Cop de puny sobre la taula per sortir del descens (2-4)

En un gran partit, el CP Congrés La Sagrera Es Mou supera amb autoritat a domicili a l’Arenys de Munt, un rival directe en la lluita per la permanència, suma cinc jornades sense perdre i puja tres llocs a la classificació per situar-se vuitè

Text: Carles Gallén

En el seu millor partit en el que portem de temporada, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va assolir aquest diumenge una victòria vital a la pista del CE Arenys de Munt Solartradex (2-4), que no només el va fer sortir de la zona de descens, sinó que el va fer passar de cop a tres rivals a la classificació del Grup Sud de l’OK Lliga Plata, en la que tot just començar la segona volta ocupa la vuitena posició.

L’equip dirigit per Víctor Cruz, que portava quatre jornades sense perdre després d’encadenar tres empats i una victòria, va refermar la seva línia ascendent en un partit decisiu de cara al seu futur i per cinquena jornada consecutiva va mantenir la seva condició d’invicte contra el rival que el precedia en la classificació, que arribava al duel amb una ratxa totalment contraria d’un empat i tres derrotes seguides.

La bona dinàmica del Congrés va tardar uns minuts en posar-se de manifest perquè les primeres clares ocasions del partit les va tenir l’Arenys de Munt per mitjà d’Arnau Gangonells i Guim Floriach, que van posar a prova a un de nou inspirat Arnau Ventura, però Albert Aubets va donar el primer avís important quan després de robar-li una bola a mitja pista al mateix Floriach es va plantar sol davant d’Arnau Anglas i no va ser capaç de batre’l.

En el minut 8 va ser Biel Perpinyà, que acabava d’entrar a la pista des de la banqueta, qui va tenir una bona ocasió per marcar en una internada a l’àrea des de la dreta i en el 9 el mateix davanter sagrerenc va inaugurar el marcador al culminar una contra de tres contra dos rematant al fons de la porteria una bona assistència de Martí Ferrer.

El temps mort demanat per Enric Daumal a l’encaixar el 0-1 no va evitar que l’Arenys de Munt es posés nerviós i el Congrés va tenir unes quantes ocasions seguides per fer el 0-2. La primera en una contra de Biel Perpinyà i Hugo Biedma només treure de centre després de robar la bola. La segona mig minut després en una doble ocasió del mateix Biel Perpinyà i Àlex Martínez. I la tercera un i mig més tard en un altre contracop d’Hugo Bierma i Àlex Martínez.

Encara en va tenir una quarta de molt clara el Congrés quan en una altre contracop en el minut 13 Biel Perpinyà es va quedar sol davant d’Anglas després de que Arnau Ventura aturés un llançament de lluny de Gerard Gallardo.

Els xuts de lluny eren l’única arma de l’Arenys de Munt davant la defensa alta del Congrés i Albert Amores i Marc Roca també ho van intentar amb bona resposta d’Arnau Ventura. I encara que a la recta final de la primera part també van tenir ocasions per marcar Àlex Martínez, Oriol Llorens i Martí Ferrer, es va arribar al descans amb el 0-1 al marcador.

Als 15 segons de la segona part Albert Aubets es va internar sol pel mig i va estar a punt de fer el 0-2, però poc després del minut 2 Biel Perpinyà va picar amb l’estic a Jordi Alucha quan aquest anava a xutar des de fora l’àrea i els àrbitres van assenyalar una falta directa que Arnau Ventura li va aturar amb encert al mateix jugador.

En el minut 3 Àlex Martínez va poder fer el 0-2 quan es va plantar sol davant d’Arnau Anglas després de robar una altra bola, però uns segons després va arribar l’1-1 en una jugada personal per l’esquerra de Jordi Alucha que va culminar amb un xut creuat.

Un minut després Arnau Gangonells podia haver fer el 2-1, però en la jugada següent Àlex Martínez, molt actiu, va tornar a arribar per velocitat i potència davant d’Anglas, que va aturar la bola però se li va escapar cap al fons de la porteria en presència de Biel Perpinyà i va significar l’1-2.

Mig minut després el Congrés va tenir l’oportunitat de sentenciar amb una clara ocasió d’Àlex Martínez a passada de Biel Perpinyà, que no va poder definir davant d’Arnau Anglas. I el porter arenyenc també va ser decisiu en dues jugades seguides a bola aturada que va tenir el Congrés, una directa per una targeta blava a Arnau Gangonells que li va aturar a Biel Perpinyà i un penal comès per Bernat Romero sobre Albert Aubets en el rebuig que Oriol Llorens no va poder convertir.

El Congrés tampoc va aprofitar els dos minuts de superioritat per marcar i en el minut 9 Uri Llorens va veure una altra blava per una entrada sobre Max Martos i la corresponen directa la va aprofitar Guim Floriach per fer el 2-2 d’un potent llançament.

Però el Congrés tenia el dia i va tornar a reaccionar ràpid per fer el 2-3 dos minuts després en un potent llançament de pala d’Hugo Biedma des de l’esquerra. Víctor Cruz va demanar calma al seu equip i el Congrés va saber jugar amb el marcador a favor fins que a 5’58” del final Àlex Martínez va fer el 2-4 en una ràpida contra aprofitant una assistència de Biel Perpinyà.

Amb l’Arenys de Munt buscant desesperadament un gol que el fiqués dins del partit el Congrés va tenir opcions de fer el 2-5, però el marcador ja no es va moure i la victòria li donarà moral per rebre al líder Alpicat a la propera jornada al Camp del Ferro.

FITXA TÈCNICA

CE ARENYS DE MUNT SOLARTRADEX, 2 (0 i 2): Arnau Anglas (ps), Jordi Alucha (1), Arnau Gangonells, Max Martos, Guim Floriach (1) -equip inicial-; Albert Amores, Bernat Romero, Gerard Gallardo, Marc Roca i Marc Joseph (ps)

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (1 i 3): Arnau Ventura, Marc Aubets, Martí Ferrer, Albert Aubets, Oriol Llorens -equip inicial-; Àlex Martínez (2), Biel Perpinyà (1), Hugo Biedma (1), Àlex Mainer i David Salelles (ps)

GOLS: 0-1, Biel Perpinyà, 9’56” (descans); 1-1, Jordi Alucha, 28’38”; 1-2, Àlex Martínez, 29’23”; 2-2, Guim Floriach (falta directa), 33’41”; 2-3, Hugo Biedma, 35’57”; 2-4, Àlex Martínez, 44’02”

ÀRBITRES: Rubén Fernández i Daniel Villar, gallecs. Targetes blaves a Arnau Gangonells i Oriol Llorens. Faltes d’equip: 9 l’Arenys de Munt i 8 el Congrés

INCIDÈNCIES: Partit de la 12a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Pavelló Municipal d’Arenys de Munt

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023