Un empat a Maçanet que convida a l’optimisme (2-2)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou va confirmar la seva millora sumant un punt a la pista del SHUM, un dels galls de la categoria, en un bon partit que fins i tot hauria pogut guanyar

TEXT: Carles Gallén. FOTO: Aina Layunta

El camí de la permanència a l’OK Lliga Plata passa per partits com el que el CP Congrés La Sagrera Es Mou va jugar aquest dissabte a la pista del SHUM. Contra un dels galls de la categoria, l’equip dirigit per Victor Cruz va ratificar la millora que havia deixat entreveure la setmana anterior amb l’empat al Camp del Ferro contra el Barça Atlètic (2-2) al repetir el mateix resultat en la seva visita al Pavelló Municipal de Maçanet de la Selva que invita a l’optimisme malgrat que segueix en zona de descens.

El Congrés va jugar un partit molt seriós, ja que va igualar dues vegades un marcador advers i va tenir clares ocasions per endur-se la victòria, cosa que hauria pogut fer si hagués tingut una mica més de fortuna. Com és habitual, Arnau Ventura va ser un mur sota els pals i l’equip es va mostrar molt sòlid en defensa, però en atac va donar un pas endavant i va generar tantes o més ocasions que el seu rival.

L’inici de partit, però, no va ser massa afortunat pel Congrés perquè al minut 3 el malabarista Jordi Adroher, que als seus 39 anys ha tornat a casa per gaudir de l’hoquei després d’haver jugat als millors equips d’Europa com el Barça, el Reus Deportiu, el Benfica o el Liceo, va marcar l’1-0 en un ràpid contracop en el que va superar amb una genialitat a Albert Aubets i va culminar aixecant i picant la bola davant d’Arnau Ventura.

Després del gol el Congrés ho va passar malament durant uns minuts, en els que el SHUM va tenir tres ocasions gairebé seguides per fer el 2-0, una d’un altre il·lustre veterà com Jordi Galan ‘Puyi’, que encara dona guerra als seus 40 anys, i dues de Josep Hernández, abans de que Martí Ferrer tingués la primera clara per l’equip sagrerenc, quan Albert Aubets li va donar una bona assistència però el porter local, Tomàs Ramírez, va aturar la seva rematada.

L’entrada a pista de Biel Perpinyà i Àlex Martínez, que havien començat el partit a la banqueta, va donar més consistència al joc del Congrés. Els homes de Víctor Cruz van passar a dominar el partit i, tot i que Josep Hernández va posar a prova a Arnau Ventura amb un potent xut llunyà, això va obligar Jordi Rodríguez, el tècnic local, a demanar el seu primer temps mort.

Just després del temps mort Biel Perpinyà es va escapar tot sol en una contra però no va poder batre Tomàs Ramírez i passat el minut 12, quan el Congrés ja havia completat la primera rotació de canvis, Josep Hernández, el jugador més incisiu del SHUM, va voler passar entre Marc Aubets i Àlex Mainer en un ràpid contracop i els àrbitres van assenyalar falta directa quan els jugadors del Congrés li van barrar el pas. El mateix Hernández la va llançar de xut directe, però Però Arnau Ventura, molt segur, la va aturar en una bona intervenció.

El bon joc del Congrés va tenir premi quan en el minut 14’20” Àlex Martínez va robar una bola a mitja pista, va fer una paret amb Biel Perpinyà que li va deixar una autopista per la dreta i només entrar a l’àrea va batre Tomàs Ramírez amb un tir arrossegat de cullera que va fer pujar l’1-1 al marcador. I només uns segons després Àlex Mainer va robar una altra bola a un despistat Rubén Fernández quan era l’últim home i també es va plantar sol davant del porter local, que va evitar l’1-2 amb una bona intervenció.

A 9’15” del descans va ser Jordi Adroher qui es va escapar per l’esquerra després de robar-li una bola a Biel Perpinyà, va entrar a l’àrea en diagonal i la va elevar massa per sobre d’Arnau Ventura. I un minut després Àlex Martínez va guanyar una bola dividida en defensa, es va escapar per l’esquerra i Rubén Fernández el va fer caure quan anava a encarar a Tomàs Ramírez. Els àrbitres van xiular penal, que va llançar Oriol Llorens, l’especialista del Congrés, però tot i enganyar al porter del SHUM el seu tir va anar al pal.

El Congrés va seguir insistint amb un bon xut d’Àlex Mainer que va anar fregant el pal, però del possible 1-2 es va passar al 2-1 quan a manca de 5’02” pel descans Josep Hernández va aprofitar una inoportuna relliscada del jove jugador sagrerenc per llançar una fuetada des de la dreta que va entrar com un obús a la porteria d’Arnau Ventura. Malgrat que Hugo Biedma i Oriol Llorens, per part del Congrés, i Josep Hernández i Jordi Adroher, per la del SHUM, van tenir ocasions abans del descans, la primera part va acabar amb el mínim 2-1 al marcador i la sensació de que l’equip dirigit per Víctor Cruz podia rascar alguna cosa.

I així va ser, perquè les primeres ocasions a la represa les va tenir el Congrés per mitjà de Martí Ferrer i Àlex Martínez, mentre la seva defensa seguia sent sòlida i Arnau Ventura aturava amb seguretat tots els llançaments de lluny del SHUM, obligant a Jordi Rodríguez a demanar un temps mort quan s’havien jugat 7 minuts de la segona part.

Però quan millor estava jugant el Congrés, una desgraciada enganxada de Biel Perpinyà al patí de Josep Hernández darrere de la porteria d’Arnau Ventura li va significar una targeta blava i dos minuts d’exclusió. Ventura va tornar a aturar la directa, aquesta vegada a Jordi Adroher, i el Congrés va aguantar els dos minuts en inferioritat sense encaixar cap gol. Això li va donar moral i va tornar a tenir dues clares ocasions, la primera d’Albert Aubets en una rematada al segon pal que va salvar el porter local, i la segona en un tir arrossegat des de la dreta d’Hugo Biedma que va significar el 2-2 quan encara quedaven 12’11” per acabar el partit.

Amb el gol de Biedma, el seu primer a l’OK Lliga Plata, el Congrés es va defensar bé i encara va tenir dues clares ocasions per fer el 2-3, una d’Oriol Llorens a passada d’Albert Aubets a 6’25” del final, i una altra de Martí Ferrer amb un xut des de la dreta a 4’55” per acabar. El SHUM també en va tenir un parell, un xut des de l’esquerra de Josep Hernández a 3’53” aturat per Arnau Ventura, i un remat al segon pal des de la dreta de Sergi Pujol a 2’13”, també salvat pel porter el Congrés. I a només 17 segons en va tenir una última Josep Hernández, que no va arribar per poc a una passada de Jordi Galan que l’hauria deixat sol davant d’Arnau Ventura.

Amb dos empats seguits contra potents rivals, després de l’aturada nadalenca el Congrés podrà confirmar la seva millora quan el proper 13 de gener rebi al CH Lloret al Camp del Ferro.

SHUM FRIT RAVICH, 2 (2 i 0): Tomàs Ramírez, Jordi Galan, Sergi Pujol, Jordi Adroher (1), Josep Hernández (1) -equip inicial-; Jordi Bancells, Rubén Fernández, Miquel Grau, Nil Tarrés i Àlex Rovira (ps)

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 2 (1 i 1): Arnau Ventura, Martí Ferrer, Albert Aubets, Hugo Biedma (1), Oriol Llorens -equip inicial-; Àlex Martínez (1), Biel Perpinyà, Marc Aubets, Àlex Mainer i David Salelles (ps)

GOLS: 1-0, Jordi Adroher, 3’00”; 1-1, Àlex Martínez, 14’20”; 2-1, Josep Hernández, 19’58” (descans); 2-2, Hugo Biedma, 37’49”

ÀRBITRES: Albert Barba i Francesc Borrell. Targeta blava a Biel Perpinyà (40’45”). 4 faltes el SHUM i 3 el Congrés

INCIDÈNCIES: Partit de la 9a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Pavelló Municipal de Maçanet de la Selva