El primer equip del CP Congrés-La Sagrera Es Mou celebrarà el Nadal amb tranquil·litat

– Dues victòries consecutives en els dos darrers partits a la pista del Vendrell i a casa contra el Compañía de María el situen en una còmoda sisena posició al Grup Nord de l’OK Lliga Plata


– Amb tres partits guanyats, dos empatats i quatre perduts, els homes de Ferran Cussó sumen 11 punts en 9 jornades i no tornaran a jugar fins el 14 de gener a la pista del Lloret


Vídeo partit CE Vendrell – CP Congrés

Vídeo partit CP Congrés – CDM

Després de guanyar per 5-2 al Compañía de María de La Corunya al Camp del Ferro, el primer equip del Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou, que aquesta temporada s’estrena a l’OK Lliga Plata, es va assegurar passar unes bones festes de Nadal, ja que està còmodament instal·lat a la zona mitjana de la classificació, amb 5 punts de marge respecte a la penúltima posició del Grup Nord, que marca la zona de descens. Després de les nou primeres jornades, el Congrés és sisè de dotze amb 11 punts, producte de tres victòries, dos empats i quatre derrotes, i el somni de la permanència en la segona categoria de l’hoquei patins estatal està una mica més a prop.
L’aventura del CP Congrés-La Sagrera Es Mou a l’OK Lliga Plata va començar el 22 d’octubre amb una derrota per 5-3 a la pista del Mataró, un dels principals candidats a l’ascens, on va donar la cara malgrat la important baixa del capità Marc Aubets, que acabava de ser pare. Les bones sensacions d’aquell partit es van confirmar en el segon, jugat a casa el 5 de novembre contra el Cerdanyola, subcampió la temporada anterior a Nacional Catalana precisament per darrere del Congrés, al que va derrotar per un clar 4-1 assolint la seva primera victòria a la categoria.
Però la visita a l’Oviedo Roller el 12 de novembre, en la primera sortida fora de Catalunya de la temporada, va acabar en la segona derrota per un mínim 4-3 contra un rival directe en un mal partit en el que l’equip dirigit per Ferran Cussó va pagar la novatada. I tres dies després, el 15 de novembre, arribava la tercera derrota, la primera a casa, en perdre per un clar 1-5 contra el Barça en un partit que havia estat ajornat a la segona jornada i el Congrés, a més, no va poder alinear a Jordi Arboix, preparador físic de l’equip blaugrana.
L’equip, però, no es va desanimar per les dues derrotes seguides i va encadenar dos empats consecutius, un a casa el 19 de novembre contra el Dominicos de La Corunya (2-2), i un altre de gran valor el 26 de novembre a la pista de l’Olot (3-3), on el Congrés va arribar a guanyar per 1-3.
El 3 de desembre a casa contra el Taradell, un altre dels candidats a l’ascens, els homes de Ferran Cussó van jugar un gran partit i, malgrat la baixa per lesió de Jordi Arboix, que es va trencar el turmell, van tenir contra les cordes a l’equip osonenc, al que guanyaven per 3-2 a manca de 5 minuts, però l’experiència del rival va fer que remuntés el marcador i s’endugués una victòria que no havia merescut (3-4).
La bona dinàmica de l’equip, però, va tenir premi en forma de victòria el 10 de desembre a la pista del Vendrell, on el Congrés va guanyar per 2-3 un partit que dominava per 0-3 a manca de 12 minuts i es va acabar complicant. I la cirereta va arribar dissabte 17 de desembre amb la segona victòria consecutiva, i tercera en el global, per 5-2 contra el Compañía de María gràcies a un fulgurant inici de partit amb un clar 5-0 en el minut 17.
La bona marxa de l’equip és coral, ja que Ferran Cussó ha fet servir 10 jugadors i 2 porters en aquests 9 partits i tots han estat importants, des de Marc Aubets i Biel Perpinyà, els màxims realitzadors amb 6 gols cada un i una gran efectivitat del capità en la bola aturada (3 de 4 en faltes directes i 1 de 1 en penals), Iñaki Cabezas, que n’ha marcat 5, ‘Alex Martínez i Martí Ferrer, que n’han fet 4, i Albert Aubets, autor de 2, fins als dos porters, que només han encaixat 4 de 13 directes i 1 de 3 penals.
Fins dissabte 14 de gener, quan reprendrà la competició a la pista del Lloret, cinquè classificat, el CP Congrés-La Sagrera Es Mou s’ha guanyat el dret a passar unes festes de Nadal tranquil·les.

Text: Carles Gallén

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023