La bona ratxa acaba contra el líder (1-2)

Després de cinc jornades sense perdre, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va cedir per la mínima al Camp del Ferro contra un sòlid Lleidanet HC Alpicat en un partit molt igualat en el que va merèixer més premi

Text: Carles Gallén / Foto: Marta Montoya

Un sòlid Lleidanet HC Alpicat va demostrar perquè és el líder del Grup Sud de l’OK Lliga Plata en la seva visita al Camp del Ferro, on va sumar la seva dotzena victòria seguida i la tretzena jornada consecutiva sense conèixer la derrota. Malgrat jugar un bon partit, el CP Congrés La Sagrera Es Mou, que portava cinc jornades invicte, no va poder mantenir la seva bona ratxa de resultats i va acabar cedint per un mínim 1-2.

L’Alpicat, que persegueix el primer ascens de la seva història a l’OK Lliga, va donar mostres de la seva perillositat des del principi i malgrat això el Congrés li va plantar cara i va mantenir el partit igualat durant molts minuts gràcies a la seva bona defensa

La igualtat en el marcador es va trencar a manca de 7’40” pel descans, quan Mats Zilken, el jugador de pare alemany i mare catalana que la temporada passada va jugar a l’OK Lliga amb l’Igualada, va culminar un ràpid contracop llançant una fuetada de pala després una diagonal des de la dreta i la bola va entrar com un obús a la porteria d’Arnau Ventura malgrat que el porter del Congrés la va arribar a tocar.

El gol va arribar tot just 17 segons després de que el júnior Àlex Mainer disposés d’una ocasió immillorable per avançar al Congrés quan va robar una bola a la frontal de l’àrea i es va quedar sol davant de Franco Scarso, el porter italià de l’Alpicat, però la va enviar fora per poc.

Després d’encaixar el gol el Congrés ho va acusar durant uns minuts i Arnau Ventura va evitar el 0-2 a l’aturar amb el casc una canonada llunyana de David Ballestero i Iago Vázquez també va tenir una clara ocasió per marcar, la qual cosa va obligar a Víctor Cruz a demanar un temps mort per reordenar al seu equip. Tot i així, a 3’55” del descans Iago Vázquez va tornar a tenir una ocasió per fer el 0-2 a passada de David Ballestero, però el marcador no es va moure i es va arribar al descans amb mínima avantatge de l’Alpicat.

Però a la represa el Congrés va sortir adormit i abans de complir-se el primer minut de joc l’argentí nacionalitzat espanyol Mathias Arnáez, amb experiència a les lligues italiana i portuguesa, va fer el 0-2 al rematar en el segon pal una bona assistència de David Ballesteros després d’escapar-se de la vigilància d’Albert Aubets.

Com havia passat a la primera part, el Congrés va notar el cop i un minut després Mats Zilken va tenir una nova ocasió per marcar a passada de Miquel Serret i a continuació va ser providencial al tallar amb autoritat una internada del Biel Perpinyà a l’àrea.

El mateix Mats Zilken va enviar una bola al travesser poc abans del minut 30, però el Congrés es va tornar a posar dins del partit quan en el minut 33’31” Biel Perpinyà va bloquejar un xut llunyà de David Ballesteros, va muntar un ràpid contracop amb Àlex Martínez, que seguia atent la jugada, i aquest li va tornar la bola perquè la introduís a la porteria de Franco Scarso per a fer l’1-2.

Mig minut després, Àlex Martínez va tenir una clara ocasió per fer el 2-2 a l’escapar-se en una contra i aquesta vegada va ser Jordi Expósito, el tècnic de l’Alpicat, el que va demanar un temps mort per tallar la reacció del Congrés. Ho va aconseguir perquè qui va estar a punt de marcar després del temps mort va ser l’equip lleidatà amb un bon xut creuat de David Ballesteros que va aturar Arnau Ventura.

Quan encara mancaven 16’06” Mathias Arnáez va veure una targeta blava per fer caure amb el seu estic a Oriol Llorens en una jugada sense perill al racó de la seva pròpia àrea, però Biel Perpinyà va enviar la corresponent falta directa al travesser i l’Alpicat va aguantar els dos minuts de power-play en inferioritat sense encaixar cap gol.

L’Alpicat es va créixer i va passar a dominar gaudint de bones ocasions per tornar a marcar, com un altre potent xut llunyà de Mats Zilken que Arnau Ventura va aturar amb el casc. Veient que podia caure l’1-3, Víctor Cruz va tornar a moure fitxa i a 9’20” del final va demanar un temps mort .

Malgrat tot, les següents ocasions les va tenir l’Alpicat, totes amb David Ballestero com a protagonista. Un xut de cullera que Arnau Ventura li va aturar a manca de 7’25”, una altra quan 15 segons després va deixar sol dins de l’àrea a Josep Ramon Serret, una contra amb el seu germà Miquel Serret a 6’20” i una última de molt clara, de nou amb J.R.Serret, a manca de 2’55”.

Però el Congrés també en va tenir una de claríssima per empatar quan a 1’48” per acabar Biel Perpinyà va entrar dins de l’àrea entre Mats Zilken i Josep Ramon Serret i la bola va quedar morta davant de Franco Scarso, però Oriol Llorens, que seguia la jugada, la va enviar per sobre de la porteria.

Jordi Expósito va demanar un temps mort per alliçonar als seus jugadors en el moments decisius i l’Alpicat es va defensar bé, fins i tot quan a 30 segons del final Víctor Cruz va donar entrada a un cinquè jugador en comptes d’Arnau Ventura i fins i tot, a l’últim instant, va tenir l’ocasió de fer l’1-3 a porteria buida quan el Congrés va fallar el seu atac.

Malgrat la derrota, el Congrés segueix dos punts per sobre de la zona de descens que marca l’Arenys de Munt i la propera jornada, el 17 de febrer, intentarà buscar la victòria a la pista del SD Espanyol, un altre rival directe.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 1 (0 i 1): Arnau Ventura, Marc Aubets, Àlex Martínez, Albert Aubets, Hugo Biedma, -equip inicial-; Biel Perpinyà, Martí Ferrer, Oriol Llorens, Àlex Mainer i Pablo Pastor (ps)

LLEIDANET HC ALPICAT, 2 (1 i 1): Franco Scarso, David Ballestero, Miquel Serret, Joan Ramon Serret, Mahias Arnáez -equip inicial-; Mats Zilken, Vicente Soto, Pol Besolí, Iago Vázquez i Ricard Casals (ps)

GOLS: 0-1, Mats Zilken, 17’20” (descans); 0-2, Mahias Arnáez, 25’57” (descans); 1-2, Biel Perpinyà, 42’29”

ÀRBITRES: Ignasi Galán i Albert León. Targeta blava a Mahias Arnáez (33’54”)

INCIDÈNCIES: Partit de la 13a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Camp del Ferro

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023