Empat amb sabor agredolç en el debut a l’OK Plata a casa (1-1)

En un partit en el que les defenses es van imposar als atacs, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va fer mèrits per guanyar l’equip maresmenc al Camp del Ferro, però no va tenir fortuna

Text: Carles Gallén
Foto: @hoqueiclick

El CP Congrés la Sagrera Es mou va debutar aquest passat dissabte a l’OK Lliga Plata 2023-2024 amb un empat (1-1) al Camp del Ferro contra l’Arenys de Munt Solartradex, un equip amb experiència a l’OK Lliga, de la que va baixar la temporda passada, però que aquest curs ha patit una profunda renovació a la seva plantilla.

El partit va ser molt igualat, amb les defenses imposant-se als atacs i els dos porters molt inspirats. De fet, després de que Albert Aubets envies la bola al pal als 15 segons, els primers 10 minuts van transcórrer sense ocasions clares de gol. Les millors van arribar amb la primera rotació de canvis, quan Biel Perpinyà, Hugo Biedma i més tard el júnior Guillem Muñoz van entrar a pista pel Congrés i Xavi Pociello i sobre tot el veterà Marc Roca, un jugador amb experiència a diversos equips de l’OK Lliga, ho van fer per l’Arenys de Munt.

Marc Roca, que als seus 40 anys s’ha tornat a calçar els patins cinc després de la seva retirada per ajudar l’equip del seu poble, va avisar amb una bona internada a l’àrea als 10 minuts i mig i tres després va posar a prova a Arnau Ventura amb un potent xut llunyà que va aturar amb seguretat el porter sagrerenc.

Un minut més tard Guillem Muñoz va tenir una clara ocasió en un contracop, però es va mostrar imprecís a l’arribar davant d’Arnau Arcas i Biel Perpinyà en va tenir una encara més clara a 10’39” del descans quan va robar una bola a mitja pista, va entrar dins de l’àrea per l’esquerra i es va quedar sense espai davant de la bona acció del porter maresmenc.

Una altra contra en la que Arnau Ventura va aturar el remat de pala de Xavi Pociello va precedir el primer gol de l’Arenys de Munt, que va arribar a 9’43” del descans quan Max Martos va aprofitar un desajust defensiu del Congrés per trobar tot sol a Marc Roca, que d’un potent xut des de fora l’àrea va fer el 0-1.

El gol va fer mal al Congrés i va obligar a Víctor Cruz a demanar un temps mort, però a 6’36” per arribar a la mitja part Guillem Muñoz va cometre penal sobre Marc Roca i Arnau Ventura, molt segur, va aturar el llançament del mateix jugador i els dos remats següents. Mig minut després el Congrés va reclamar un altre penal de Guim Floriach que els àrbitres no van assenyalar i a les acaballes del primer temps Bernat Romero va tornar a posar a prova Arnau Ventura i Martí Ferrer va enviar fora un xut de cullera des de la dreta.

Als tres minuts de la segona part el Congrés va tornar a reclamar un altre penal sobre Oriol Llorens i al minut 9 una targeta blava a Xavier Pociello per una entrada sobre Albert Aubets va significar una directa a favor del Congrés, però Marc Aubets la va llançar fora.

L’Arenys de Munt va aguantar els 2 minuts d’inferioritat sense encaixar cap gol i poc després que recuperés el jugador exclòs Hugo Biedma va tenir una clara ocasió per empatar en una contra que Anglas li Va aturar. El partit va entrar en una fase de cert descontrol i precipitació, de la que va estar a punt de pescar l’Arenys de Munt amb dues ocasions seguides de Pociello i Martos contestades per una bona contra de Guillem Muñoz i Biel Perpinyà.

El Congrés insistia a la recerca de l’empat i va estar a punt de trobar-lo amb una paret entre Guillem Muñoz i Biel Perpinyà. L’1 a 1, finalment, va arribar a 6’32” del final quan Biel Perpinyà va assistir a Oriol Llorens sortint des de darrere de la porteria i el davanter sagrerenc va rematar amb ràbia per batre a Anglas.

Amb l’1 a 1 i 6 minuts per jugar tot podia passar i els dos equips van tenir ocasions per decantar la balança al seu favor. Primer una d’Oriol Llorens pel Congrés, poc després una de molt clara de Max Martos per l’Arenys i encara dues més del mateix Llorens abans de que a 3’19” del final els àrbitres xiulessin un rigorós penal a favor seu, però que Arnau Arcas li va aturar al davanter del Congrés.

En resum, un partit molt igualat amb una part per cada equip i un resultat que va deixar content a l’Arenys de Munt per puntuar fora i no tant al Congrés, que durant diverses fases del partit va somiar amb la primera victòria i ara l’haurà d’anar a buscar-la el proper dissabte a la pista de l’Alpicat.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 1 (0 i 1): Arnau Ventura, Àlex Martínez, Martí Ferrer, Albert Aubets, Oriol Llorens (1) -equip inicial-; Biel Perpinyà, Hugo Biedma, Marc Aubets, Guillem Muñoz i David Salelles (ps)

CE ARENYS DE MUNT SOLARTRADEX, 1 (1 i 0): Arnau Anglas, Jordi Alucha, Guim Floriach, Bernat Romero, Max Martos -equip inicial-; Xavi Pociello, Marc Roca (1), Pau Giró, Albert Amores i Marc Joseph (ps)

GOLS: 0-1, Marc Roca, 15’17” (Descans); 1-1, Oriol Llorens, 18’28”

ÀRBITRES: Jaume Anglès i Salvador Besora. Targeta blava a Xavi Pociello. 9 faltes el Congrés i 7 l’Arenys de Munt

INCIDÈNCIES: Partit de la 1ª jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023