El CH Mataró passa com una piconadora pel Camp del Ferro (3-8)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou va aguantar durant la primera part al rival més fort al que fins ara s’ha enfrontat a l’OK Lliga Plata (3-4), però a la segona va ser esborrat de la pista

Vídeo del partit

Ni l’infortuni ni algunes poc encertades decisions arbitrals, que també n’hi va haver, poden justificar l’àmplia derrota a casa del CP Congrés La Sagrera Es Mou contra el CH Mataró (3-8), sense cap mena de dubte el millor equip que en el que portem de temporada ha passat pel Camp del Ferro. El conjunt dirigit per Ferran Cussó, que es va avançar en dues ocasions en el marcador, va aguantar fins a la mitja part al seu rival (3-4), però en el segon període es va anar diluint de mica en mica i va ser àmpliament superat pel conjunt maresmenc, un dels grans candidats a recuperar aquesta temporada el lloc a l’OK Lliga que va perdre el curs 2020/2021.

El partit va començar força bé pel Congrés, que va sorprendre al Mataró deixant d’entrada a la banqueta a dos dels seus habituals titulars, Marc Aubets i Iñaki Cabezas, i alternant la defensa individual i en zona. L’aposta li va sortir bé a Ferran Cussó, ja que en un contracop de tres contra dos als 4 minuts de joc Sergi Grané va rebutjar un potent xut de cullera d’Àlex Martínez i la bola va arribar a Martí Ferrer, que seguia atentament la jugada, i la va enviar al fons de la porteria per marcar l’1-0. La resposta del Mataró va arribar un minut i mig després, quan Arnau Ventura va aturar un tir arrossegat de Marc Ollé, però el seu rebuig el va caçar dins de l’àrea Guillem Carbonell per establir l’empat. Però només havien passat 10 segons quan Àlex Martínez va tornar a avançar al Congrés amb un altre potent xut, aquest de pala, després d’una internada per la seva dreta (2-1).

El Congrés estava jugant de tu a tu al Mataró i les ocasions de gol s’havien repartit a les dues porteries, però als 13 minuts de partit Aleix Ordóñez va aprofitar una bola que havia quedat sense control a dins de l’àrea per fer el 2-2 i els de Ferran Cussó ja no van ser capaços de tornar a posar-se per davant tot i gaudir de nombroses oportunitats abans d’arribar al descans. La primera a manca de 9’33”, quan després d’una targeta blava a Ordóñez per una dura entrada a Martí Ferrer, Iñaki Cabezas no va poder convertir la corresponent directa i el Mataró va aguantar els dos minuts en inferioritat sense encaixar cap gol. I només 15 segons després de recuperar el jugador exclòs, Oriol Lladó va fer el 2-3 gràcies a un penal comès per Martí Ferrer sobre Pablo Torres, en el que l’especialista David Salelles, talismà en altres ocasions, no va poder fer res quan va entrar a la pista per intentar aturar-lo.

La segona gran ocasió del Congrés va arribar a 6’52” del descans, quan Pablo Torres va veure una targeta blava per enganxar pel darrere a Àlex Martínez quan s’escapava, però Sergi Grané li va aturar la corresponent directa a Marc Aubets, que va enviar el rebuig del porter mataroní al travesser. I quan el Mataró encara no havia recuperat al jugador exclòs, el mateix Marc Aubets va veure la segona blava per una entrada sobre Guillem Carbonell i la nova directa contra el Congrés la va enviar contra la tanca Gerard Cusachs en un llançament directe, però el mateix jugador mataroní va recollir el rebot per batre per baix a Arnau Ventura en una gran acció tècnica.

Del 2-1 s’havia passat al 2-4, però 34 segons abans que acabés la primera part el Congrés va poder escurçar diferències gràcies a un penal que Gerard Cusachs va cometre sobre Biel Perpinyà, que el mateix davanter del Congrés va enviar al fons de la porteria de Sergi Grané en un llançament impecable ajustat al pal dret.

El 3-4 va donar esperances al Congrés per remuntar el partit a la segona part, però res més lluny de la realitat, perquè en el primer minut de la represa Oriol Lladó va fer el 3-5 amb un potent xut llunyà que va donar pas a una fase de domini de l’equip mataroní, bolcat sobre la porteria d’Arnau Ventura. I tant va anar el càntir a la font que al final es va trencar i Marc Ollé, en un ràpid contracop, va fer el 3-6 en el minut 33 al segon pal a passada de Xavier Burguillos.

Arnau Ventura va evitar el 3-7 en el 36 en aturar una nova falta directa a Aleix Ordóñez després de la desena falta d’equip del Congrés i en el 38 el porter sagrerenc en va salvar dues més, la segona repetida per haver-se mogut abans d’hora, producte de la segona targeta blava a Marc Aubets per una entrada sobre el propi Ordóñez. Amb el Congrés `groggy`’, el 3-7 va arribar a 11’07” del final en un remat amb el peu de Guillem Carbonell que els àrbitres no van saber veure i el definitiu 3-8 el va marcar Xavier Burguillos quan encara quedaven 8’50” per jugar.

La derrota, la tercera consecutiva després de les encaixades contra el Lloret i el Sant Just, fa baixar al Congrés al novè lloc de la classificació, amb només dos punts de marge per sobre de l’onzena plaça que marca el descens, just abans de jugar el pròxim diumenge contra el Barça Atlètic a les Llars Mundet, on tindrà la baixa per sanció de Marc Aubets.

CP Congrés La Sagrera Es Mou, 3 (3 i 0): Arnau Ventura, Àlex Martínez (1), Martí Ferrer (1), Albert Aubets, Biel Perpinyà (1p) -equip inicial-; Iñaki Cabezas, Marc Aubets, Pol Perpinyà i David Salelles (ps)

CH Mataró, 8 (4 i 4): Sergi Grané, Marc Ollé (1), Oriol Lladó (2, 1p), Pablo Torres, Guillem Carbonell (2) -equip inicial-; Xavier Burguillos (1), Aleix Ordóñez (1), Jordi Pérez, Gerard Cusachs (1) i Martí Almerich (ps)

Gols: 1-0, Martí Ferrer, 4’; 1-1, Guillem Carbonell, 6’; 2-1, Àlex Martínez, 6’; 2-2, Aleix Ordóñez, 13’; 2-3, Oriol Lladó (p), 18’; 2-4, Gerard Cusach, 20’¸3-4, Biel Perpinyà (p), 25’ (Descans); 3-5, Oriol Lladó, 26’; 3-6, Marc Ollé, 33’; 3-7, Guillem Carbonell, 39’; 3-8, Xavier Burguillos, 42’

Àrbitres: Quim Navales i Miquel Lapadriza. Targetes blaves a Marc Aubets (2), Aleix Ordóñez i Pablo Torres. 13 faltes d’equip el Congrés i 6 el Mataró

Incidències: Partit de la 12a jornada de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal del Camp del Ferro