau Llanes. I en una jugada dins de l’àrea entre Oriol Llorens i Aleix Borràs quan s’havien jugat 3’22” de la segona part els àrbitres van xiular un rigorós penal a favor de l’equip de Víctor Cruz entenent que el jugador igualadí havia agafat al del Congrés, que ell mateix es va encarregar de llançar per establir el 2-2 amb un potent i col·locat tir a l’esquerra de Bosch.

Potser per compensar, els àrbitres van xiular una directa a favor de l’Igualada un minut i mig després quan Arnau Llanes va intentar passar entre tres jugadors del Congrés fora de l’àrea i va caure a terra, però Arnau Ventura, molt segur, la va aturar amb el seu guant esquerre.

El partit seguia igualat i cap dels dos equips tenia el control, propiciant ocasions a les dues porteries. Biel Perpinyà va enviar la bola fora per poc en un aixeca i pica, Arnau Ventura va aturar dues accions consecutives de Martí Busquets, Hugo Biedma va fer un altre pal en un nou aixeca i pica i Joan Muntaner va fer intervenir amb encert al porter del Congrés en una arrossegada, tot això abans de que els àrbitres xiulessin un penal favorable a l’Igualada a 11’57” per acabar que Arnau Llanes va convertir en el 2-3 amb un tir inapelable.

Aquesta vegada, però, el Congrés ja no va ser capaç de tornar a empatar, tot i gaudir de bones ocasions per fer-ho per part d’Àlex Martínez, Biel Perpinyà i Hugo Biedma. I precisament després d’una claríssima contra entre Àlex Martínez i Biel Perpinyà que Xavi Bosch va salvar a 1’55” del final, quan només faltaven 1’13” Guillem Llorens es va escapar del seu germà Oriol, que va reclamar una falta entenent que havia rebut una empenta, per fer el que ja seria definitiu 2-4.

Després d’aquest partit, la competició patirà ara una aturada de gairebé un mes, ja que l’OK Plata no es reprendrà fins el 4 d’abril, quan el Congrés rebrà a l’Alcobendas al Camp del Ferro.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 2 (1 i 2): Arnau Ventura, Marc Aubets, Àlex Martínez, Hugo Biedma, Albert Aubets -equip inicial-; Martí Ferrer, Biel Perpinyà, Oriol Llorens (1p), Àlex Mainer (1) i Pablo Pastor (ps)

SIMAR IGUALADA HC, 4 (2 i 2): Xavier Bosch, Biel Llanes (2), Guillem Llorens (1), Aleix Borràs, Arnau Llanes (1p) -equip inicial-; Joan Muntané, Jordi Bosch, Martí Busquets, Juan Manuel García i Jaume Arnau Marquès (ps)

GOLS: 0-1, Biel Llanes, 1’44”; 0-2, Biel Llanes, 6’27”; 1-2, Àlex Mainer, 16’48” (descans); 2-2, Oriol Llorens (p), 28’23”; 2-3, Arnau Llanes (p), 38’03”; 2-4, Guillem Llorens, 48’47”

ÀRBITRES: David Calonge i Guim Teixidó. Targeta blava a Biel Perpinyà (49’28”). 7 faltes d’equip el Congrés i 8 l’Igualada

INCIDENCIES: Partit de la 17a jornada del grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Camp del Ferro

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023