Derrota molt digna a Sant Just per tancar la temporada (5-4)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou, sense res en joc, va plantar cara a un rival que necessitava la victòria per jugar el play-off d’ascens a l’OK Lliga

L’equip de Ferran Cussó, que va dirigir el seu últim partit des de la banqueta, es va avançar en el marcador i va posar en moltes dificultats al seu rival

El primer equip del CP Congrés La Sagrera Es Mou va tancar dissabte la temporada, la primera de la seva història a l’OK Plata, amb una mínima derrota per 5-4 a la pista del CH Sant Just, un dels millors equips de la categoria que necessitava la victòria per assegurar el segon lloc del Grup Nord i poder jugar la promoció d’ascens a l’OK Lliga.

Malgrat que ja havia complert l’objectiu de mantenir la categoria i els tres punts no li eren vitals, el Congrés va jugar un bon partit al pavelló de la Bonaigua, on es va sobreposar a una targeta blava que va veure Iñaki Cabezas per una entrada sobre Gerard Miquel quan només es portaven dos minuts de joc gràcies a que Arnau Ventura li va aturar la falta directa a Joan Pujalte i va aguantar sense encaixar cap gol el power-play en inferioritat. De fet, va avançar-se en el marcador gràcies a un gol de Biel Perpinyà a passada de Jordi Arboix en el minut 15, set després de que el propi Arboix llancés fora un penal assenyalat pels àrbitres en una jugada en la que el veteraníssim Borja López va fer caure dins de l’àrea a Iñaki Cabezas i també va veure una targeta blava.

Abans d’arribar al descans, però, l’internacional Joan Pujalte, el ‘pitxitxi’ de la categoria, va fer dos gols gairebé consecutius, el de l’empat des del segon pal en el minut 17’40” i el 2-1 a manca de 4’32″ per acabar la primera part en una jugada personal aixecant i picant la bola davant d’Arnau Ventura, gràcies als quals el Sant Just es va retirar al vestidor amb avantatge.

Quan encara no havia passat un minut de la segona part Borja López va marcar el 3-1 pel Sant Just amb un xut creuat de cullera des de la dreta, però els homes de Ferran Cussó, que dirigia el seu últim partit des de la banqueta del Congrés, no li van girar la cara al partit i Iñaki Cabezas, de penal provocat per ell mateix, va fer el 3-2 en el minut 4.

Poc abans del minut 8 un altre xut creuat de cullera des de la dreta d’Arnau Saladrigues va fer pujar el 4-2 en el marcador, però ni així va abaixar els braços el Congrés, que es va entossudir a posar-li les coses difícils al seu rival i a manca de 12’10” per acabar el partit va fer el 4-3 quan un defensor del Sant Just va desviar la bola al fons de la seva porteria després un potent tir d’Àlex Martínez.

A 11’12” del final el Congrés va cometre la seva desena falta d’equip i la corresponent directa en contra la va transformar Joan Pujalte per marcar el 5-3 amb un bon detall tècnic. Però una vegada més els homes de Ferran Cussó van reaccionar i a manca d’un minut Iñaki Cabezas va tornar a marcar de penal, comès per Arnau Saladrigues, per fer el 5-4 amb un tir molt ajustat al pal dret de Dídac Sánchez. Un resultat que ja seria definitiu tot i que Biel Perpinyà va tenir l’ocasió de fer el 5-5 a l’últim segon.

Després d’aquesta derrota, el CP Congrés La Sagrera Es Mou acaba desè del Grup Nord amb 7 punts de marge sobre l’Oviedo Roller, que baixa a OK Lliga Bronze juntament amb el Compañía de María de La Corunya, mentre el Sant Just, segon, jugarà la promoció d’ascens a l’OK Lliga en una eliminatòria a doble partit contra el CP Manlleu, segon del Grup Sud. El CH Mataró i el CP Rivas de Madrid, primers de cada un dels grups, pugen a l’OK Lliga.

FITXA TÈCNICA

HC SANT JUST, 5 (2 i 3): Dídac Sánchez, Borja López (1), Gerard Miquel, Joan Pujalte (3), Edu Fernández -equip inicial-; Arnau Saladrigues (1), Sebastian Duhalde i Pol Macià

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (1 i 3): Arnau Ventura, Àlex Martínez (1), Martí Ferrer, Iñaki Cabezas (2p), Albert Aubets -equip inicial-; Marc Aubets, Jordi Arboix, Biel Perpinyà (1) i Guillem Muñoz

GOLS: 0-1, Biel Perpinyà, 14’48”; 1-1, Joan Pujalte, 17’40”; 2-1, Joan Pujalte, 21’28” (Descans); 3-1, Borja López, 25’42”; 3-2, Iñaki Cabezas (p), 29’45”; 4-2, Arnau Saladrigues, 32’52”; 4-3, Àlex Martínez, 37’50”; 5-3, Joan Pujalte (fd), 38’48”; 5-4, Iñaki Cabezas (p), 49’

ÀRBITRES: Oriol Pérez i Oriol Garriga. Targetes blaves a Iñaki Cabezas i Borja López. 7 faltes d’equip el Sant Just i 11 el Congrés

INCIDÈNCIES: Partit de la 22a i última jornada de l’OK Lliga Plata disputat al Complex Esportiu Municipal de la Bonaigua

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023