Victòria èpica en el derbi de la Sagrera (1-2)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou guanya a la pista del SD Espanyol en un partit molt seriós en defensa i s’acosta una mica més a l’objectiu de la permanència a l’OK Plata

Text: Carles Gallén / Foto: David Valiente

En un partit molt seriós, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va assolir dissabte al vespre una victòria clau a domicili en el derbi barceloní contra el SD Espanyol (1-2) que l’allunya una mica més de la zona de descens i l’acosta a l’objectiu de la permanència a l’OK Plata.

L’equip dirigit per Víctor Cruz, que a la primera volta ja havia guanyat al SD Espanyol al Camp del Ferro, supera ara en tres punts al conjunt blanc-i-blau i després de la 14a jornada és novè amb 16 punts, cinc més que l’Arenys de Munt, que aquest diumenge va perdre a casa contra el SHUM i marca la frontera de la salvació. I a més, amb els dos rivals directes en la lluita per la permanència té el gol-average a favor.

Amb tres victòries, tres empats i una derrota mínima contra el líder en els set últims partits, el Congrés està confirmant amb resultats la seva bona dinàmica i això dona moral i confiança al grup, que sembla més unit que mai.

Com és habitual en aquesta categoria, el partit va ser molt igualat i les defenses es van imposar als atacs. A la primera part només es va veure un gol i el va marcar el SD Espanyol quan en el minut 8’17” va treure petroli d’una bola que Xavi Serrallonga va recuperar al racó, va cedir a Dídac Llobet i aquest va trobar sol en el segon pal a Marc Carrasco per fer l’1-0.

El Congrés, tot i tenir més possessió, només creava perill en xuts llunyans i la millor ocasió la va tenir Oriol Llorens, que a 7 minuts del descans va estavellar la bola a la creueta de la porteria defensada per Jaume Gisbert, mentre l’Espanyol va fer lluir a Arnau Ventura en un parell d’ocasions abans d’acabar la primera part.

A la segona part, el Congrés va creure en la remuntada i tot l’equip va donar un pas endavant, des del més jove al més veterà. Producte d’aquesta confiança, Hugo Biedma, que a cada partit que passa segueix creixent una mica més, va fer el gol de l’empat poc després del minut 5 amb una canonada de cullera des de lluny que va fer entrar la bola per l’escaire de la porteria de Gisbert.

I cinc minuts després, en un altre xut llunyà d’Àlex Martínez, aquest de pala només creuar la línia de mitja pista des de l’esquerra, la bola també va acabar entrant al fons de la porteria sembla que desviada en última instància per Martí Ferrer, però els àrbitres van donar el gol al primer.

Amb l’Espanyol tocat i l’1-2 en el marcador, el Congrés va saber jugar amb intel·ligència, defensant-se amb ordre i allargant al màxim les possessions, tot i que amb 10’53” encara per jugar una doble targeta blava a Oriol Llorens i Pau Zamora podia haver canviat les coses i a 5’25” del final Arnau Ventura va treure una bona ma en un tir creuat des de l’esquerra de Xavi Serrallonga.

En un intent desesperat per al menys empatar el partit, l’entrenador de l’Espanyol, l’exseleccionador nacional Carlos Feriche, va fer entrar un cinquè jugador a pista a 47 segons del final arriscant-se a jugar sense porter, però el Congrés va saber aguantar i endur-se una victòria d’or que l’omple de moral per rebre la propera jornada al CP Taradell al Camp del Ferro.

FITXA TÈCNICA

SD ESPANYOL, 1 (1 i 0): Jaume Gisbert, Marc Carrasco (1), Xavi Serrallonga, Dídac Llobet, Pol Villa -equip inicial-; Martí Norberto, Gerard Llobet, Pau Zamora, Pol Claramunt i Carlos Alejandro Goncevatt (ps)

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 2 (0 i 2): Arnau Ventura, Marc Aubets, Martí Ferrer (1), Albert Aubets, Hugo Biedma (1) -equip inicial-; Biel Perpinyà, Oriol Llorens, Àlex Martínez, Àlex Mainer i Pablo Pastor (ps)

GOLS: 1-0, Marc Carrasco, 8’17” (descans); 1-1, Hugo Biedma, 30’08”; 1-2, Àlex Martínez, 35’00”

ÀRBITRES: Jani Nicolàs i Oriol Garriga. Targetes blaves a Pau Zamora (39’07”) i Oriol Llorens (39’07”). 7 faltes per cada equip.

INCIDÈNCIES: Partit de la 14a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata celebrat a la pista poliesportiva del CPI La Sagrera amb nombrosa presència de seguidors del CP Congrés a les graderies

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023