Victòria per a l’esperança a Alcorcón (2-3)

En un partit molt pràctic, el CP Congrés La Sagrera Es Mou torna a guanyar dos mesos i mig després, suma quatre jornades sense perdre i a l’acabar la primera volta del Grup Sud de l’OK Lliga Plata està a un punt del SHUM Maçanet i l’Arenys de Munt, al que visitarà la propera jornada

Text: Carles Gallén

Dos mesos i mig després de la seva única victòria de la temporada al Grup Sud de l’OK Lliga Plata, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va tornar a confirmar dissabte la seva bona dinàmica al guanyar per 2-3 a la pista del CP Alcorcón a l’última jornada de la primera volta allargant així la seva ratxa a quatre partits sense perdre sumats els tres empats consecutius que havia assolit prèviament contra el Barça Atlètic, el SHUM Frit Ravich i el CH Lloret Vila Esportiva.

Des del passat 4 de novembre, quan a la 3a jornada va superar per 4-1 al SD Espanyol al Camp del Ferro, el Congrés no havia tornat a guanyar un partit i el 2-3 a Alcorcón l’acosta una mica més a l’objectiu de la permanència, ja que acabada la primera volta és onzè amb 10 punts, a només un de l’Arenys de Munt i el SHUM, que el precedeixen i marquen la frontera del descens, mentre que el SD Espanyol en té dos més i el Barça Atlètic, tres.

A la primera part del partit a Alcorcón, les defenses es van imposar clarament als atacs i els 25 minuts van acabar sense gols, tot i que els dos equips van tenir ocasions per marcar-ne algun. La més clara la va tenir el Congrés al minut 10 de joc, quan els àrbitres van assenyalar penal per una entrada a dins de l’àrea de David López, que va veure la targeta blava, sobre Biel Perpinyà. Però Jorge Mercado li va aturar el penal a Oriol Llorens i l’Alcorcón va aguantar els dos minuts de power-play en inferioritat sense encaixar cap gol.

Excepte un xut creuat des de la dreta de Biel Perpinyà i una contra del mateix jugador, que va aturar Jorge Mercado, la resta d’ocasions de la primera part, totes a la recta final, les va tenir l’equip madrileny, però Arnau Ventura va estar encertat davant d’Ernesto Carmona, que se’n va anar sol després de robar-li una bola a Àlex Martínez, en una clara arribada del colombià Nelson Carvallo aprofitant una badada defensiva general del Congrés i en un nou contracop de Pablo Reyes.

Després d’arribar-se al descans amb el 0-0 inicial, als dos minuts de la segona part una targeta blava a Pablo Reyes per una entrada sobre Oriol Llorens va propiciar que els àrbitres xiulessin una falta directa a favor del Congrés i Biel Perpinyà la va convertir en el 0-1 batent Sergio Gonzalez, que va defensar la porteria de l’Alcorcón en el segon temps.

Un minut després, el mateix Biel Perpinyà podia haver marcat el 0-2 en un contracop en el que va perdre la bola tot sol quan es va plantar davant del porter rival. Però al minut 6 i mig, una passada des de la dreta de Guillermo Cuenca la va rematar Ignacio Arranz al fons de la porteria d’Arnau Ventura per fer l’empat a un.

La reacció del Congrés va ser ràpida perquè només treure de centre Biel Perpinyà va xutar de lluny i el rebuig del porter el va recollir molt oportunista Hugo Biedma en el segon pal per marcar l’1-2. Poc desprès del minut 8 l’Alcorcón va cometre la seva desena falta d’equip, però Sergio Gonzalez li va aturar la corresponent falta directa a Biel Perpinyà. I passat el minut 11 Hugo Biedma va culminar amb un potent tir des de fora de l’àrea una ràpida contra en solitari que va sorprendre al porter madrileny i va fer pujar l’1-3 al marcador.

El mateix Hugo Biedma va tenir l’ocasió de fer un hat-trick al anar-se’n completament sol després de robar-li una bola a mitja pista a Ernesto Carmona a 11 minuts del final, però Sergio González va evitar el gol amb una bona intervenció. I del possible 1-4 es va passar al 2-3 quan David López va rematar una assistència d’Ernesto Carmona per batre a Arnau Ventura quan encara quedaven 9’42” per acabar el partit.

A 7’22” del final va ser Biel Perpinyà qui va tenir una bona ocasió de fer el 2-4 en un tir arrossegat des de la dreta que va salvar Sergio González i de nou el porter local li va aturar una bola a Perpi a 5’22” per acabar. Però l’Alcorcón també va avisar en una entrada dins de l’àrea d’Ernesto Carmona en la que no va poder superar Arnau Ventura i va deixar clar que al Congrés li tocaria patir per guanyar si no era capaç de marcar un altre gol.

A 4’18” per acabar Biel Perpinyà el va tenir al seu estic en una contra 2×1 amb Àlex Martínez, però l’ocasió més clara va ser a bola aturada, quan a 3’05” del final l’Alcorcón va cometre la seva quinzena falta i el Congrés va gaudir d’una nova directa a favor, que Oriol Llorens no va saber aprofitar a l’enviar la bola fora. Però l’equip dirigit per Víctor Cruz va saber defensar-se bé en el temps que restava per acabar i fins i tot Biel Perpinyà i Martí Ferrer podien haver marcat en un parell de contracops.

El proper partit del Congrés serà diumenge 28 de gener a les 12:15 hores a la pista de l’Arenys de Munt, just l’equip que té per sobre a la classificació i amb el que a la primera volta va empatar (1-1) al Camp del Ferro.

FITXA TÈCNICA

CP ALCORCÓN, 2 (0 i 2): Jorge Mercado, Ignacio Arranz (1), Carlos Manzano, Pablo Reyes, Ernesto Carmona -equip inicial-; Nicolás Carvalho, David López (1), Guillermo Cuenca, Adrián Mercado i Sergio González (ps)

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 3 (0 i 3): Arnau Ventura, Marc Aubets, Martí Ferrer, Albert Aubets, Oriol Llorens -equip inicial-; Àlex Martínez, Biel Perpinyà (1), Hugo Biedma (2), Àlex Mainer i David Salelles (ps)

GOLS: 0-0, descans; 0-1, Biel Perpinyà (falta directa), 27’20”; 1-1, Ignacio Arranz, 31’27”; 1-2, Hugo Biedma, 31’34”; 1-3, Hugo Biedma, 36’27”; 2-3, David López, 40’18”

ÀRBITRES: Juan Iglesias i Alberto Pérez. Targetes blaves a David López i Pablo Reyes. Faltes d’equip: 16 l’Alcorcón i 7 el Congrés

INCIDÈNCIES: Partit de la 11a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Polideportivo Prado de Santo Domingo d’Alcorcón