Un desconegut Congrés topa amb un sòlid Palafrugell (0-4)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou va fer moltes concessions tant en defensa com en atac i no va poder amb el seu rival, que es va endur una merescuda victòria del Camp del Ferro

Text: Carles Gallén
Foto: Aina Layunta

En un partit ple de desencerts tant en defensa com en atac, el CP Congrés La Sagrera Es mou va perdre dissabte per 0-4 contra un sòlid CH Palafrugell, que va ser millor durant els 50 minuts de joc i es va endur una merescuda victòria del Camp del Ferro a la 5a Jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata.

Malgrat que Biel Perpinyà va tenir una clara ocasió per inaugurar el marcador als 30 segons de joc amb una internada a l’àrea des de l’esquerra en la que no va poder superar Albert Buch, l’equip empordanès va ser molt superior al Congrés i va avisar aviat amb una jugada assajada a la sortida d’una falta al minut 1’30” en la que Marc Figa va obligar a intervenir amb encert a Arnau Ventura per evitar el 0-1.

Però tot i que Martí Ferrer va estar a punt de fer l’1-0 en una contra, el 0-1 no va tardar gaire, ja que al minut 4’06” una bola penjada des de l’esquerra a l’interior de l’àrea per Marc Figa la va tocar lleugerament Eloi Matas davant d’Arnau Ventura per introduir la bola a la porteria, encara que els àrbitres van concedir el gol al veterà capità del Palafrugell.

El gol va fer mal al Congrés, que durant una llarga estona va anar de corcoll en defensa concedint moltes ocasions al seu rival i obligant Víctor Cruz a demanar un temps mort al minut 9’15” i a substituir als quatre jugadors de pista a l’hora per intentar canviar la dinàmica. Però només 39 segons després de reprendre’s el joc els àrbitres van mostrar una rigorosa targeta blava a Albert Aubets per una entrada sobre Eloi Matas i tot i que Felipe Castro va enviar fora la corresponent falta directa, el Palafrugell va aprofitar els dos minuts de power play per marcar el 0-2 en una bona triangulació entre el mateix jugador xilè, Biel Mir i Eloi Matas, que tot sol va afusellar a Arnau Ventura des de dins de l’àrea.

Corria el minut 10’31” i el partit es posava molt coll amunt pel Congrés, però les coses anirien encara a pitjor quan a 9’27” pel descans Marc Aubets donava una empenta a Tim Borrell dins de l’àrea i els àrbitres assenyalaven un penal que, convertit amb encert per Eloi Matas, feia pujar el 0-3 en el marcador.

Tot i això, el Congrés no va abaixar els braços i Biel Perpinyà va tenir una gran ocasió per fer l’1-3 quan a 7’40” del descans es va escapar per velocitat de Gerard Pujol per la dreta, va entrar a l’àrea en diagonal i quan ja havia superat a Albert Buch, el porter del Palafrugell va tocar la bola lleugerament amb el seu estic per evitar que el davanter de l’equip sagrerenc marqués.

Albert Aubets, Hugo Biedma i Oriol Llorens també van gaudir d’ocasions per marcar, però no van estar encertats, mentre que el Palafrugell va tornar a arribar amb claredat a l’àrea del Congrés i en la recta final de la primera part va enviar dues boles al pal, una a 5’08” del descans per part del xilè Álvaro Osorio i una altra a 3’03” del seu compatriota Felipe Castro, mentre que Gerard Pujol va fer lluir a Arnau Ventura quan només en quedaven 1’18”.

A la segona part el Congrés va millorar lleugerament en defensa i va arribar amb més perill a l’àrea visitant, però va seguir negat en la finalització dels atacs i el Palafrugell, amb el marcador a favor, va saber jugar sense patir massa i fent treballar a Arnau Ventura. Tot i això, Oriol Llorens i Biel Perpinyà, que al minut 32 va enviar una bola al pal, van tenir ocasions per marcar, i Àlex Martínez i Hugo Biedma també en van gaudir d’un parell de clares, les dues aturades per Albert Buch.

Les més clares del Palafrugell les van tenir Tim Borrell, que a 11’07” del final va enviar la bola al travesser i aquesta podia haver entrat al picar a terra, i Eloi Matas, que va fer un altre pal 30 segons després, immediatament respost per una contra 2×1 entre Jordi Arboix i Marc Aubets en la que aquest últim va enviar la bola contra les guardes d’Albert Buch.

El porter del Palafrugell es va mostrar molt segur durant tot el partit, mentre que Arnau Ventura, que va tenir molta més feina, també es va lluir en una doble aturada a tirs d’Àlvaro Osorio i Gerard Pujol a 3’20” pel final del partit, però no va poder evitar que el mateix Pujol marqués el definitiu 0-4 a 58 segons per acabar en un potent xut creuat de pala des de l’esquerra.

La derrota va fer baixar al Congrés a la desena posició amb només 4 punts després de cinc jornades i un calendari difícil per davant, ja que en els dos propers partits visitarà les pistes de l’Igualada i l’Alcobendas i el 9 de desembre rebrà al Barça Atlètic al Camp del Ferro.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 0 (0 i 0): Arnau Ventura, Àlex Martínez, Martí Ferrer, Biel Perpinyà, Oriol Llorens (1) -equip inicial-; Marc Aubets, Albert Aubets, Hugo Biedma, Jordi Arboix i Bernat Montseny (ps)

CH PALAFRUGELL, 4 (3 i 1): Albert Buch, Felipe Castro, Marc Figa (1), Eloi Matas (2, 1 de p), Gerard Pujol (1) -equip inicial-; Álvaro Osorio, Biel Mir, Tim Borrell, Aleix Estañol i Xavier Arcas (ps)

GOLS: 0-1, Marc Figa, 4’06”; 0-2, Eloi Matas, 10’31”; 0-3, Eloi Matas (p), 14’35” (descans); 0-4, Gerard Pujol, 49’02”

ÀRBITRES: Erik Rivas i Carlos Molines. del Col·legi Valencià. Targeta blava a Albert Aubets. 6 faltes el Congrés i 7 el Palafrugell

INCIDÈNCIES: Partit de la 5ª jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro inclòs al programa de la Festa Major de la Sagrera, motiu pel qual el Palafrugell va rebre un trofeu donat per la Comissió de Festes

 

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023