Penalitzats per la manca de gol a terres madrilenyes (2-0)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou no va estar encertat en atac i va encaixar la quarta derrota consecutiva a l’OK Lliga Plata en la seva visita al CP Alcobendas, que el manté en zona de perill

Text: Carles Gallén
Foto: @photoshockey

La manca de gol va tornar a penalitzar al CP Congrés-La Sagrera Es Mou, que dissabte va encaixar la quarta derrota consecutiva de la temporada a l’OK Lliga Plata en la seva visita a la pista del CP Alcobendas madrileny, un bon rival que només fa dos anys va baixar de l’OK Lliga i encara conserva cinc dels jugadors que formaven aquella plantilla. Malgrat jugar un bon partit en defensa, l’equip dirigit per Víctor Cruz va acabar perdent per 2-0 i després de set jornades segueix en zona de descens a Nacional Catalana.

El guió del partit va ser molt semblant al de jornades anteriors, amb un Congrés sòlid en defensa i un Arnau Ventura inspirat sota els pals, però generant poc perill i amb poc encert a nivell ofensiu. Per segona vegada en els tres últims partits el conjunt sagrerenc es va quedar a zero en atac i quan un equip és incapaç de marcar cap gol té tots els números per perdre, com va tornar a passar aquesta vegada.

A la primera part, el Congrés no va concedir moltes ocasions a l’Alcobendas, però un desajust defensiu producte d’una bola perduda al racó de l’àrea després d’un malentès entre Marc Aubets i Biel Perpinyà quan encara no s’havia arribat al minut 4 el va aprofitar Gerard Monserrat per enviar una canonada a l’escaire de la porteria defensada per Arnau Ventura i marcar l’1-0.

Malgrat anar per sota en el marcador, el Congrés no va ser capaç de generar excessiu perill a la porteria de l’Alcobendas excepte un xut al pal de l’Alex Martínez. I el mínim resultat en contra es va mantenir fins arribar al descans.

A la segona part el Congrés es va treure una mica la son de les orelles i va arribar més a l’àrea rival amb bones ocasions d’Oriol Llorens i Hugo Biedma fins que en el minut 13 Albert Aubets va cometre un clar penal sobre Víctor Wally quan aquest entrava a l’àrea per l’esquerra de l’atac de l’Alcobendas que va anar acompanyat d’una targeta blava, però Marcos López va enviar el llançament al pal esquerre de la porteria d’Arnau Ventura.

El Congrés va estar a punt d’aguantar els dos minuts de power-play sense encaixar cap gol, però quan només quedava un segon per acabar la inferioritat Marc Aubets va cometre la 10a falta d’equip i la directa en contra la va convertir Nicolás Seguí amb un potent tir a mitja altura després d’avançar-se una mica la bola per marcar el 2-0.

Quedaven 9’56” per acabar el partit i una vegada més als homes de Víctor Cruz els hi tocava aixecar un marcador advers. I només un minut després d’encaixar el segon gol el Congrés va tenir una gran ocasió d’escurçar diferències quan Marc Aubets va donar una gran assistència a Àlex Martínez i aquest es va quedar sol davant de Barrenechea, però el porter de l’Alcobendas va salvar el 2-1 amb una gran intervenció.

A 9’47” del final el mateix Álex Martínez va veure una altra targeta blava per una entrada sobre Víctor Wally que va significar una altra directa en contra, però aquesta vegada Arnau Ventura va endevinar la intenció de Nicolás Seguí i va aturar el seu intent de ganxo amb una bona intervenció amb el seu estic.

Malgrat que el Congrés va aguantar els dos minuts d’inferioritat sense encaixar cap gol, no va ser capaç de marcar-ne cap per tornar a enganxar-se al partit i va tornar a Barcelona amb una nova derrota, la cinquena en set jornades. Després de dos partits seguits com a visitant, el Congrés tornarà a jugar a casa la propera jornada, en la que el dissabte 10 de desembre rebrà al Barça Atlètic al Camp del Ferro per intentar canviar la dinàmica negativa de l’equip.

FITXA TÈCNICA

CP ALCOBENDAS, 2 (1 i 1): Juan Barrenechea, Víctor Wally, Marcos López, Gerard Monserrat (1), Alonso Martín -equip inicial-; Gerard Oviedo, Javier Minaya, Jorge López, Nicolás Seguí (1) i Álvaro Gullón (ps)

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 0 (0 i 0): Arnau Ventura, Marc Aubets, Martí Ferrer, Biel Perpinyà, Albert Aubets -equip inicial-; Àlex Martínez, Hugo Biedma, Oriol Llorens, Jordi Arboix i David Salelles (ps)

GOLS: 1-0, Gerard Monserrat, 3’42” (descans); 2-0, Nicolás Seguí (fd), 39’04”

ÀRBITRES: Álvaro de la Hera i Guim Teixidó. Targetes blaves a Àlex Martínez i Albert Aubets. Faltes d’equip: 8 l’Alcobendas i 13 el Congrés

INCIDÈNCIES: Partit de la 7a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Polideportivo José Caballero d’Alcobendas

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023