La sort li torna a girar l’esquena al Congrés

L’Olot s’endú els tres punts del Camp del Ferro en un bon partit que l’equip sagrerenc no va merèixer perdre i que es va decidir per petits detalls

Text: Carles Gallén
Foto: Captura de video

Una vegada més, la sort li va ser esquiva al CP Congrés La Sagrera Es Mou, que malgrat jugar un bon partit contra el CH Olot B-Sensible va acabar perdent per 1-2, sense merèixer la derrota, el partit de la 17a jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata que aquest dissabte els va enfrontar al Camp del Ferro. Malgrat la baixa per lesió del seu capità i motor Aniol Mangas, l’equip garrotxí es va mostrar rocós en defensa i va aprofitar els pocs errors que va cometre l’equip dirigit per Ferran Cussó i un desconcertant arbitratge del català Erik Rivas i la valenciana Gemma Bravo.

Precisament una falta en atac d’Albert Aubets seguida d’una no assenyalada de David Carles sobre Biel Perpinyà va precedir en el minut 4 de joc el primer gol de l’Olot quan Tomàs Marcè va engaltar un xut llunyà creuat a mitja alçada des de l’esquerra de l’atac olotí que va sorprendre Arnau Ventura. Aquesta manera de xiular dels àrbitres va marcar la tònica de tot el partit, ja que la primera falta de l’Olot no va arribar fins que faltaven 4’53” pel descans i el partit va acabar amb només tres del Congrés i sis de l’equip garrotxí.

En els següents minuts, el Congrés va tenir diverses ocasions per empatar, com un xut desviat de cullera d’Iñaki Cabezas i un altre de pala que li va aturar Guillem Raurell, que també va estar encertat en un potent tir de Biel Perpinyà. Però l’Olot estava molt ben plantat en defensa i també creava perill al contraatac, especialment per mitjà de Marc Prat.

Amb els dos equips fent moltes rotacions, les millors ocasions del Congrés van arribar a partir de l’equador i la recta final de la primera part. Àlex Martínez va fer lluir Guillem Raurell abans d’estavellar una bola al pal en el minut 13 i el juvenil Guillem Muñoz va estar a punt d’empatar en la següent jugada. A 6’45” del descans la va tenir Iñaki Cabezas amb una internada a l’àrea per l’esquerra des del racó, però el porter olotí la va tornar a salvar, mentre que la rèplica de l’Olot la va donar primer Matíes Reixach amb un potent xut de lluny aturat per Arnau Ventura i amb una perillosa entrada a l’àrea de Marc Prat des de la seva esquerra a 2’02” del descans.

Però a 1’29” per acabar la primera part Biel Perpinyà va rebre una clara falta dins de l’àrea per part de Marc Prat que els àrbitres no van assenyalar i en la caiguda es va regirar i va deixar anar l’estic cap al seu rival i va veure una justa targeta blava. Del penal a favor es va passar a una directa en contra, ja que malgrat les protestes locals els àrbitres no havien xiulat ni aturat el joc fins després de l’acció del jove davanter sagrerenc.

Amb els ànims molt calents, Arnau Ventura va aturar tant el xut directe de Marc Prat com la rematada posterior de l’espigat davanter olotí després del seu rebuig. I, en inferioritat del Congrés, a 22 segons del descans Arnau Ventura va tornar a aturar amb el casc un altre potent tir de Marc Prat que el va deixar mig estabornit i en un gest d’esportivitat el jugador olotí va fer parar el partit als àrbitres, que havien deixat seguir el joc.

A conseqüència de la blava a Biel Perpinyà, que ja no va tornar a jugar per decisió de Ferran Cussó, encara quedaven 32 segons de power-play per l’Olot a l’inici de la segona meitat i els va aprofitar per marcar el 0-2 quan Ferran Sacrest va caçar dins de l’àrea el rebuig d’Arnau Ventura després d’una altra canonada des de fora de l’àrea de Marc Prat.

El Congrés havia merescut com a mínim l’empat i començava la segona part amb dos gols en contra en el marcador, però en un contraatac de dos contra un entre Albert Aubets i Martí Ferrer aquest últim va marcar l’1-2 a la mitja volta i desequilibrat per un rival després que Guillem Raurell li aturés el primer remat.

Quedaven 23’33” pel final i la remuntada era possible. De fet, el Congrés la va tenir a les seves mans per les clares ocasions que va desaprofitar. La primera, però, la va tenir pocs segons després l’Olot amb una rematada al segon pal de Tomàs Marcé que va anar fora per ben poc, i en el minut 7 una altra amb una bola que Marc Prat va enviar al pal poc després d’una bona intervenció de Guillem Raurell a rematada d’Iñaki Cabezas.

Però les ocasions més clares les va tenir Guillem Muñoz, que en el minut 9 se’n va anar sol cap al porter olotí després de robar una bola a la mitja pista, però no el va poder batre, i un i mig més tard va estavellar una altra bola al pal, aquesta al travesser quan Guillem Raurell ja estava batut al terra. I encara en va tenir una tercera el jove davanter del Congrés en una mitja volta que va tornar a salvar Raurell poc després d’una altra bona mitja volta d’Arnau Vidal salvada per Arnau Ventura.

La mala fortuna del Congrés es va traduir en un altre pal de Martí Ferrer a 9’47” per acabar el partit i en un remat d’Iñaki Cabezas al segon pal salvat ‘in extremis’ per Guillem Raurell dos minuts després. El gol de l’empat no va arribar i l’Olot va començar a fer llargues les seves possessions per adormir el partit, però encara va arribar una nova i controvertida decisió arbitral quan a 2’50” del final una falta de Tomàs Marcè sobre Albert Aubets quan aquest entrava dins de l’àrea no la van assenyalar com a penal ni com a directa tot i marcar falta dinàmica del defensor olotí.

Encara va tenir dues clares ocasions el Congrés en rematades d’Iñaki Cabezas i Àlex Martínez salvades per Guillem Raurell i una altra d’Albert Aubets tapada per Marc Prat, ni tampoc va treure profit del canvi de porter per un jugador de pista a 29 segons del final per jugar en superioritat.

La derrota, combinada amb el sorprenent empat de l’Oviedo Roller a les Llars Mundet contra el Barça Atlètic, deixa al Congrés desè amb 17 punts i 7 d’avantatge sobre l’equip asturià, que segueix marcant la frontera del descens, a cinc jornades pel final del campionat. El proper partit del Congrés serà dissabte 18 de març a la pista del Taradell, quart classificat amb 34 punts.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés La Sagrera Es Mou, 1 (0 i 1): Arnau Ventura, Martí Ferrer (1), Iñaki Cabezas, Albert Aubets, Biel Perpinyà -equip inicial-; Marc Aubets, Àlex Martínez, Jordi Arboix i Guillem Muñoz

CH Olot B-Sensible, 2 (1 i 1): Guillem Raurell, David Carles, Matíes Reixach, Tomàs Marcè, Marc Prat -equip inicial-; Ferran Sacrest, Arnau Vidal, Joel Pagès i Adam Cussinyer

Gols: 0-1, Tomàs Marcè, 4’ (descans); 0-2, Ferran Sacrest, 26’; 1-2, Martí Ferrer, 27’

Àrbitres: Erik Rivas i Gemma Bravo. Targeta blava a Biel Perpinyà. 3 faltes d’equip el Congrés i 6 l’Olot

Incidències: Partit de la 17a Jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro. Per coincidència de colors amb el rival, el CP Congrés juga amb samarreta negra en comptes de la groga habitual

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023