Victòria i permanència matemàtica a l’OK Plata! (2-6)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou va segellar dissabte la seva salvació a dues jornades del final guanyant clarament a La Corunya al Compañía de María

Amb una solvent victòria a domicili per 2-6 a la pista del Compañía de María de La Corunya, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va certificar aquest dissabte la seva permanència matemàtica a l’OK Lliga Plata a dues jornades del final i la propera temporada seguirà jugant a la segona categoria de l’hoquei patins estatal.

En un partit molt pràctic, l’equip dirigit per Ferran Cussó va sentenciar al seu rival a la primera part, que va acabar amb un contundent 1-5 en el marcador. Albert Aubets va obrir la llauna als 4 minuts de joc i el gol va donar la tranquil·litat necessària a l’equip, que com és habitual es va mostrar contundent en defensa i ràpid al contracop.

Més tranquil·litat encara va donar el 0-2 que Marc Aubets va marcar en el minut 13 en un potent xut des de més enllà de mitja pista amb el que va sorprendre al porter local, Pancho Dumont, que va reclamar una possible falta prèvia d’Àlex Martínez sobre l’argentí Ignacio Liñán. El Congrés, amb possessions llargues, estava controlant el partit i generant ocasions de perill cada vegada que s’acostava a l’àrea rival, mentre el Compañía de María, sortint al contraatac, intentava posar a prova a un encertat Arnau Ventura.

L’entrenador local, Alejandro Canosa, va intentar canviar el rumb del partit demanant un temps mort, però Ferran Cussó també va moure fitxa donant entrada al juvenil Guillem Muñoz, que va ser clau en el 0-3 al tapar a Pancho Dumont quan Jordi Arboix va xutar des de la seva pròpia pista a manca de 6’25” pel descans per augmentar l’avantatge del Congrés.

Però mig minut després Arnau Ventura va cometre un penal sobre Ignacio Sáenz de Buruaga i aquest el va convertir per marcar l’1-3, mentre que en la jugada següent els àrbitres van anular un gol al juvenil Alejandro Pérez, que debutava en aquest partit, per haver elevat excessivament la bola i del possible 2-3 es va passar a l’1-4 en un altre penal comés pel bulliciós Ignacio Liñán sobre Guillem Muñoz, que Jordi Arboix no va desaprofitar.

I encara a les acaballes de la primera part, quan quedaven 1’18” pel descans, un ràpid contracop de 3×1 entre Iñaki Cabezas, Guillem Muñoz i Àlex Martínez el va aprofitar aquest últim per fer l’1-5, resultat amb el que va acabar la primera part.

Amb quatre gols d’avantatge, el Congrés tenia la victòria coll avall si feia les coses bé i encara la va tenir més clara quan als 9 minuts i mig de la represa Àlex Martínez va robar una bola a mitja pista, va encarar a Pancho Dumont i el rebuig del porter local el va recollir Biel Perpinyà, que seguia la jugada, per fer l’1-6. I tres minuts després podria haver arribat l’1-7 en una directa que els àrbitres van assenyalar a conseqüència de la targeta blava que Nil Genero va veure per una entrada sobre Àlex Martínez i que el porter local li va aturar a Jordi Arboix.

Amb el partit totalment controlat pel Congrés, a 6’35” del final el jove Alejandro Pérez va marcar el 2-6 en una ràpida contra i segons després Guillem Muñoz va rebre un cop d’estic fortuït a la parpella i es va haver de retirar per ser atès i rebre quatre punts de sutura, però els homes de Ferran Cussó ja no van donar cap més opció al seu rival i es van endur la victòria que els mantindrà la propera temporada a l’OK Lliga Plata.

Abans, però, encara quedaran dos partits per jugar, el 22 d’abril al Camp del Ferro contra el CH Lloret i el 6 de maig al Pavelló de la Bonaigua contra l’HC Sant Just.

FITXA TÈCNICA

COMPAÑÍA DE MARÍA CH, 2 (1 i 1): Pancho Dumont, Ismael Lobos, Hugo García, Jorge Ricoy, Ignacio Sáenz de Buruaga (1p) -equip inicial-; Ignacio Liñán, Nil Genero, Alejandro Pérez (1) i Miguel Fernández

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 6 (5 i 1): Arnau Ventura, Àlex Martínez (1), Martí Ferrer, Iñaki Cabezas, Albert Aubets (1) -equip inicial-; Marc Aubets (1), Jordi Arboix (2, 1p), Biel Perpinyà (1), Guillem Muñoz i David Salelles (ps)

GOLS: 0-1, Albert Aubets, 3’57”; 0-2, Marc Aubets, 13’34”; 0-3, Jordi Arboix, 18’35”; 1-3, Ignacio Sáenz de Buruaga (p), 19’04”; 1-4, Jordi Arboix (p), 22’26”; 1-5, Àlex Martínez, 23’42” (descans); 1-6, Biel Perpinyà, 34’26”; 2-6, Alejandro Pérez, 43’25”

ÀRBITRES: Íñigo López i Pau Ribas. Targetes blaves a Ignacio Liñán i Nil Genero

INCIDENCIES: Partit de la 20a jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata disputat al pavelló Elviña 2 de La Corunya

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023