El CP Congrés La Sagrera Es Mou perd amb una bona imatge a Lloret (5-3)

Malgrat rebre dos penals en contra i un desequilibri en les faltes (8 a favor i 14 en contra), els de Ferran Cussó van donar la cara contra un dels grans de la categoria

El Congrés va dominar durant la major part del partit, va tenir més ocasions de gol i va convertir al porter lloretenc en el gran heroi del seu equip

Vídeo del partit

Malgrat dominar el joc durant molts minuts i gaudir de més ocasions de gol que el seu rival, el primer equip del CP Congrés-La Sagrera Es Mou va perdre per 5-3 a la pista del CH Lloret Vila Esportiva el partit de la 10a jornada de l’OK Lliga Plata que va significar la tornada de les competicions després de l’aturada nadalenca. Tot i la derrota contra un rival que fa només dues temporades estava a l’OK Lliga, l’equip dirigit per Ferran Cussó manté la sisena posició a la classificació amb sis punts de marge sobre el penúltim classificat, l’Oviedo Roller, que marca la frontera de la zona de descens.


Després d’uns primers minuts molt seriosos en els que el Congrés va defensar amb autoritat i va sortir perillosament al contraatac, un penal per falta de peu dins de l’àrea de Marc Aubets va significar l’1-0 pel Lloret, ja que Albert Ramos va batre per baix a David Salelles, que com és habitual va substituir a Arnau Ventura per intentar aturar la pena màxima, però aquesta vegada sense fortuna. Tampoc va haver-hi fortuna en el segon gol del Lloret, que va arribar un minut i mig després en una jugada en la que Xavi Pérez va rematar sol al segon pal una passada d’Hugo Laguna en un poc habitual error de marcatge del Congrés.
Es portaven poc més de 9 minuts de joc i Ferran Cussó va demanar un temps mort, després del qual va arribar la immediata reacció de l’equip, ja que només havien passat 16 segons quan Àlex Martínez va tallar una bola al límit de la seva àrea, va sortir ràpid al contracop i va cedir la bola a la dreta a Biel Perpinyà, que va batre de cullera a Andreu Muñoz per marcar el 2-1.

El gol va donar moral al Congrés, que a partir d’aquell moment va encadenar els millors minuts del partit i va fer treballar de valent al porter local, molt encertat, obligant a l’entrenador del Lloret a demanar un temps mort. El partit es va tornar a igualar, tots dos equips van gaudir d’ocasions, però el marcador ja no es va moure abans del descans.

A la segona part, però, el partit es va complicar per l’equip sagrerenc, ja que aviat es va carregar de faltes i als 4 minuts ja havia comès la novena per només quatre del rival. I malgrat que el joc seguia molt igualat, una pèrdua de bola a mitja pista d’Albert Aubets en el minut 8 va significar un contraatac que va acabar amb el 3-1 d’Hugo Laguna.

A manca de 15’47” el Congrés va cometre la seva desena falta, però Arnau Ventura li va aturar la corresponent directa a Hugo Laguna i va deixar al partit encara viu. Els de Ferran Cussó van tenir l’opció de tornar a posar-se a un gol quan a 12’12” del final van disposar d’una falta directa a favor per una targeta blava a Pol Auguet, però Andreu Muñoz li va aturar el llançament a Marc Aubets i el Lloret va aguantar els dos minuts d’inferioritat sense encaixar gràcies a una bona defensa i a un inspirat Andreu Muñoz.

A 9’40” del final Arnau Ventura va evitar el quart gol local desbaratant un 1 contra 1 a Sergi Rojo, però a 8’50” va arribar un segon penal en contra, aquest molt rigorós per un presumpte contacte dins de l’àrea, que ara sí va significar el 4-1, ja que Albert Ramos va tornar a batre per baix a David Salelles, de nou sota els pals en lloc d’Arnau Ventura.

Les coses es van complicar encara més quan 15 segons després una ràpida contra lloretenca va acabar amb el tercer gol particular de Xavi Pérez, que feia pujar el 5-1 al marcador. Però ni així va abaixar els braços el Congrés, que va demanar un altre temps mort i va posar tota la carn a la graella amb efecte immediat, ja que a 7’57” va fer el 5-2 després d’una bona recuperació a mitja pista de Martí Ferrer culminada amb una passada a Iñaki Cabezas i una gran finalització d’aquest.
Quedava temps per remuntar i amb el partit trencat els dos porters van salvar clares ocasions de gol fins que Biel Perpinyà va fer somiar al marcar el 5-3 a manca de 4’16” aixecant la bola per sobre d’Andreu Muñoz després d’una bona passada d’Àlex Martínez. El somni, però, no es va complir perquè, amb el Congrés completament bolcat sobre la porteria del Lloret, el seu porter es va encarregar d’aturar el bombardeig que li va caure al damunt.


FITXA TÈCNICA

CH Lloret Vila Esportiva, 5 (2 i 3): Andreu Muñoz, Àlex Pastor, Pol Auguet, Hugo Laguna, Albert Ramos (2p) -equip inicial-; Xavier Pérez (3), Marc Font i Sergi Rojo
CP Congrés La Sagrera Es Mou, 3 (1 i 2): Arnau Ventura, Marc Aubets, Martí Ferrer, Biel Perpinyà (2), Iñaki Cabezas (1) -equip inicial-; Àlex Martínez, Albert Aubets, Pol Perpinyà i David Salelles
Gols: 1-0, Albert Ramos (p), 8’; 2-0, Xavi Pérez, 10’; 2-1, Biel Perpinyà, 10’ (Descans). 3-1, Xavi Pérez, 34’; 4-1, Albert Ramos (p), 41’; 5-1, Xavi Pérez, 42’; 5-2, Iñaki Cabezas, 43’; 5-3, Biel Perpinyà, 46’
Àrbitres: Alberto López i Sergi Bellés. Targeta blava a Pol Auguet. 8 faltes el Lloret i 14 el Congrés
Incidències: Partit de la 10a jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata disputat al Pavelló Municipal de Lloret de Mar (La Selva)

Text: Carles Gallén

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023