Un gol fantasma decideix la derrota del Congrés a Igualada (3-2)

Malgrat avançar-se dues vegades en el marcador, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va perdre amb polèmica diumenge a les Comes i per primera vegada aquesta temporada es situa en zona de descens a Nacional Catalana

Text: Carles Gallén
Foto: Captura pantalla video

Un polèmic gol fantasma de Biel Llanes a 5’51” del final que els àrbitres van acabar donant com a bo malgrat que no va quedar clar si la bola havia entrat o no va decidir la derrota del CP Congrés La Sagrera Es Mou en la seva visita al Simat Igualada HC a la 6a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata (3-2). Amb aquesta derrota, la quarta en sis partits, l’equip dirigit per Víctor Cruz es situa en zona de descens a Nacional Catalana per primera vegada en el que portem de temporada.

Malgrat avançar-se dues vegades en el marcador, una al final de la primera part i una altra a l’inici de la segona, el Congrés va acabar perdent un partit que l’Igualada va aconseguir empatar ràpidament en les dues ocasions que va encaixar els gols i finalment li va donar la volta amb una polèmica rematada de Biel Llanes a boca de canó en la que va donar la impressió que la bola anava al travesser, però que els àrbitres van donar com a gol després parlar durant uns segons entre ells al centre del camp.  

El partit havia començat bé pel Congrés, que en el minut 2’20” va gaudir de la primera aproximació amb perill en una rematada d’Hugo Biedma per l’esquerra que Jaume Arnau Marquès li va aturar amb encert. Però qui més feina va tenir en els primers compassos del duel va ser Arnau Ventura, que va protagonitzar una brillant actuació i va evitar que l’Igualada s’avancés en el marcador amb diverses aturades de mèrit a llançaments de Biel Llanes i Martí Busquets abans de que Víctor Cruz es veiés obligat a demanar el primer temps mort al minut 8’30” per intentar corregir moviments defensius.

L’ocasió més clara, però, la va tenir Albert Aubets quan al minut 14 li va robar una bola a Jordi Bosch a mitja pista, va entrar a l’àrea i la va llançar fora per sobre de la sortida de Jaume Arnau Marqués, i aquesta vegada va ser l’entrenador local, Gabri Ramírez, qui va haver de demanar un temps mort.

Just uns segons després del temps mort Arnau Ventura va desviar un enverinat tir ras creuat de Jordi Bosch i a continuació Aleix Borràs va enviar la bola al pal en un xut de cullera des de la dreta. A 7’13” del descans, en els pitjors moments del Congrés, els àrbitres van xiular un rigorós penal de Jordi Arboix sobre Àlex Cardil i Arnau Ventura es va lluir amb una doble aturada, primer en el llançament de Guillem Llorens, germà petit d’Oriol Llorens, i després posant un guant salvador en el rebuig que va anar a parar al mateix jugador.

Amb el partit trencat, Aleix Borràs va tenir una altra ocasió per marcar a 6’15” del descans i a 5’10” una arrossegada creuada de Joan Muntané des de la dreta va sortir fregant el pal, mentre la rèplica del Congrés la va donar Àlex Martínez amb un altre pal en una entrada a l’àrea des de la seva dreta a 4’42” per acabar la primera part i poc després Víctor Cruz va demanar un segon temps mort per asserenar els ànims.

A 2’40” del descans Arnau Ventura es va tornar a lluir davant de Jordi Bosch evitant l’1-0 i quan quedaven 1’29” Oriol Llorens va marcar el 0-1 al desviar amb tota la intenció del món un xut llunyà d’Albert Aubets. Però l’alegria només va durar 29 segons, els que va tardar Joan Muntané en fer l’empat a un amb el que va acabar el primer temps amb una gran jugada personal en la que va aixecar i picar la bola sortint des de darrere de la porteria de Ventura.

Al minut 2’32” de la segona part el Congrés es va tornar a avançar en una jugada dins de l’àrea de Biel Perpinyà, que amb perseverança va caçar el rebuig del porter igualadí després que li aturés un primer llançament. Però tampoc aquesta vegada va durar gaire l’alegria sagrerenca perquè dos minuts després Guillem Llorens va rematar tal com venia des de l’esquerra una passada de Biel Llanes per fer el 2-2.

La rèplica del Congrés la va donar al minut 6 Albert Aubets amb una internada a l’àrea per l’esquerra que el va deixar sol davant de Jaume Arnau Marquès, però aquest va aturar amb encert. Un minut després, en una contra de l’Igualada, Arnau Ventura va desviar amb el casc un potent xut centrat de Martí Busquets, a continuació Martí Ferrer va fer lluir el porter local en un tir de pala i en la següent jugada Ventura va aturar un perillós llançament de Biel Llanes.

El partit estava trencat, però va entrar en uns minuts de pausa fins que una bola perduda per Àlex Martínez quan era l’últim home va deixar sol Jordi Bosch davant d’Arnau Ventura, que va salvar el 3-2 quan encara mancaven 11’20” pel final obligant de nou a Víctor Cruz a demanar un temps mort.

A 10’15” del final Arnau Ventura va salvar una rematada d’Álex Cardil a passada de Jordi Bosch, tot seguit Oriol Llorens i Hugo Biedma no van aprofitar una clara contra de 2×1 i en la següent jugada Ventura va aturar amb l’estic un xut ras creuat de Bosch.

Una targeta blava a Hugo Biedma a 7’24” del final per fer caure amb la cama a Biel Llanes va propiciar una falta directa per l’Igualada que va llançar el mateix jugador, però de nou va aturar un inspirat Arnau Ventura. I els dos minuts d’inferioritat van ser decisius perquè primer Aleix Borràs va enviar la bola al travesser i quan quedaven 17 segons perquè el Congrés recuperés el jugador exclòs va arribar la polèmica jugada del 3-2, molt protestada pels jugadors sagrerencs, especialment per Arnau Ventura.

Tot i això, encara quedaven 5’51” per acabar el partit i hi havia temps per reaccionar. I ocasions n’hi va haver perquè Biel Perpinyà en va tenir una a 4’19” del final en la que va acabar llançant tot i rebre una falta no assenyalada, a 4’10” Biel Llanes en va tenir una altra salvada per Arnau Ventura i a 3’33” l’Igualada va cometre la seva novena falta d’equip.

Víctor Cruz va demanar un temps mort amb 3’24” per jugar per preparar els minuts decisius, però l’Igualada es va defensar molt bé i només va concedir una ocasió a Àlex Martínez, ben aturada per Jaume Arnau Marquès a 1’10” del final, mentre que Guillem Llorens, a 25 segons per acabar, va estar a punt de fer el 4-2 en una contra però va enviar la bola alta.

En els últims 25 segons el Congrés va fer entrar un cinquè jugador en substitució d’Arnau Ventura, però el marcador ja no es va moure ni l’Igualada va cometre la seva desena falta i el partit va acabar amb derrota per aquest mínim 3-2. Després de la decepció i les polèmiques decisions arbitrals, ara tocarà remar per sortir del pou guanyant a la propera jornada a la pista del CP Alcobendas.

FITXA TÈCNICA

SIMAR IGUALADA HC, 3 (1 i 2): Jaume Arnau Marquès, Biel Llanes (1), Guillem Llorens (1), Martí Busquets, Arnau Llanes -equip inicial-; Joan Muntané (1), Aleix Borràs, Àlex Cardil, Jordi Bosch i Xavier Bosch (ps)

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (1 i 1): Arnau Ventura, Marc Aubets, Biel Perpinyà (1), Hugo Biedma, Oriol Llorens (1) -equip inicial-; Àlex Martínez, Jordi Arboix, Albert Aubets, Martí Ferrer i David Salelles (ps)

GOLS: 0-1, Oriol Llorens, 23’31”; 1-1, Joan Muntané, 24’00” (descans); 1-2, Biel Perpinyà, 27’’32”; 2-2, Guillem Llorens, 29’29’; 3-2, Biel Llanes, 44’09”

ÀRBITRES: Jaume Anglès i Salvador Besora. Targeta blava a Hugo Biedma (42’36”). Faltes d’equip: 9 l’Igualada i 8 el Congrés

INCIDÈNCIES: Partit de la 6a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu de les Comes d’Igualada

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023