Reacció tardana del CP Congrés a Taradell (6-3)

Després d’un mal final de la primera part i inici de la segona (5-0), l’equip dirigit per Ferran Cussó es va acostar fins el 5-3 i va tenir opcions de remuntar

L’Oviedo Roller també va perdre a La Corunya i una victòria la propera jornada a casa contra el Vendrell combinada amb una derrota dels asturians donaria la permanència matemàtica a l’OK Lliga Plata

Text: Carles Gallén
Foto: Captura de vídeo

Com ja va passar fa dues setmanes a la pista del Dominicos, quatre gols gairebé consecutius encaixats en menys de cinc minuts van condicionar al CP Congres-La Sagrera Es Mou en la seva visita al CP Taradell, quart classificat i un dels equips que està lluitant per retornar a l’OK Lliga, contra el que va acabar perdent per 6-3 en partit de la 18a Jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata.

Malgrat la derrota, la tercera consecutiva, l’equip dirigit per Ferran Cussó segueix desè amb 17 punts i 7 de marge sobre l’Oviedo Roller, que va perdre contra el Dominicos i continua marcant la frontera del descens a només quatre partits per acabar la temporada. Una victòria del Congrés al Camp del Ferro sobre el CE Vendrell a la propera jornada combinada amb una derrota de l’equip asturià a casa contra el CH Olot B-Sensible, li donaria la salvació matemàtica a la categoria de plata de l’hoquei patins estatal.

Malgrat la sensible baixa per lesió de Martí Ferrer, un home bàsic en el seu sistema defensiu, el Congrés va controlar molt bé al Taradell durant els primers minuts fins que Biel Perpinyà va veure una targeta blava per una entrada sobre Xavi Crespo i la corresponent falta directa la va transformar Pol Gallifa amb un bon detall tècnic per marcar l’1-0. Es portaven 10 minuts de joc i ni el Taradell ni el Congrés havien tingut clares ocasions de gol fins a aquell moment.

Però l’entrada en pista del juvenil Guillem Muñoz al minut 13 va activar l’atac de l’equip sagrerenc, ja que el jove i espigat davanter va tenir tres bones ocasions per empatar. La primera al rebre una bola recuperada darrere de la porteria per Àlex Martínez en un remat que Xevi Puigbí va aturar amb encert. La segona un minut més tard, immediatament després que Arnau Ventura salvés un tir enverinat d’Albert Benito, a l’escapar-se per l’esquerra, creuar l’àrea en diagonal i penjar la bola buscant l’escaire del porter internacional del Taradell, que la va desviar amb el casc a l’últim moment. I la tercera intentant sorprendre a Puigbí des del darrere de la porteria, cosa que va obligar al tècnic local a demanar un temps mort a 9’02” del descans.

La rèplica del Taradell va arribar en dues accions seguides de Sergi Pla, que en un contracop va xutar amb molt perill però desviat i poc després va provar-ho des de lluny i va fer intervenir amb encert a Arnau Ventura abans que el partit s’aturés per un temps mort demanat per Ferran Cussó a 5’14” per acabar la primera part.

La recta final del primer temps, però, va ser nefasta pel Congrés, ja que a 2’44” del descans Sergi Pla va marcar el 2-0 en un ràpid contracop de tres contra dos a l’aprofitar una passada de Jacint Molera després d’un potent xut de Marc Palazón que va rebotar a la tanca. I, poc després de que Xevi Puigbí evités el 2-1 en una clara ocasió d’Iñaki Cabezas, Biel Perpinyà va cometre un penal sobre Jacint Molera amb 42 segons per jugar i Víctor Crespo el va convertir en el 3-0 batent per baix a David Salelles, que va substituir puntualment a Arnau Ventura. Amb el Congrés encara estabornit, el Taradell va muntar una altra contra que Xavi Crespo va culminar rematant al segon pal una assistència del seu germà Víctor quan només quedaven 8 segons pel descans.

I si el 4-0 ja era un càstig massa dur pel Congrés després del que s’havia vist sobre la pista, l’equip va sortir adormit a la segona part i en la primera jugada Xavi Crespo va enviar la bola al pal i quan només s’havien jugat un minut i sis segons va arribar el 5-0 en una bola punxada des de lluny per Víctor Crespo a dins de l’àrea que el seu germà va desviar davant d’Arnau Ventura.

Si a La Corunya no hi va temps per reaccionar als quatre gols encaixats consecutivament en els quatre últims minuts de partit, a Taradell encara n’hi havia i de fet la reacció va arribar, però va ser massa tard. Iñaki Cabezas, Guillem Muñoz i Biel Perpinyà van tenir bones ocasions poc després d’encaixar el 5-0, però amb el partit més obert el Taradell també va arribar amb claredat i Arnau Ventura va evitar el 6-0 en dues accions a la contra de Xavi Crespo i Pol Gallifa. El partit estava trencat i a dues ocasions d’Àlex Martínez salvades per Xevi Puigbí en va seguir una de molt clara d’Albert Benito, que va aturar Arnau Ventura.

Finalment, però, va arribar el premi pel Congrés amb un potent xut de Jordi Arboix des del seu propi camp que va sorprendre Puigbí per marcar el 5-1, encara amb 9’22” per jugar, i només 7 segons després Albert Aubets va fer el 5-2 al rematar al segon pal una bona assistència des de la dreta de Biel Perpinyà, que havia robat una bola a mitja pista. En els millors minuts del Congrés, el Taradell va cometre la desena falta i Puigbí li va aturar la directa a Biel Perpinyà, però Àlex Martínez va tenir tot seguit una ocasió per marcar i a 7’26” del final va donar una bona passada a Biel Perpinyà perquè aquest fes el 5-3.

Començava un altre partit i, amb el Congrés crescut, Albert Aubets i Iñaki Cabezas van gaudir de clares ocasions per fer el 5-4, que el porter osonenc va evitar amb bones intervencions. I Albert Aubets en va tenir una altra a 6’04” del final amb una gran mitja volta dins de l’àrea en la que va semblar que Sergi Pla li feia penal i en el contraatac d’aquella jugada Jacint Molera va fer el 6-3 amb un remat al segon pal. Quedaven 5’57” pel final, però el Taradell havia aturat la reacció del Congrés i malgrat que tots dos equips van tenir diverses ocasions per tornar a marcar, el resultat es va mantenir inamovible.  

FITXA TÈCNICA

CP TARADELL, 6 (4 I 2): Xevi Puigbí, Albert Benito, Pol Gallifa (1), Jacint Molera (1), Víctor Crespo (1p) -equip inicial-; Xavi Crespo (2), Marc Palazón, Sergi Pla (1) i Àlex Palazón

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 3 (0 i 3): Arnau Ventura, Marc Aubets, Iñaki Cabezas, Albert Aubets (1), Biel Perpinyà (1) -equip inicial-; Àlex Martínez, Jordi Arboix (1), Guillem Muñoz i David Salelles (ps)

GOLS: 1-0, Pol Gallifa, 10’01”; 2-0, Sergi Pla, 22’16”; 3-0, Víctor Crespo (p), 24’18”; 4-0, Víctor Crespo, 24’52” (descans); 5-0, Xavi Crespo, 26’06”; 5-1, Jordi Arboix, 40’38’; 5-2, Albert Aubets, 40’45”; 5-3, Biel Perpinyà, 42’34”; 6-3, Jacint Molera, 44’03”

ÀRBITRES: Joel Garcia i Albert Ferré. Targeta blava a Biel Perpinyà (9’58”). 8 faltes d’equip el Taradell i 10 el Congrés

INCIDÈNCIES: Partit de la 18a Jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata disputat al Pavelló Municipal El Pujoló

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023