Cop d’autoritat del CP Congrés La Sagrera Es Mou a Cerdanyola (4-7)

L’equip dirigit per Ferran Cussó, que venia de perdre contra els quatre primers classificats, va trencar la mala ratxa a la pista talismà de Can Xarau, on va guanyar un partit molt important que l’acosta una mica més a la permanència a l’OK Lliga Plata

Vídeo del partit

Després d’encaixar quatre derrotes consecutives contra els capdavanters de l’OK Lliga Plata, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va trencar dissabte la seva mala ratxa amb una important victòria per 4-7 contra el Cerdanyola CH a Can Xarau que l’allunya de la zona perillosa de la classificació i l’acosta una mica més a la salvació en la seva primera temporada en una competició estatal.

L’equip dirigit per Ferran Cussó havia donat la cara en els partits contra els equips de la zona alta de la classificació sense obtenir cap premi, però sabia que a Cerdanyola començava el tram de la lliga en el que no podia fallar contra els equips del seu nivell i va sortir molt mentalitzat i endollat a la pista, la mateixa en la que la passada temporada va assolir l’històric ascens a OK Plata.  

I aquesta mentalització es va traduir en el marcador, ja que després d’un inici igualat Biel Perpinyà va marcar el 0-1 en el minut 11 de partit al culminar per la dreta un ràpid contracop de tres contra un amb Martí Ferrer i Albert Aubets. El Cerdanyola va avisar un minut després amb un pal de Víctor Bonilla, però Ferran Cussó va demanar un temps mort i se la va jugar donant entrada al juvenil Guillem Muñoz, que als 17 anys va fer el seu debut amb el primer equip, i la jove perla del planter va respondre a la confiança dipositada en ell anotant el 0-2 al caçar un rebuig de Ninu Pérez dins de l’àrea i enviar-lo al fons de la porteria en el minut 17.

El partit es posava de cara pel Congrés, però en el minut 19 el capità Marc Aubets va veure la seva setena targeta blava aquesta temporada per una entrada sobre Víctor Bonilla i la corresponent falta directa la va transformar Erik Gual amb un doble ganxo per fer pujar l’1-2 al marcador. La resposta del Congrés va ser immediata, ja que només havien passat 23 segons quan Albert Aubets va fer l’1-3 en una bona desmarcada per la dreta per rebre una passada de Martí Ferrer que el va deixar sol davant del porter local, al que va batre per alt.

Albert Aubets va estar a punt de fer l’1-4 després d’una bona internada d’Iñaki Cabezas per la dreta, però a 4’12” del descans el Cerdanyola va marcar el 2-3 quan David Martínez, gairebé sense angle, va rematar una bola que semblava perduda dins de l’àrea. Malgrat que el Cerdanyola tornava a estar amb vida, el Congrés va saber respondre de nou quan Iñaki Cabezas va recuperar una bola a la seva pròpia pista, va muntar un contracop per l’esquerra i va donar una assistència de llibre al segon pal a Albert Aubets, que va marcar 2-4 a 1’46” per acabar la primera part. I a 1’17” del descans el Congrés encara va tenir l’ocasió de fer el 2-5, quan Ninu Pérez va cometre un penal al tocar la bola sense estic, però després va desviar amb encert el llançament de Biel Perpinyà.

Amb dos gols per sota, el Cerdanyola va sortir a per totes a la segona part i en els millors minuts de l’equip local Víctor Bonilla, per partida doble, i Ignasi López van tenir clares ocasions per marcar, que Arnau Ventura va salvar amb encert sobre la mateixa línia de gol. Un temps mort de Ferran Cussó va calmar una mica les coses i el Congrés es va centrar en defensa i va crear perill en atac en dues internades d’Iñaki Cabezas i Albert Aubets, mentre Arnau Ventura va salvar una contra de Víctor Bonilla, que instants després de veure una targeta blava per una entrada sobre Marc Aubets.

Ninu Pérez li va aturar la falta directa al propi Marc Aubets, però el Congrés va aprofitar els dos minuts de power-play per marcar el 2-5 per mitjà d’Iñaki Cabezas després d’una assistència des de la dreta al segon pal del capità. Quedaven 14’35” i el partit semblava encarat pel Congrés, però dos penals en contra en dos minuts comesos per Marc Aubets i Biel Perpinyà, el segon molt rigorós, ho van canviar tot. Tots dos els va llançar Arnau Gangonells i els va aturar en primera instància David Salelles, que va tornar a substituir a Arnau Ventura en les dues ocasions, però el jove jugador cerdanyolenc va agafar el rebuig i va marcar. I entre mig dels dos va haver-hi un altre possible penal no assenyalat sobre Guillem Muñoz.

Encara quedaven 11’06” pel final i amb 4-5 tot podia passar. I va passar que Arnau Ventura va evitar el 5-5 en dues accions molt clares de David Ramírez i una de Ignasi López i amb el Cerdanyola reclamant-ho tot, entre altres coses una possible blava a Albert Aubets per una entrada sobre Erik Gual que els àrbitres no van assenyalar, en els dos últims minuts el Congrés va sentenciar el partit. A 1’30” del final Ninu Pérez va salvar el 4-6 en una arribada d’Iñaki Cabezas, però a manca de 44 segons Arnau Gangonells va cometre penal sobre Martí Ferrer i va veure la blava. Iñaki Cabezas va fer el 4-6 en un llançament impecable i amb el Cerdanyola bolcat a la recerca d’un miracle el propi Cabezas es va escapar en solitari per fer el definitiu 4-7 i signar un triplet.

Amb aquesta victòria, el Congrés puja al vuitè lloc en la classificació amb 14 punts, 5 més que l’Oviedo Roller, penúltim, que marca la frontera del descens i que la propera jornada, dissabte 25 de febrer, visitarà el Camp del Ferro en un altre partit decisiu per l’equip groc-i-negre.

FITXA TÈCNICA

Cerdanyola CH Fenie Energia, 4 (2 i 2): Ninu Pérez, David Martínez (1), Marc Ramírez, Erik Gual (1), Ignasi López -equip inicial-; Arnau Gangonells (2), Víctor Bonilla i David Ramírez
CP Congrés La Sagrera Es Mou, 7 (4 i 3): Arnau Ventura, Martí Ferrer, Iñaki Cabezas (3, 1p), Albert Aubets (2), Biel Perpinyà (1) -equip inicial-; Marc Aubets, Àlex Martínez, Guillem Muñoz (1) i David Salelles

Gols: 0-1, Biel Perpinyà, 11’; 0-2, Guillem Muñoz, 17’; 1-2, Gual (fd), 19’; 1-3, Albert Aubets, 19’; 2-3, David Martínez, 21’; 2-4, Albert Aubets, 24’ (Descans); 2-5, Iñaki Cabezas, 36’; 3-5, Arnau Gangonells, 38’; 4-5, Arnau Gangonells, 39’; 4-6, Iñaki Cabezas (p), 49’; 4-7, Iñaki Cabezas, 50’

Àrbitres: Sergi Mayor i Marc Vilardell. Targetes blaves a Víctor Bonilla, Arnau Gangonells i Marc Aubets. 4 faltes d’equip el Cerdanyola i 7 el Congrés

Incidències: Partit de la 14a jornada de l’OK Lliga Plata disputat al Pavelló de Can Xarau-Paco Arpide de Cerdanyola

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023