Dolorosa derrota a la recta final del partit a Alpicat (4-2)

Tot i anar per davant en el marcador durant molts minuts, el CP Congrés la Sagrera Es Mou va acabar cedint a la pista de l’equip lleidatà en el seu primer desplaçament de la temporada a l’OK Lliga Plata

Text: Carles Gallén
Foto: Àngel Martínez

El CP Congrés La Sagrera Es Mou va perdre per 4-2 dissabte al vespre a la pista del Lleidanet HC Alpicat un partit que va anar guanyant durant molts minuts, però que se li va escapar al final. Després de l’empat a la primera jornada de l’OK Lliga Plata al Camp del Ferro contra l’Arenys de Munt (1-1), l’equip dirigit per Víctor Cruz no va poder puntuar en el primer desplaçament de la temporada.

Com tots els d’aquesta categoria, el partit va ser molt igualat i amb moltes ocasions de gol a les dues àrees ben resoltes pels dos porters, Franco Scarso i Arnau Ventura. En els primers minuts, el Congrés en va tenir quatre o cinc de molt clares per mitjà d’Hugo Biedma, Àlex Martínez i especialment el duet format per Albert Aubets i Biel Perpinyà, que amb la seva velocitat al contracop van crear molt perill a l’àrea rival. Les jugades a bola aturada, però, segueixen sent l’assignatura pendent de l’equip, que va tornar a desaprofitar dues faltes directes.

La primera la va tenir al minut 11 Biel Perpinyà quan Mats Zilken va veure una targeta blava per una traveta que li va fer al propi davanter del Congrés, però Ricard Casals, que va substituir a Scarso sota els pals, la va aturar i l’Alpicat, a més, va ser capaç d’aguantar els dos minuts de power play en inferioritat sense encaixar cap gol i va estar a punt de marcar en una escapada en solitari de Mathias Arnáez que Arnau Ventura va salvar.

Tres ocasions gairebé seguides del Congrés, un 3×2 culminat per Guillem Muñoz, una paret de l’espigat davanter sagrerenc amb Biel Perpinyà i una altra contra en la que Scarso va aturar el llançament de Martí Ferrer, van ser el preludi del 0-1, que a 8’08” del descans va fer Àlex Martínez amb un potent xut de pala creuat des de l’esquerra de l’àrea.

Però dos minuts i mig després, una desafortunada jugada en la que Oriol Llorens va introduir la bola dins de la seva pròpia porteria al rebotar-li la bola en el patí després d’un tir gairebé sense angle des de la seva esquerra de Miquel Serret va significar l’empat (1-1), resultat amb el que va acabar la primera part.

Als dos minuts i mig de la represa, una targeta blava a Marc Aubets per una entrada a Miquel Serret va propiciar una falta directa per l’Alpicat, però Arnau Ventura li va aturar a Mats Zilken i, jugant en inferioritat, Biel Perpinyà va fer l’1-2 pel Congrés en una ràpida escapada en solitari.

Les coses pintaven bé per l’equip sagrerenc, que va aguantar la resta d’inferioritat sense rebre cap gol i poc després va tenir una gran ocasió per fer l’1-3 en una contra en solitari de Martí Ferrer i a 18 minuts del final amb un potent xut de cullera d’Albert Aubets des de la dreta, les dues aturades pel porter de l’Alpicat.

Poc més tard, Zilken i Arnáez van posar a prova a Arnau Ventura i Martí Ferrer i Albert Aubets van fer el mateix amb Franco Scarso, però l’ocasió més clara la va tenir al minut 14 de la segona part Vicente Soto, que va robar una bola a Hugo Biedma dins de l’àrea i el porter del Congrés la va salvar sobre la mateixa línia de gol.

A 8’53” del final va arribar la desena falta de l’Alpicat i la corresponent directa la va desaprofitar Oriol Llorens, que va veure com Ricard Casals va tornar a entrar i va desviar el seu llançament. Però un minut i mig després David Ballestero va controlar al límit de l’àrea una bola dividida a la sortida d’un booling al racó inferior esquerre de l’atac de l’Alpicat, va anar cap a la dreta i el seu potent xut de cullera va fer pujar el 2-2 al marcador.

Biel Perpinyà, en un 1 contra 1, podia haver fet el 2-3 a 6’11” del final, però el que va arribar va ser el 3-2, quan a 5’47” per la conclusió del partit Mats Zilken se’n va anar per velocitat de Marc Aubets i a l’entrar a l’àrea va creuar la bola per batre a Arnau Ventura.

Encara quedava temps per reaccionar, i de fet Guillem Muñoz no va arribar per mil·límetres a una passada d’Alex Martínez a 5’38” del final, a 3’37” Miquel Serret va enviar fora per poc un xut que podia haver estat el 4-2 i Scarso va evitar que Biel Perpinyà fes el 3-3 a 2’49” per acabar. El gol podia caure de qualsevol de les dues bandes i després que Ventura salvés un 2×1 de l’Alpicat culminat amb un xut de Serret va arribar la sentència de l’equip lleidatà quan a 2’13” del final David Ballestero va superar per la dreta a Albert Aubets, va entrar a l’àrea i va assistir a Mathias Arnáez perquè aquest fes el 4-2 en el segon pal.

El proper rival del Congrés serà el SD Espanyol, que és segon del grup després d’empatar a la primera jornada a Palafrugell (2-2) i guanyar a la segona al filial de l’Igualada (5-1), i el dissabte 4 de novembre visitarà el Camp del Ferro en un partit que es presenta apassionant per la rivalitat que hi ha entre els dos equips barcelonins.

FITXA TÈCNICA

LLEIDANET HC ALPICAT, 4 (1 i 3): Franco Scarso, David Ballestero, Miquel Serret, Mats Zilken, Mahias Arnáez -equip inicial-; Joan Ramon Serret, Vicente Soto, Pol Besolí, Iago Vázquez i Ricard Casals (ps)

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 2 (1 i 1): Arnau Ventura, Martí Ferrer, Albert Aubets, Hugo Biedma, Oriol Llorens -equip inicial-; Àlex Martínez, Biel Perpinyà, Marc Aubets, Guillem Muñoz i David Salelles (ps)

GOLS: 0-1, Àlex Martínez, 16’52”; 1-1, Miquel Serret, 19’23” (descans); 1-2, Biel Perpinyà, 28’10”; 2-2, David Ballestero, 42’35”; 3-2, Mats Zilken, 44’13”; 4-2, Mathias Arnáez, 47’47”

ÀRBITRES: David Algarra i Xavier Valiente. Targetes blaves a Mats Zilken i Marc Aubets

INCIDÈNCIES: Partit de la 2a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Pavelló Antoni Roure d’Alpicat

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023