El CP Congrés La Sagrera Es Mou cau amb el cap ben alt contra el Barça Atlètic (5-2)

L’equip dirigit per Ferran Cussó va encaixar la seva quarta derrota consecutiva a l’OK Lliga Plata contra el jove filial blaugrana, però va donar la cara malgrat les baixes i lesions

Després de perdre contra els quatre primers classificats, el Congrés es manté a dos punts del descens i la propera jornada tornarà a la seva Lliga a Can Xarau contra el Cerdanyola

Vídeo del partit

Ningú va dir que seria fàcil i no ho serà. Malgrat que es va avançar en el marcador amb un gol de Biel Perpinyà, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va perdre per 5-2 contra el Barça Atlètic al Pavelló Municipal de les Llars Mundet i va encaixar la seva quarta derrota consecutiva a l’OK Lliga Plata contra un dels equips punters de la categoria, la qual cosa el manté a la zona baixa de la classificació, a només dos punts del descens.


Malgrat tenir la baixa del capità Marc Aubets, sancionat per acumulació de targetes blaves, i el seu germà Albert minvat físicament amb una lesió als dits, les coses van començar bé per l’equip dirigit per Ferran Cussó, ja que en el minut 6 de joc una bona jugada per l’esquerra d’Iñaki Cabezas a la sortida d’una falta va acabar amb una assistència al segon pal a Biel Perpinyà, que va batre per alt a David Vilchez per marcar el 0-1. Pocs segons després el mateix Biel Perpinyà, sol davant del porter blaugrana, va tenir una clara ocasió per fer el 0-2, però l’alegria li va durar ben poc al Congrés, ja que no havia passat ni un minut quan Jan Munné va establir l’empat al rematar una bona passada des de darrere de la porteria de Guillem Belarte en una badada defensiva.


David Vilchez estava tenint més feina que Arnau Ventura, però en el minut 13 Gaby Cairo, sorgit del planter del Congrés, va recuperar una bola a la seva pista, va muntar un ràpid contracop amb Jan Curtiellas i va acabar marcant el 2-1, que no feia justícia al que s’estava veient. El gol va fer mal al Congrés, ja que el Barça es va refer i va passar a dominar, Arnau Ventura i els pals van evitar el 3-1, i per acabar-ho d’adobar, Quim Castellví va rebre un cop a la cara que li va produir un tall i ja no va poder tornar a la pista.


El Barça, però, havia acabat la primera part amb 9 faltes i als 18 segons de la represa va cometre la desena i va donar opció al Congrés de fer el 2-2 en una directa que Iñaki Cabezas no va poder aprofitar. I del possible 2-2 es va passar al 3-1 quan Jan Curtiellas, al minut 30, va batre Arnau Ventura en un xut creuat des de la dreta.


Malgrat tot, el Congrés encara va tenir poder de reacció i, després de mantenir a ratlla al Barça durant molts minuts, va fer el 3-2 en un xut creuat des de la dreta d’Albert Aubets quan encara mancaven 9’45” per acabar i va tornar a ficar-se dins del partit. Però a 4’11” del final Jan Curtiellas va fer el 4-2 al culminar una internada per l’esquerra amb un potent tir de pala i només mig minut després Lluc Sitjà va marcar el 5-2 en un contracop després d’una pèrdua de bola del Congrés a mitja pista.


A un minut del final, amb tot decidit, el Barça va tornar a gaudir d’una clara ocasió per augmentar el marcador en una directa a favor per la desena falta del Congrés, però Arnau Ventura li va aturar al mateix Lluc Sitjà.
I ara, després d’enfrontar-se consecutivament als quatre primers classificats encaixant quatre derrotes, el Congrés tornarà a la seva Lliga dissabte 11 de febrer amb la visita al Cerdanyola CH, vuitè amb només dos punts d’avantatge, a Can Xarau, el mateix escenari en el qual la passada temporada va assolir el títol de Nacional Catalana i l’ascens a OK Plata.

FITXA TÈCNICA
Barça Atlètic, 5 (2 i 3): David Vilchez, Guillem Belarte, Jan Munné (1), Joan Ruano, Jan Curtiellas (2) -equip inicial-; Lluc Sitjà (1), Gaby Cairo (1), Pau Curtiellas i Pablo Rodríguez
CP Congrés La Sagrera Es Mou, 2 (1 i 1): Arnau Ventura, Martí Ferrer (1), Iñaki Cabezas, Albert Aubets (1), Biel Perpinyà (1) -equip inicial-; Àlex Martínez, Pol Perpinyà i Quim Castellví
Gols: 0-1, Biel Perpinyà, 6’; 1-1, Jan Munné, 6’; 2-1, Gaby Cairo, 13`(descans); 3-1, Jan Curtiellas, 30’; 3-2, Albert Aubets, 41’; 4-2, Jan Curtiellas, 46’; 5-2, Lluc Sitjà, 47’
Àrbitres: Xavier Valiente i Alan Navarro. 12 faltes d’equip el Barça i 11 el Congrés
Incidències: Partit de la 13a jornada de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal Llars Mundet

Text: Carles Gallén

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023