Derrota amb el cap ben alt en el debut oficial al Camp del Ferro (2-3)

L’ofici i l’experiència del CP Taradell li van donar una ajustada victòria sobre el CP Congrés La Sagrera Es Mou en la segona jornada de la fase de grups de la Lliga Catalana Plata

Malgrat que es va avançar en el marcador als 20 segons de joc, el primer partit oficial de la temporada del CP Congrés La Sagrera Es Mou al Camp del Ferro, disputat dissabte 23 de setembre i corresponent a la fase de grups de la Lliga Catalana d’OK Plata, es va saldar amb una derrota mínima per 2-3 contra el CP Taradell, un equip farcit de jugadors amb molts anys d’experiència a l’OK Lliga que va mostrar el seu ofici en els moments decisius.

Les coses semblaven pintar molt bé quan als 20 segons de joc Biel Perpinyà va robar una bola a mitja pista, va encarar tot sol a Xevi Puigbí, el porter internacional del Taradell, i malgrat que li va aturar la bola en el ma a ma, el rebuig el va recollir Guillem Muñoz per marcar l’1-0.

El Congrés, que en aquest partit no va poder comptar per lesió amb Hugo Biedma, es va mantenir per davant en el marcador fins que Jordi Arboix, que feia poc havia entrat des de la banqueta, va veure una targeta blava passat el minut 11 i la corresponent falta directa la va transformar Nil Generó, que aquesta temporada ha tornat al Taradell després del seu pas pel CP Vic i el Compañía de María gallec, per establir l’empat (1-1).

Però només un minut després una bola rebotada en el cos de Xavi Crespo es va elevar dins de l’àrea just davant de Xevi Puigbí i en la seva baixada Oriol Llorens la va caçar per fer el 2-1, que va pujar al marcador malgrat les protestes dels jugadors visitants, que entenien que el davanter del Congrés, una de les novetats de l’equip aquesta temporada, havia aixecat massa l’estic.

A 8’43” del descans Oriol Llorens va veure una altra targeta blava que va significar una segona directa en contra pel Congrés, però Pol Gallifa va enviar el seu llançament al pal i l’equip dirigit per Víctor Cruz va poder aguantar després els dos minuts d’inferioritat sense encaixar cap gol.

Poc després de que el Taradell recuperés el jugador exclòs, Nil Generó va tenir una gran ocasió de fer el 2-2 en una rematada al segon pal que Arnau Ventura va aturar amb seguretat i Sergi Pla i Guillem Muñoz en van tenir dues més de molt clares abans de que Víctor Crespo cometés un penal sobre el mateix Muñoz a 26 segons del descans. El 3-1, però, no va pujar al marcador perquè Puigbí va aturar el llançament d’Oriol Llorens.

A la represa, els dos equips van gaudir d’entrada de diverses ocasions per marcar resoltes pels dos porters, la més clara d’elles una rematada a boca de canó d’Albert Benito en la que Arnau Ventura va salvar el 2-2 amb una espectacular acció. Fins que, quan corria el minut 37, una bola perduda en atac pel Congrés va propiciar un ràpid contracop del Taradell culminat per Jacint Molera per fer el 2-2.

A partir d’aquest moment l’experiència i l’ofici del Taradell es van imposar perquè Xevi Puigbí, tot un campió del món amb la selecció espanyola, li va aturar un minut després una directa a Biel Perpinyà per una targeta blava que va veure Pol Gallifa i va aguantar els dos minuts de power-play en inferioritat sense rebre cap gol malgrat que el mateix Perpinyà va tenir una clara ocasió per marcar.

Puigbí també li va aturar a Guillem Muñoz la directa que va tenir a 9’29” del final per una blava a Albert Benito i aquesta vegada el Taradell no només va aguantar la inferioritat sense encaixar sinó que Sergi Pla va fer el 2-3 en una ràpida contra pocs segons abans de recuperar el jugador exclòs.

Quedaven 7’39” pel final i encara tot podia passar, però el Taradell es va defensar amb ordre i va allargar les seves possessions al màxim per controlar la situació. Tot i així, Guillem Muñoz va tenir el 3-3 al seu estic quan a 4’31” va enviar la bola al pal sortint des del darrere de la porteria, però el Taradell també va estavellar una altra bola al pal per mitjà de Sergi Pla quan només quedaven 41 segons.

Amb aquesta victòria, pel mateix resultat que la passada temporada a l’OK Lliga Plata, el Taradell es va classificar matemàticament per la Final a 4 de la Lliga Catalana Plata i el Congrés es va quedar sense cap opció a manca d’un partit, el que haurà de jugar el proper dissabte a la pista del Cerdanyola.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 2 (1 I 1): Arnau Ventura, Àlex Martínez, Martí Ferrer, Biel Perpinyà, Guillem Muñoz (1) -equip inicial-, Oriol Llorens (1), Albert Aubets, Marc Aubets, Jordi Arboix i David Salelles

CP TADADELL, 3 (1 i 2): Xevi Puigbí, Sergi Pla (1), Arnau Font, Jacint Molera (1), Pol Gallifa -equip inicial -,  Xavi Crespo, Nil Generó (1), Albert Benito i Nil Costa (ps)

GOLS: 1-0, Guillem Muñoz, 0’20”; 1-1, Nil Genero (directa), 13’47”; 2-1, Oriol Llorens, 14’46” (Descans); 2-2, Jacint Molera, 37’40”; 2-3, Sergi Pla, 42’21”

ÀRBITRES: Ignasi Galán i Albert León. Targetes blaves a Jordi Arboix (13’42”), Oriol Llorens (16’17”) i Albert Benito (39’31”)

INCIDÈNCIES: Partit de la 2a jornada de la fase de grups de la Lliga Catalana Plata disputat al Poliesportiu Municipal del Camp del Ferro

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023