Remuntada per acostar-se a l’objectiu de la permanència (5-2)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou aixeca un 0-2 al Camp del Ferro contra un rival directe com l’Oviedo Roller i ara supera en vuit punts i el gol-average a l’equip asturià, que marca la frontera del descens

Després del seu bon debut a Cerdanyola, el juvenil Guillem Muñoz torna a respondre a la confiança de Ferran Cussó amb dos gols, un d’ells de bandera, i desencalla el partit a la segona part

Text: Carles Gallén
Fotos: David Valiente

Vídeo partit

Amb una remuntada espectacular del 0-2 al 5-2 final, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va aconseguir dissabte una victòria clau a casa contra l’Oviedo Roller, un rival directe en la lluita per la permanència a l’OK Lliga Plata, que l’acosta una mica més a l’objectiu d’evitar el descens en el seu debut a la categoria. Després d’aquest triomf, el Congrés supera ara en vuit punts i el gol-average a favor a l’equip asturià, que segueix marcant la frontera del descens, quan queden set partits per jugar.


La victòria no va ser fàcil, ja que l’Oviedo Roller, que a la primera volta havia guanyat per 4-3 al Congrés, va marcar el 0-1 pràcticament en la seva primera arribada a l’àrea als dos minuts i mig de joc en una gran mitja volta d’Alejandro Fandos, que va batre per baix a Arnau Ventura tot i que aquest va tocar la bola, després de rebre una bona passada de Pelayo Aspra, el ‘Pichichi’ de la categoria.


El Congrés, que hauria pogut marcar en el primer minut en una arribada en solitari de Biel Perpinyà que el porter rival va salvar, va tenir moltes ocasions per empatar per mitjà d’Albert i Marc Aubets, Iñaki Cabezas i el propi Biel, però sempre va topar amb el mur d’un inspirat Dani Menéndez. I als 13 minuts de partit l’Oviedo Roller, que també va fer treballar Arnau Ventura en dues ocasions de Pelayo Aspra, va marcar el 0-2 en un dos contra un en el que Alejandro Fandos va resoldre per baix una assistència del seu company.


El partit es posava muntanya amunt pel Congrés, però Ferran Cussó va demanar un temps mort per tranquil·litzar l’equip, massa imprecís i precipitat, i la reacció va arribar amb una internada d’Àlex Martínez, que va salvar Dani Menéndez, seguida d’una doble ocasió del propi Àlex i del juvenil Guillem Muñoz, al que el tècnic local va tornar a donar una oportunitat després del seu bon partit a Cerdanyola, i encara una altra de Martí Ferrer, que van ser el preludi de l’1-2 d’Iñaki Cabezas en un potent xut de lluny que va rebotar en un defensor i va entrar mansament a la porteria visitant.


Quedaven 6’28” per acabar la primera part i el gol va donar més força al Congrés, que a 4’55” del descans, després que Enol Mier tingués una clara ocasió per marcar l’1-3, va fer el 2-2 quan Albert Aubets va rematar a una ma dins de l’àrea una bola que va rebotar a la tanca posterior en un potent xut de Martí Ferrer. Començava un altre partit i Biel Perpinyà, que va fer lluir a Dani Menéndez i va enviar una bola al pal; Alejandro Fandos, en un tir desviat per poc; i Iñaki Cabezas, en una clara arribada davant del porter visitant a 23 segons del descans; podrien haver marcat, però el 2-2 no es va moure.


La segona part va començar moguda amb una internada per l’esquerra d’Iñaki Cabezas que va aturar Dani Menéndez, una claríssima ocasió de Pelayo Aspra que Albert Aubets va salvar sobre la mateixa línia quan ja entrava, tres accions consecutives de Biel Perpinyà, entre elles un xut al travesser, i la novena falta d’equip de l’Oviedo Roller, tot això en sis minuts.


El Congrés insistia a la recerca del tercer gol, que Menéndez va evitar en una altra internada d’Iñaki Cabezas, i després que els àrbitres li perdonessin la blava a Cristóbal Fernández per donar una empenta al jove jugador sagrerenc, el mateix Cabezas va estar a punt de fer el 3-2 en un bon remat de primera a passada d’Àlex Martínez que va salvar el porter asturià i a 15’09” del final va arribar la desena falta d’equip de l’Oviedo Roller. Però el tercer gol es resistia perquè Menéndez va aturar el tir directe del mateix Cabezas.


La rèplica de l’equip asturià va venir de la mà d’Enol Mier, que va fer lluir Arnau Ventura en una jugada en a què David Vázquez no va arribar per poc al seu rebuig, seguida d’una mitja volta de Guillem Muñoz dins de l’àrea que va anar al pal, però la jove perla del planter, de només 17 anys, va fer el 3-2 al recollir amb intel·ligència un rebot a la tanca després d’un tir d’Àlex Martínez.


El Congrés havia fet el més difícil, que era remuntar un 0-2, i ara tenia 11’21” per gestionar el seu avantatge. Encara va haver de patir un ensurt quan Arnau Ventura va evitar que David Vázquez marqués el 3-3, però a 9’41” una genialitat de Guillem Muñoz, que es va desfer de Cristóbal Fernández amb una gran mitja volta per entrar a l’àrea, aixecar la bola i picar-la sobre la sortida de Menéndez, va fer pujar el 4-2 al marcador. I només dos minuts i mig després va arribar el 5-2 en una bona acció d’Iñaki Cabezas, que va entrar des de la dreta i va batre per alt Menéndez amb un ganxo de cullera.


A la recta final del partit encara hauria pogut ampliar el marcador el Congrés, que va tenir clares ocasions amb un dos contra un d’Albert Aubets i Iñaki Cabezas que Menéndez va salvar, un penal de Pelayo Álvarez sobre Biel Perpinyà que el porter asturià li va aturar amb encert a Jordi Arboix, reaparegut després de dos mesos de baixa per lesió, i les que va tenir durant els dos minuts de power-play en superioritat per la targeta blava que va veure el jugador de l’Oviedo Roller.


Després d’aquest triomf el Congrés és ara setè en la classificació amb 17 punts i la propera jornada buscarà la seva tercera victòria consecutiva, i la tercera com a visitant, a la pista del Dominicos de la Corunya, amb el que ara està empatat, per donar un pas més cap al seu objectiu.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés La Sagrera Es Mou, 5 (2 i 3): Arnau Ventura, Martí Ferrer, Iñaki Cabezas (2), Albert Aubets (1), Biel Perpinyà -equip inicial-; Marc Aubets, Àlex Martínez, Guillem Muñoz (2) i Jordi Arboix.
Oviedo Roller HC, 2 (2 i 0): Dani Menéndez, Alejandro Fandos (2), Cristóbal Fernández, Pelayo Álvarez, Pelayo Aspra -equip inicial-; Enol Mier, Mikel Navajas i David Vázquez.

Gols: 0-1, Alejandro Fandos, 2’; 0-2, Alejandro Fandos, 13’; 1-2, Iñaki Cabezas, 19’; 2-2, Albert Aubets, 21’ (descans); 3-2, Guillem Muñoz, 39’; 4-2, Guillem Muñoz, 41’; 5-2, Iñaki Cabezas, 43’

Àrbitres: Xavier Buixeda i Manel Blat. Targeta blava a Pelayo Álvarez (47’). 6 faltes el Congrés i 12 l’Oviedo Roller.

Incidències: Partit de la 15a jornada de l’OK Lliga Plata Grup Nord disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023