La bona ratxa es manté a Palafrugell i l’equip mira més amunt que avall (2-4)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou suma la seva quarta victòria seguida com a visitant a una pista on ningú havia guanyat aquesta temporada i confirma amb joc i resultats la seva línia ascendent

Text: Carles Gallén / Foto: Àngel Martínez

Quan un equip encadena quatre victòries consecutives com a visitant i aconsegueix guanyar a una pista en la que encara no ho havia fet ningú aquesta temporada, vol dir que està clarament en ratxa. I això és el que va fer el CP Congrés La Sagrera Es Mou aquest dissabte al superar per 2-4 a domicili al CH Palafrugell, un equip que fa només dues temporades militava a l’OK Lliga i abans de començar la 2023-2024 era un clar aspirant a retornar a la màxima categoria de l’hoquei patins estatal.

La línia ascendent del Congrés en les últimes jornades va continuar a Palafrugell, on l’equip dirigit per Víctor Cruz va jugar un partit molt seriós amb una gran consistència defensiva, un Arnau Ventura en estat de gràcia sota els pals i una bona transició i definició en atac, que van ser les armes que li van donar la victòria.

El Congrés es va avançar aviat al marcador quan poc després del minut 3 Albert Aubets es va anticipar a Àlvaro Osorio a mitja pista, li va robar la bola i va muntar una ràpida contra per l’esquerra que va acabar amb una passada cap a la dreta on Martí Ferrer, que arribava tot sol, va arrossegar-la de cullera per introduir-la al fons de la porteria defensada per Xavier Arcas per fer el 0-1.

Posar-se per davant li va donar molta confiança al Congrés, que sempre va portar el tempo del partit i va donar poques opcions al seu rival. De fet, les millors ocasions del Palafrugell gairebé sempre van arribar per mitjà de xuts exteriors aturats amb seguretat per Arnau Ventura.

El domini del Congrés era evident i Àlex Martínez va tenir l’ocasió de fer el 0-2 quan en el minut 10 es va internar a l’àrea per l’esquerra, va arribar sol davant d’Arcas i va enviar la bola alta per damunt del travesser. I el premi va arribar un minut després, quan Hugo Biedma va engaltar un potent xut de pala des de l’esquerra, la bola va rebotar en la tanca del fons i va arribar a Àlex Martínez, que seguia la jugada i la va col·locar a l’escaire per marcar el 0-2.

Amb el Palafrugell tocat, en el minut 13 Hugo Biedma va bloquejar un xut llunyà de Felipe Castro amb cames, es va quedar completament sol davant d’Arcas i aquest va evitar el 0-3 amb una bona intervenció. I en el 14 una contra 2×1 entre el mateix Hugo Biedma i Àlex Mainer la va tornar a salvar Arcas.

El Palafrugell només creava perill amb xuts llunyans, que no podien sorprendre a un atent Arnau Ventura, però a 6’53” del descans Hugo Biedma va veure una targeta blava per travar a Álvaro Osorio quan aquest sortia des de darrere de la porteria. I malgrat que a Gerard Pujol se li va escapar la bola a l’encarar al porter del Congrés en la falta directa, el mateix jugador va aprofitar els dos minuts d’inferioritat per marcar l’1-2 després de que Ventura li aturés dos xuts consecutius al xilens Álvaro Osorio i Felipe Castro.

Del possible 0-3 s’havia passat a l’1-2, resultat amb el que es va arribar al descans, però a la segona part va arribar la millor versió del Congrés, ja que al minut i mig de joc Biel Perpinyà va posar a prova a Xavier Arcas i en el 4’04” un rebuig del porter del Palafrugell a xut d’Hugo Biedma el va recollir Martí Ferrer, que seguia la jugada, per fer l’1-3.

En el següents dos minuts, un molt actiu Hugo Biedma va tenir dues ocasions seguides per fer l’1-4, primer amb una internada a l’àrea i després amb un potent xut, tots dos aturats per Arcas, mentre que Álvaro Osorio i Felipe Castro van tenir ocasions per escurçar diferències en dos tirs exteriors, el primer fora per poc i el segon aurat per Ventura.

Osorio, en un parell d’ocasions més, va tornar a posar a prova a Arnau Ventura abans de que a 8’01” del final una ràpida contra 2×1 entre Hugo Biedma i Biel Perpinyà la culminés aquest últim amb una rematada en el segon pal que va significar l’1-4.

Amb tres gols d’avantatge el partit no es podia escapar i així va ser, ja que Ventura va estar immens en el tram final aturant tres tirs seguits de Gerard Pujol, que també va enviar una bola al pal, mentre que el Congrés també va tenir un parell d’ocasions molt clares per marcar per mitjà d’Àlex Martínez i Martí Ferrer.

El gol de Biel Mir a 38 segons del final aprofitant una bona assistència d’Álvaro Osorio que va fer pujar el 2-4 al marcador va ser una anècdota i el Congrés va sumar la seva sisena victòria de la temporada, la quarta consecutiva fora de casa, que a manca de sis jornades el segueixen mantenint 8 punts per sobre de la zona de descens i a 10 de la promoció d’ascens just abans de rebre al Camp del Ferro a l’Igualada i l’Alcobendas en les dues properes jornades.

FJTXA TÈCNICA

CH PALAFRUGELL, 2 (1 i 1): Xavier Arcas, Marc Figa, Gerard Pujol (1), Tim Borrell, Àlvaro Osorio -equip inicial-; Felipe Castro, Biel Mir (1), Martí Alberti i Albert Buch (ps)

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (2 i 2): Arnau Ventura, Marc Aubets, Martí Ferrer (2), Albert Aubets, Oriol Llorens -equip inicial-; Àlex Martínez (1), Biel Perpinyà (1), Hugo Biedma, Guillem Muñoz i Pablo Pastor (ps)

GOLS: 0-1, Martí Ferrer, 3’16”; 0-2, Àlex Martínez, 10’15”; 1-2, Gerard Pujol, 18’51” (descans); 1-3, Martí Ferrer, 29’04”; 1-4, Biel Perpinyà, 41’59”; 2-4, Biel Mir, 49’22”

ÀRBITRES: Josep Antoni Ribó i Josep Pitarch. Targeta Blava a Hugo Biedma (18’07”). 9 faltes el Palafrugell i 8 el Congrés

INCIDÈNCIES: Partit de la 16a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Pavelló Municipal de Palafrugell

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023