Un pas gairebé decisiu cap a la permanència (4-2)

El CP Congrés La Sagrera Es mou guanya al CE Vendrell en un gran partit que dominava per 4-0 a 7’24” del final i es salvarà matemàticament si el proper 15 d’abril venç al cuer Compañía de María a La Corunya

Text: Carles Gallén
Foto: Captura video

Amb una gran victòria per 4-2 sobre el CE Vendrell, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va donar dissabte un pas gairebé decisiu cap a la permanència a l’OK Lliga Plata en la temporada de la seva estrena. Només la agònica remuntada de l’Oviedo Roller contra el CH Olot B-Sensible, al que va guanyar per 6-5, va evitar el mateix dissabte la salvació matemàtica del Congrés, que manté els set punts d’avantatge sobre l’equip asturià a manca de tres jornades i ara haurà de guanyar el proper 15 d’abril a la pista del cuer Compañía de María de La Corunya per certificar-la o esperar que l’Oviedo Roller no ho faci en la seva visita a Taradell.

Contra el Vendrell, un bon equip amb passat d’OK Lliga que feia quatre jornades que no perdia i venia de tombar al líder Mataró, el Congrés, conscient del que es jugava, va completar un dels seus millors partits com a local, combinant la seva habitual solidesa defensiva amb una molt bona actuació en atac.

La primera part va acabar amb 1-0 pels homes de Ferran Cussó gràcies a un solitari gol de Biel Perpinyà, que al minut 9 va engaltar un potent xut de pala des de lluny per batre a David Toda. El Congrés, jugant a la contra, va gaudir de clares ocasions per ampliar el marcador, però el porter vendrellenc va tenir una molt bona actuació i va aturar-li dues faltes directes a Marc Aubets, la segona d’elles amb una intervenció triple, mentre Iñaki Cabezas va enviar una bola al pal quan el Vendrell jugava en inferioritat per una targeta blava que havia vist Iker Casado.

Per la seva banda, el Vendrell també va arribar amb claredat a l’àrea del Congrés durant el primer període, obligant Arnau Ventura a intervenir amb encert en tres o quatre ocasions, i el propi Iker Casado va fer un pal a manca d’un minut pel descans.

Als tres minuts de la segona part Iñaki Cabezas va donar una mica de tranquil·litat al Congrés al marcar el 2-0 culminant una contra per la seva esquerra amb un tir que va entrar per tot l’escaire de David Toda. I, poc després que Aldo Mejía enviés la bola al pal en una jugada en la que el propi  Iñaki Cabezas va perdre la bola de vista dins de la seva àrea i que Arnau Ventura aturés un dur remat a boca de canó d’Iker Casado, el mateix jove jugador sagrerenc va fer el 3-0 a porteria buida en una gran jugada d’Albert Aubets, que es va colar pel centre i li va deixar la bola servida.

El partit estava molt viu, amb clares ocasions a les dues porteries salvades per David Toda i Arnau Ventura, i Lluís Ferrer i Àlex Martínez, aquest últim desviant un tir d’Albert Aubets, van clavar la bola al pal en dues jugades consecutives. Poc després, al minut 12, el porter vendrellenc es va tornar a lluir a l’aturar-li una altra falta directa a Iñaki Cabezas. I Ventura va salvar diverses rematades perilloses abans que Marc Cañellas fes un altre pal i veiés una targeta blava a 7’24” del final, preludi del 4-0 de Jordi Arboix, que va llançar magistralment la falta directa amb un cacau espectacular a l’escaire de la porteria de Toda.

Guillem Muñoz podia haver marcar el 5-0 a 4’46” del final, quan es va plantar sol davant de David Toda, però només 10 segons després Aldo Mejía va fer el 4-1 en una rematada a boca de canó a passada de Ricard Pintado i a 3’19” va arribar la desena falta d’equip del Congrés i la corresponent directa la va convertir Eloi Albesa en el 4-2.

En un minut el Vendrell havia tornat a entrar en el partit i va lluitar en busca d’un tercer gol que li donés opcions, però tot i que Aldo Mejía va reclamar un penal a 1’34” del final que els àrbitres no van xiular, les dues últimes grans ocasions les van tenir Àlex Martínez, quan a 1’27” es va quedar sol davant de David Toda després d’una gran passada d’Albert Aubets, i Iñaki Cabezas, a només 14 segons per acabar, quan el porter vendrellenc va sortir a la desesperada de la seva porteria i la bola va estar a punt d’entrar.

Després d’aquesta important victòria el Congrés segueix depenent d’ell mateix per salvar-se definitivament i ho aconseguirà a la propera jornada, que no es jugarà fins el 15 d’abril, si guanya al Compañía de María a domicili.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés La Sagrera Es Mou, 4 (1 i 3): Arnau Ventura, Martí Ferrer, Àlex Martínez, Iñaki Cabezas (2), Albert Aubets -equip inicial-; Biel Perpinyà (1), Marc Aubets, Jordi Arboix (1) i Guillem Muñoz

CE Vendrell, 2 (0 i 2): David Toda, Lluís Ferrer, Aldo Mejía (1), Biel Salvadó, Ricard Pintado -equip inicial-; Joan Borrego, Marc Cañellas, Iker Casado i Eloi Albesa (1)

Gols: 1-0, Biel Perpinyà, 8’58” (descans); 2-0, Iñaki Cabezas, 27’11”; 3-0, Iñaki Cabezas, 30’32”; 4-0, Jordi Arboix (fd), 43’36”; 4-1, Aldo Mejía, 45’24”; 4-2, Eloi Albesa (fd), 47’45”

Àrbitres: Raül Burgos i David Godia. Targetes blaves a Marc Cañellas i Iker Casado. 10 faltes el Congrés i 13 el Vendrell

Incidències: Partit de la 19a Jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal del Camp del Ferro

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023