Injusta derrota a casa del CP Congrés La Sagrera Es Mou contra l’ HC Sant Just (2-3)

L’infortuni en els moments clau i algunes controvertides decisions arbitrals, claus d’un partit en el qual el nostre primer equip no va merèixer perdre

Vídeo del partit

Poques vegades una derrota ha estat tan injusta com la que dissabte passat va encaixar el CP Congrés La Sagrera Es Mou en el partit de l’11a jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata que el va enfrontar a l’HC Sant Just a casa (2-3). Injusta perquè els homes de Ferran Cussó no la van merèixer contra un dels millors equips de la categoria, dirigit per Mia Ordeig i ple de jugadors experts amb passat a l’OK Lliga com els veteraníssims Borja López (44 anys) i Edu Fernández (40), en un partit en el qual l’infortuni els va perseguir en moments clau i en el que la vara de mesurar dels àrbitres no va ser la mateixa per ambdós conjunts, fet que va acabar passant factura.


Si el passat mes de setembre, a la Lliga Catalana Plata, el Congrés ja va estar a punt de guanyar al Sant Just, aquesta vegada també s’hi va quedar molt a prop contra un equip que feia cinc jornades que es mantenia invicte i venia de tombar al líder Mataró, però si alguna cosa no va merèixer és perdre un partit molt igualat que es va decidir amb un gol de l’internacional andorrà Gerard Miquel a 1’09” del final.


El partit va començar mogut i al minut 3 de joc ja s’havien vist dos gols, un a favor de cada equip. El primer en marcar va ser el Congrés gràcies a una internada pel mig d’Iñaki Cabezas que va acabar amb la bola entrant suaument a la porteria del Sant Just després que el porter Dídac Sánchez l’arrossegués cap a dins amb les seves pròpies guardes. De cara a l’estadística, però, els àrbitres van concedir el gol al capità Marc Aubets, com indica el reglament quan hi ha un autogol. Però només uns segons després de treure de centre, una badada defensiva del Congrés va deixar sol dins de l’àrea a Edu Fernández, a qui Joan Pujalte va assistir des del racó per fer el gol de l’empat.


L’1-1 va donar pas a uns minuts en els quals el joc va estar molt igualat, amb els dos equips jugant obertament a l’atac i les defenses i els dos porters molt encertats. El partit discorria gairebé sense faltes, però la primera que els àrbitres van assenyalar contra el Congrés va ser una targeta blava que Ivan González li va mostrar a 6’26” del descans a Àlex Martínez per una entrada al racó de l’àrea visitant sobre Joan Pujalte. Però Arnau Ventura va aguantar molt bé el llançament de la corresponent directa a Edu Fernández, que va enviar la bola fora, i el Congrés va aconseguir aguantar els dos minuts següents en inferioritat, no sense patiment, ja que quan quedaven 34 segons del power-play un potent tir de Joan Pujalte va impactar al casc del jove porter sagrerenc i li va trencar la visera.

La primera part va acabar amb 1-1 i als dos minuts de la segona Biel Perpinyà va tenir una ocasió d’or per avançar al Congrés quan va robar una bola a mitja pista i es va plantar sol davant de Dídac Sánchez, que va evitar un gol que ja es cantava. I encara en va tenir una altra de més clara l’equip sagrerenc, quan en el minut 9 Edu Fernández va cometre un possible penal sobre Biel Perpinyà quan aquest, sol al segon pal, es disposava a rematar una assistència de Martí Ferrer.
Tot i així, el Congrés va aconseguir posar-se de nou per davant en el marcador quan Pol Perpinyà va recuperar una bola a mitja pista, se’n va anar tot sol i va definir molt bé per alt davant Dídac Sánchez (2-1). Encara faltaven 11’37” pel final, però la victòria semblava possible i el Congrés la va tocar amb els dits fins que a 5’46” va arribar una jugada clau quan Marc Aubets va veure una polèmica targeta blava al fer caure a Joan Pujalte després de relliscar en una jugada a la tanca darrere de la porteria d’Arnau Ventura. La falta directa la va convertir amb una gran classe el mateix Pujalte, que va restablir la igualada (2-2).
La controvertida jugada va descentrar al Congrés, que no va ser capaç ni de mantenir l’empat, ja que a poc més d’un minut del final Marc Aubets va enviar un xut des de la mitja pista a les cames d’un murri Edu Fernández, tot un ex campió del món i d’Europa amb la selecció espanyola, que va iniciar el contracop en el qual Gerard Miquel va fer el definitiu 2-3.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés La Sagrera Es Mou, 2 (1 i 1): Arnau Ventura, Marc Aubets (1), Martí Ferrer, Iñaki Cabezas, Biel Perpinyà -equip inicial-; Àlex Martínez, Albert Aubets i Pol Perpinyà (1)
HC Sant Just, 3 (1 i 2): Dídac Sánchez, Borja López, Gerard Miquel (1), Joan Pujalte (1), Edu Fernández (1) -equip inicial-; Arnau Saladrigues, Sebastián Duhalde i Pol Macià
Gols: 1-0, Marc Aubets, 3’; 1-1, Edu Fernández, 3’ (Descans); 2-1, Pol Perpinyà, 39’; 2-2, Joan Pujalte (f.d.), 46’; 2-3, Gerard Miquel, 49’
Àrbitres: Ivan González i Jordi Mateu. Targetes blaves a Àlex Martínez (19’) i Marc Aubets (46’). 5 faltes el Congrés i 5 el Sant Just
Incidències: Partit de l’11a Jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal del Camp del Ferro

Text: Carles Gallén

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023