Tercer empat consecutiu contra un rival de la zona alta (3-3)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou va refermar la seva bona línia sumant un punt contra el CH Lloret Vila Esportiva en un bon partit que va merèixer guanyar i podia haver perdut a l’últim segon

Text: Carles Gallén / Foto: David Valiente

Per tercera jornada consecutiva, el Club Patí Congrés La Sagrera Es Mou va sumar un empat a l’OK Lliga Plata, aquesta vegada contra el CH Lloret Vila Esportiva (3-3), un rival de la zona alta de la classificació amb passat recent a la màxima categoria al que no va poder derrotar malgrat remuntar dues vegades un marcador advers i anar-se’n al descans amb un mínim avantatge.

El Lloret va mostrar el seu ofici i va dominar durant els primers minuts del partit, però el Congrés va mantenir la igualtat gràcies a la seva la bona defensa i l’actuació d’Arnau Ventura, que una vegada més va estar immens sota els pals amb una bona ma en un tir d’Aleix Pastor al minut 3 i aturant-li al 4 una falta directa a Hugo Laguna per una rigorosíssima falta d’Alex Martínez quan va caure a terra al mig del camp i va topar amb Pol Auguet.

La primera gran ocasió del Congrés la va tenir al minut 4 Martí Ferrer en un remat a passada d’Albert Aubets, però Andreu Muñoz va estar molt atent, i en el 5 va ser el petit dels Aubets qui va posar a prova al porter lloretenc, qui va salvar la seva doble rematada a boca de canó. Però la més clara la va tenir el Lloret al minut 7 quan el mateix Albert Aubets va relliscar al mig del camp i va propiciar una perillosa contra de dos per un en la que Hugo Laguna va enviar la bola fora per poc després d’una passada d’Aleix Pastor.

El perill del Lloret es va traduir en el 0-1, que va arribar en el minut 9’18” en una ràpida contra en la que Hugo Laguna va assistir a Xavi Pérez al segon pal. Però la reacció del Congrés va ser ràpida i només 17 segons després Oriol Llorens va fer el gol de l’empat amb una bona rematada per alt gairebé sense angle que va culminar un ràpid contracop nascut amb una bola robada per Àlex Martínez a mitja pista.

Amb 1-1 al marcador, el Lloret va gaudir de dues clares ocasions per marcar, un aixeca i pica de l’argentí Sebastián Duhalde i un xut llunyà d’Hugo Laguna, tots dos fora per poc, contestades per altres dues del Congrés, una mitja volta d’Oriol Llorens dins de l’àrea i una bola que Biel Perpinyà va enviar al pal en un potent tir de cullera des de la dreta. L’equip lloretenc va seguir avisant amb un 1×1 que Arnau Ventura li va aturar a Sebastián Duhalde i una ràpida contra de 3×2 en la que Albert Ramos no va arribar per poc a la rematada, que van precedir a l’1-2 marcat a 8’52” del descans pel davanter argentí després d’un bon control i remat a una passada alta d’Hugo Laguna.

Però una vegada més l’equip dirigit per Víctor Cruz va reaccionar ràpid i només 36 segons després va fer el 2-2 en una passada d’Àlex Martínez sobre Oriol Llorens al segon pal que Aleix Pastor va desviar dins de la seva pròpia porteria. Després de l’empat va tornar a ser el Lloret el que podia haver marcat el 2-3 amb dues ocasions de Sebastián Duhalde i Aleix Pastor aturades per Arnau Ventura, però a 1’54” del descans Andreu Muñoz va salvar el 3-2 a l’aturar una rematada d’Albert Aubets a passada d’Hugo Biedma i a 1’29” Martí Ferrer sí que va encertar a batre al porter lloretenc rematant una passada des de l’esquerra d’Àlex Martínez.

Amb el 3-2 va acabar la primera part i en els primers 5 minuts de la represa el Congrés va tenir tres bones ocasions per fer el 4-2 amb un xut des de lluny de Martí Ferrer aturat per Andreu Muñoz, una arrossegada d’Àlex Martínez també desviada pel porter lloretenc, un pal de Biel Perpinyà en un tir sortint des del darrere de la porteria i un altre xut de cullera d’Albert Aubets.

Les primeres ocasions del Lloret a la segona part no van arribar fins el minut 11, quan Arnau Ventura li va aturar un tir enverinat a Aleix Pastor, mentre que en el 12 Pol Auguet va enviar una bola al travesser. I només 15 segons després Albert Aubets va veure una targeta blava i la corresponent expulsió per dos minuts per fer caure Hugo Laguna quan sortia de la pressió alta del Congrés, però un encertadíssim Arnau Ventura va aturar la directa llançada pel mateix jugador i també el rebuig.

Malgrat que el Congrés es va defensar amb ungles i dents durant la inferioritat numèrica i Àlex Martínez va tenir una clara ocasió per marcar a l’escapar-se en solitari, a manca de 10 segons per acabar el power-play Albert Ramos va fer pujar el 3-3 al marcador en un remat des del segon pal a passada d’Aleix Pastor quan encara quedaven 11’25” pel final del partit.

El partit podia caure de les dues bandes i tots dos equips van gaudir d’ocasions per decantar-lo, ja que Andreu Muñoz va treure una bona ma a un potent tir creuat d’Hugo Biedma, Aleix Pastor va estar a punt de marcar sortint des del darrere de la porteria i el porter del Lloret va salvar amb el casc un bon tir de Biel Perpinyà des de la dreta.

A 5’39” del final, però, Oriol Llorens va fer caure a Pol Auguet al llançar-se a terra després de que aquest hagués xutat i va veure la targeta blava castigada amb la corresponent directa, que Sergi Rojo va enviar al pal. Malgrat que el tècnic del Lloret, Xavi Cabanas, va demanar immediatament un temps mort per preparar una jugada amb superioritat, el Congrés va aguantar els dos minuts de power-play sense encaixar cap gol i el partit va entrar en els últims tres minuts amb tot per decidir.

En aquest temps el Congrés va tenir la victòria a les seves mans amb un xut llunyà de Biel Perpinyà desviat per un defensa, una clara contra del mateix davanter sagrerenc amb Martí Ferrer en la que aquest va caure tot sol davant del porter lloretenc, una mitja volta d’Albert Aubets i una nova ocasió de Martí Ferrer aturada per Andreu Muñoz a manca de 10 segons. Però a l’última jugada del partit Arnau Ventura es va erigir en salvador quan a manca de només un segon va aturar una rematada al segon pal de Sergi Rojo en una contra amb Hugo Laguna.

Després d’aquest empat, el Congrés segueix penúltim i en zona de descens a només dos punts del SD Espanyol, que marca la frontera de la permanència, i el proper dissabte visitarà la pista de l’Alcorcón, últim classificat sense haver sumat encara cap punt.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 3 (3 i 0): Arnau Ventura, Àlex Martínez (1), Martí Ferrer (1), Albert Aubets, Hugo Biedma -equip inicial-; Biel Perpinyà, Oriol Llorens (1), Àlex Mainer, Marc Aubets i David Salelles (ps)

CH LLORET VILA ESPORTIVA, 3 (2 i 1): Andreu Muñoz, Aleix Pastor, Hugo Laguna, Pol Auguet, Sergi Rojo -equip inicial-; Sebastián Duhalde (1), Xavi Pérez (1), Albert Ramos (1), Marc Font i Jordi Pinsach (ps)

GOLS: 0-1, Xavi Pérez, 9’18”; 1-1, Oriol Llorens, 9’35”; 1-2, Sebastián Duhalde, 16’08”; 2-2, Àlex Martínez, 16’44”; 3-2, Martí Ferrer, 23’31” (descans); 3-3, Albert Ramos, 38’35”

ÀRBITRES: Álvaro De la Hera i Sergi Bellés. Targetes blaves a Albert Aubets (36’45”) i Oriol Llorens (44’21”). 6 faltes d’equip el Congrés i 8 el Lloret

INCIDÈNCIES: Partit de la 10a Jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023