Empanada gallega del Congrés en dos minuts i 22 segons fatals

El CP Congrés La Sagrera Es Mou va fer un bon partit defensiu en la seva visita al Dominicos de A Coruña fins que va encaixar els quatre gols del seu rival de manera consecutiva a la recta final del duel

Text: Carles Gallén
Fotos: Cristian Fernández

Dos minuts i vint-i-dos segons de desconnexió, els que van del 45’14” al 47’36”, van provocar dissabte el vespre la novena derrota de la temporada a l’OK Lliga Plata del CP Congrés La Sagrera Es Mou, que en un final de partit per oblidar va perdre per 4-0 contra el CAA Dominicos de A Coruña a la 16a jornada del Grup Nord. En aquest breu període de temps l’equip gallec va marcar els seus quatre gols davant d’un Congrés que va llençar per la borda tot el bon treball defensiu que havia fet fins a aquells moments al Polideportivo Monte Alto.

Excepte aquests minuts de desconnexió que va tenir l’equip sagrerenc, el partit va ser molt igualat i el Congrés, amb la seva bona defensa habitual, va mantenir a ratlla durant la primera part al Dominicos, amb el que estava igualat a 17 punts a la classificació i amb el que també havia empatat a dos gols a la primera volta al Camp del Ferro. De fet, tret d’un parell de bones arribades de l’equip gallec salvades per Arnau Ventura, les millors ocasions durant els primers 25 minuts les va tenir el Congrés, especialment per part de Biel Perpinyà i Iñaki Cabezas, però també d’Àlex Martínez i Albert Aubets.

El marcador no es va moure en tota la primera part i la segona va començar amb bones ocasions, salvades per Arnau Ventura, del tres homes més perillosos del Dominicos, el veteraníssim davanter argentí amb passaport angolès Martín Payero, que als seus 45 anys encara està en un envejable estat de forma, i els joves internacionals Bruno Saavedra i Jacobo Copa, de 18 i 17 respectivament, aquest últim fill de l’entrenador del Liceo Juan Copa.

Una targeta blava que Iñaki Cabezas va veure al minut 7 per una entrada contra la tanca sobre el velocíssim Bruno Saavedra va donar la primera oportunitat clara d’inaugurar el marcador a Martín Payero de falta directa, però Arnau Ventura va aguantar molt bé sota els pals i ho va evitar. Però, de mica en mica, el joc del Congrés es va anar espessint i alentint a mesura que passaven els minuts fins que, a la recta final, van arribar tres pèrdues de bola gairebé consecutives que van acabar sent decisives.

A 4’46” del final Bruno Saavedra li va robar una bola a Iñaki Cabezas en un lateral de la zona defensiva del Congrés i se’n va anar directe cap a porteria per batre a Arnau Ventura i marcar l’1-0. Ferran Cussó va demanar mig minut després un temps mort per intentar redreçar les coses, però una nova bola perduda, aquesta en atac per Biel Perpinyà, va provocar un ràpid contracop del Dominicos amb una bona combinació entre Martín Payero, Jacobo Copa i Bruno Saavedra, que va significar el 2-0 per l’equip corunyès a 3’35” del final.

El bon treball defensiu que el Congrés havia fet fins a aquells moments havia quedat trencat en un minut i, encara sense temps de reacció, va arribar una tercera pèrdua de bola, aquesta de Marc Aubets a mitja pista, que va ser l’inici d’un letal contraatac de Bruno Saavedra i Javier Añón en el que el primer va assistir al segon per a fer el 3-0 a 3’25” per acabar el partit. El gol va deixar definitivament tocat al Congrés, que un minut més tard va deixar una autopista pel mig perquè Bruno Saavadra es plantés al davant d’Arnau Ventura i signés un triplet al marcar el 4-0 clavant la bola al mateix escaire.

La impotència del Congrés en els minuts finals va quedar palesa amb una segona targeta blava, la que va veure Biel Perpinyà a 37 segons per acabar, amb el partit totalment decidit, per una picabaralla amb Martín Payero, que està vivint una segona joventut al Dominicos. Ell i el porter Martín Barros, que als seus 35 anys va mantenir la porteria a zero per tercera vegada aquesta temporada, aporten el grau de veterania en el que Bruno Saavedra i Jacobo Copa són el contrapunt.

Després d’aquesta derrota, l’equip dirigit per Ferran Cussó baixa fins a la novena posició de la classificació amb 17 punts, però encara amb vuit de marge sobre l’Oviedo Roller, que va perdre a casa contra el Cerdanyola (2-3) i segueix marcant la frontera del descens a sis jornades del final del campionat. El proper rival del Congrés, el dia 11 de març al Camp del Ferro, serà l’Olot, amb el que la temporada 2019-2020 va protagonitzar una apassionant final de la Nacional Catalana que va acabar amb l’ascens de l’equip garrotxí a l’OK Lliga Plata.

FITXA TÈCNICA

CAA Dominicos, 4 (0 i 4): Martín Barros, Miguel López, Javier Añón (1), Bruno Saavedra (3), Jacobo Copa -equip inicial-; Marcos Vaamonde, Manuel Fernández, Martín Payero, Pablo Campos i Iago López (ps)
Congrés La Sagrera Es Mou, 0 (0 i 0): Arnau Ventura, Martí Ferrer, Iñaki Cabezas, Albert Aubets, Biel Perpinyà -equip inicial-; Marc Aubets, Àlex Martínez, Jordi Arboix i William Martin (ps)
Gols: 0-0, descans; 1-0, Bruno Saavedra, 45’14”; 2-0, Bruno Saavedra, 46’25”; 3-0, Javier Añón, 46’36”; 4-0, Bruno Saavedra, 47’46”
Àrbitres: Íñigo López i Oriol Garriga. Targetes blaves a Iñaki Cabezas i Biel Perpinyà. 7 faltes el Dominicos i 6 el Congrés
Incidències: Partit de la 16a Jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata disputat al Polideportivo Monte Alto de A Coruña

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023