Gran victòria en el derbi barceloní dels equips sagrerencs (4-1)

En un partit molt complert, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va remuntar el gol inicial del SD Espanyol, que juga els seus partits a la veïna pista del CPI, per assolir el seu primer triomf de la temporada a l’OK Lliga Plata

Text: Carles Gallén
Foto: David Valiente

Després d’un empat a casa contra l’Arenys de Munt a la primera jornada i una derrota a la pista de l’Alpicat a la segona, a la tercera el CP Congrés La Sagrera Es Mou va assolir per fi la seva primera victòria de la temporada al superar per 4-1 al SD Espanyol en el derbi barceloní entre els dos equips sagrerencs de l’OK Lliga Plata.

El Congrés va ser molt superior al seu màxim rival del barri i va basar la victòria en la seva solidesa defensiva i en la major profunditat de banqueta, ja que va disposar de quatre jugadors de pista per fer les rotacions per només tres de l’Espanyol.

Malgrat que l’equip blanc-i-blau es va avançar als 4 minuts amb un gol de Martí Norberto, que va desviar davant d’Arnau Ventura un xut llunyà de Gerard Llobet, el Congrés va jugar millor a la primera part i va remuntar el resultat advers abans d’arribar al descans.

Aquesta vegada l’artífex de la remuntada va ser Oriol Llorens, que només entrar a pista als 10 minuts de joc va gaudir d’una triple ocasió a la porteria defensada per Jaume Gisbert. Una primera rematada a l’interior de l’àrea a passada de Biel Perpinyà des de la dreta, una altra al segon pal a una assistència de Martí Ferrer des de l’esquerra i una tercera després del rebuig del porter de l’Espanyol.

I precisament va ser Oriol Llorens, a 8’26” del descans, qui va assolir l’empat a un al recollir un rebuig de Jaume Gisbert després una bola penjada a l’àrea des de l’esquerra per Martí Ferrer, un gol que premiava el millor joc de l’equip dirigit per Víctor Cruz.

La millor ocasió de l’equip blanc-i-blau va arribar dos minuts després del gol d’Uri Llorens, quan Gerard Llobet va robar una bola a mitja pista a Martí Ferrer, va encarar a Arnau Ventura dins de l’àrea i aquest va salvar amb encert el que podia haver estat l’1-2.

A 4 minuts del descans Víctor Cruz va demanar un temps mort per asserenar els ànims del Congrés i a 3’15” per acabar la primera part Biel Perpinyà va enviar una bola al pal al recollir un rebuig de Jaume Gisbert després d’un fort tir d’Hugo Biedma.

Qui si que va encertar va ser Albert Aubets, que a 2’21” del final de la primera part va caçar una bola mal rebutjada per la defensa de l’Espanyol dins de l’àrea per batre a Jaume Gisbert i fer el 2-1, resultat amb el que es va arribar al descans.

A la represa, amb el marcador a favor, el Congrés va saber jugar amb intel·ligència i va saber contenir els tímids intents de l’Espanyol, que a mesura que va anar avançant el partit es va anar diluint com el sucre.

Tot i això, l’equip dirigit per Marc Comalat va gaudir d’algunes ocasions, especialment per part del seu capità Pol Villa, el seu home més perillós en atac, que al minut 32’28” va robar una bola a Albert Aubets i es va plantar sol davant d’Arnau Ventura, i també de Xavier Serrallonga i Pau Zamora. Però la més clara la va tenir Martí Norberto, quan a 12’50” del final se’n va anar per velocitat per l’esquerra de Marc Aubets, va entrar en diagonal a l’àrea i una vegada superada la sortida de Ventura va enviar la bola fora per sobre de la porteria.

A la contra, el Congrés també va tenir clares ocasions per part d’Albert Aubets, en un xut que va anar fora per poc, un 2×1 entre Àlex Martínez i Martí Ferrer, que va aturar Jaume Gisbert, o una arribada d’Hugo Biedma a l’àrea rival en la que no va poder rematar.

I en una d’elles, Marc Aubets va llençar de pala des de la dreta, el seu tir el va rebutjar Jaume Gisbert i la bola va tornar al defensor del Congrés, que la va cedir a Hugo Biedma i el seu remat va rebotar contra la tanca del darrere de la porteria per anar a parar a Oriol Llorens, que amb poc angle va fer el 3-1 quan faltaven 11’31” per acabar el partit.

El gol va fer mal a l’Espanyol i un minut després Marc Aubets i Oriol Llorens va tenir dues oportunitats seguides de fer el 4-1, que va salvar Gisbert. Però els blanc-i-blaus no van abaixar els braços i a 8’32” del final l’omnipresent Pol Villa va gaudir d’una bona ocasió de fer el 4-2 en un xut llunyà que va marxar fregant el pal dret de la porteria d’Arnau Ventura i uns segons després el porter del Congrés va salvar un remat de Gerard Llobet des de dins de l’àrea.

Després d’uns minuts d’imprecisions per part dels dos equips, a 5’47” del final l’Espanyol va cometre la seva desena falta d’equip i Oriol Llorens va tenir l’ocasió de sentenciar pràcticament el partit amb la corresponent directa, però Jaume Gisbert li va aturar i va allargar la incertesa.

A 2’43” del final, després de dues clares ocasions d’Àlex Martínez i Pol Villa, Marc Comalat va demanar un temps mort per alliçonar els seus homes i a 2’19” el Congrés va cometre la 9a falta d’equip. Encara podia passar qualsevol cosa i Albert Aubets, Biel Perpinyà i Xavier Serrallonga van tenir ocasions, però el marcador no es va tornar a moure fins que el tècnic visitant va arriscar a manca de 49 segons al donar entrada a un cinquè home de pista i jugar sense porter. I el Congrés ho va aprofitar quan Biel Perpinyà va robar una bola a mitja pista a Pol Villa a només 25 segons del final i va llençar a porteria buida des del seu propi camp per fer el definitiu 4-1 que va provocar la bogeria a les poblades graderies.

Una victòria molt important la del Congrés que li dona moral de cara a la propera jornada, en la que visitarà la pista del CP Taradell, un dels millors equips de la categoria, contra el que va perdre per 2-3 a la Lliga Catalana Plata.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (2 i 2): Arnau Ventura, Àlex Martínez, Biel Perpinyà (1), Albert Aubets (1), Hugo Biedma -equip inicial-; Martí Ferrer, Oriol Llorens (2), Marc Aubets, Jordi Arboix i David Salelles (ps)

SD ESPANYOL, 1 (1 i 0): Jaume Gisbert, Martí Norberto (1), Gerard Llobet, Pol Villa, Xavier Serrallonga -equip inicial-; Marc Carrasco, Pau Zamora, Pol Claramunt i Nil Gómez (ps)

GOLS: 0-1, Martí Norberto, 4’07”: 1-1, Oriol Llorens, 16’40”; 2-1, Albert Aubets, 22’39” (descans); 3-1, Oriol Llorens, 38’29”; 4-1, Biel Perpinyà, 49’35”

ÀRBITRES: Raül Burgos i Oriol Garriga. 9 faltes el Congrés i 11 el SD Espanyol

INCIDÈNCIES: Partit de la 3a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Camp del Ferro amb notable presència de públic a les graderies.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023